Acasă Rețete 10 dintre cele mai îndrăgite rețete de post. Mâncăruri rapide și ușoare, unele chiar surprinzătoare!

10 dintre cele mai îndrăgite rețete de post. Mâncăruri rapide și ușoare, unele chiar surprinzătoare!

0
10 dintre cele mai îndrăgite rețete de post. Mâncăruri rapide și ușoare, unele chiar surprinzătoare!

Ai decis să ții post sau să renunți definitiv la produsele de origine animală și ai constatat că nu mai știi ce să gătești în așa fel încât să fie și hrănitor și sănătos și gustos? Atunci ai să te bucuri să afli că toate preparatele culinare, de la aperitive, feluri principale, gustări și până la deserturi, au și o variantă de post.

Pentru cei care au adoptat o alimentație vegană, perioada de post nu presupune nici un fel de schimbare în stilul de viață, însă dacă în mod normal consumi produse de origine animală, în pragul postului apare întrebarea: oare ce aș putea să gătesc/mănânc?

 

Preparate de post sănătoase și ușor de gătit

În rețetarul Sanovita găsești o întreagă colecție de rețete de post, dedicate atât celor care țin posturile de pe parcursul anului, dar și vegetarienilor sau veganilor. Află care este secretul celor mai delicioase preparate de post la cuptor sau care este secretul unei ciorbe de perișoare vegetale.

Să gătești rețete de post nu este dificil deloc. Pentru fiecare produs de origine animală există o mulțime de variante de înlocuire, mai sănătoase și cel puțin la fel de gustoase.

 

Înlocuiește laptele cu o varietate de băuturi vegetale SanoVita, de la laptele de soia la cel de migdale, orez, de in sau cocos.

 

Carnea poate fi înlocuită de soia în felurite forme (felii, granule, făină sau boabe), în așa fel încât să pregătești cu ușurință și repede orice rețetă.

 

Pentru deserturi delicioase, înlocuiește ouăle cu lecitina de soia, sau drojdie inactivă, ambele pe post de agent de legare.

 

Hai să vedem acum care sunt primele 10 cele mai cunoscute și îndrăgite rețete de post!

Rețete de post gustoase la cuptor

Soia boabe cu sos de roșii și oregano

Soia boabe la cuptor

Acest preparat este plin de proteine vegetale atât de necesare organismului tău, mai ales în sezonul rece. Mâncarea din soia boabe cu sos de roșii și oregano la cuptor îți va da atât energie, cât și nutrienți. Poți să pregătești rețeta în varianta natur sau cea pasată, e la fel de bună!

Citește aici rețeta de soia boabe la cuptor

 

Musaca de cartofi cu soia

Musaca de cartofi cu soia de post

Musacaua este un preparat clasic, foarte îndrăgit de gurmanzi. Are și de ce, spunem noi, mai ales când o putem pregăti în varianta de post. Fulgii de drojdie inactivă pe care i-am folosit ca ingredient leagă componenetele și oferă și un ușor gust de branză. Mmmmm, yummi!

Citește aici rețeta de musaca de cartofi cu soia la cuptor

 

Placinta vegană cu legume

Placinta vegana cu legume

Nu degeaba ovăzul, unul dintre ingredientele acestei rețete, provine dintr-un cuvânt sanscrit care înseamnă fericire. Plăcinta vegană cu legume îți va face papilele gustative foarte, foarte fericite. 🙂

Găsești aici rețeta de placintă vegana cu legume

 

Chifteluțe de legume

Chiftele la cuptor de post din legume

Tananananam!!! Să bată tobele, avem în față o vedetă între preparatele de post! Rețeta de chifteluțe din legume pe care ți-o propunem înlătură, nu doar carnea, ci și prăjeala – cu caloriile ei cu tot – fiind preparată la cuptor. Astfel îți oferă o alternativă sănătoasă, ușoară și gustoasă. În plus, ai atât de multe variante de ingrediente, încât e posibil să se termine postul și tu să nu le fi încercat pe toate. Le afli mai jos.

