Acasă Gătesc gustos Ce pui anul acesta pe masa de Sarbatori? 20 de retete sanatoase si gustoase!

Ce pui anul acesta pe masa de Sarbatori? 20 de retete sanatoase si gustoase!

0
Ce pui anul acesta pe masa de Sarbatori? 20 de retete sanatoase si gustoase!

retete sarbatoriSarbatorile de iarna sunt – pentru majoritatea dintre noi – perioada din an care ne trimite in copilarie, amintindu