Chiftele la cuptor de post din legume – variante pentru reteta de chiftele clasice

 

Alternative de post la mâncăruri tradiționale

Sărmăluțe de post cu ciuperci

sarmale de post

Sărmăluțele de post cu ciuperci sunt un clasic în materie de rețete. În ciuda concepției potrivit căreia sarmalele se fac greu, această rețetă îți va demonstra exact contrariul. Plus ca este buuuuuuună.

Citește aici rețeta de sarmale de post cu ciuperci și smântână vegetală

 

Gulaș vegetal cu tofu și ciuperci

Gulas vegetal cu tofu si ciuperci

Vrei ceva bun și plin de nutrienți pentru masa de prânz? Iată o combinație de senzație între tofu si ciuperci, iar pentru patru porții vei folosi numai 2-3 linguri de ulei.

Citește aici rețeta de gulaș vegetal cu tofu si ciuperci

 

Mancare de linte roșie scăzută

Mancare de linte rosie scazuta

Lintea este mai simplu de gătit decât celelalte tipuri de legume cu boabe uscate, întrucât fierbe mult mai repede. Este o alternativă perfectă pentru fasolea cu ciolan și alegerea perfectă pentru vegani și vegetarieni. Nouă ne place foarte mult, mai ales combinată cu puțin usturoi.

Citește aici rețeta de mâncare de linte roșie scăzută

 

Supă cremă de linte roșie și cocos

Supa crema de linte rosie si cocos

Știai că o consistență cremoasă activează centrii plăcerii din creierul nostru? Ei bine, rețeta de supă din linte pasată cu cremă de cocos îți va demonstra acest lucru din plin. Încearc-o!

Citește rețeta de supă cremă de linte roșie și cocos

 

Deserturi sănătoase de post pentru toată familia

Negresa de post cu karob și fructe confiate

Prajitura negresa de post cu karob si fructe confiate

Unul dintre cele mai cunoscute și iubite deserturi, acum într-o variantă mai sănătoasă! datorită ingredientelor folosite, acum poți savura prăjitura preferată, fără sentimentul de vinovăție. Înlocuirea prafului de cacao cu pudra de roșcove o va face potrivită și pentru cei mai mici dintre membrii familiei tale.

Citește aici rețeta pentru negresa de post

 

Griș cu lapte de cocos și vanilie

Gris cu lapte de cocos si vanilie

Despre rețeta de griș cu lapte se pot spune foarte multe. Pentru unii este desertul preferat, pentru alții un mic dejun, servit in goana, dar un lucru este sigur: grișul cu lapte este gustul inegalabil, de neuitat al copilariei noastre. Înlocuiește laptele cu lapte vegetal, de cocos și rezultatul este un desert de post delicios!

Citește rețeta de griș cu lapte de cocos si vanilie

Zi de zi mai bine cu meniuri de post de la SanoVita

Cele 10 preparate de mai sus sunt printre cele mai consumate în perioada de post, și în același timp, între cele mai apreciate de către cititorii și clienții noștri. Poți să îți arăți și tu aprecierea pentru fiecare dintre ele acordându-i, la finalul paginii dedicate, 5 steluțe.

Trebuie să ne amintim ce reprezintă perioada postului, atât pe plan spiritual, cât și fizic. Menirea postului este de a ne învăța să ne dominăm poftele și să obținem în toate aspectele vieții o stare de echilibru și împăcare.

Dincolo de semnificația spirituală, postul reprezintă o ocazie foarte bună de a-ți detoxifia organismul, motiv pentru care nutriționiștii recomandă mai multe perioade din an în care să adopti acest mod de a te hrăni.

 

SanoVita susține starea de bine obținută printr-o alimentație sănătoasă și echilibrată cu o gamă variată de produse de post. Încearcă-le pe toate în rețete de post delicioase!

 

Articolul precedent Cremă de caju
Articolul următor Alimentația – factor decisiv în performanța sportivă
Viziunea SanoVita este că, promovând hrana sănătoasă, nu doar vom asista la o îmbunătățire a sănătății românilor, ci, mai mult de atât, vom fi unul dintre factorii care participă activ la schimbarea în bine. Ne dorim să contribuim la o lume mai bună, mai conștientă de ceea ce mănâncă, de oportunitățile care există în cămara fiecăruia și să dăm idei pentru o alimentație sănătoasă și, în același timp, gustoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.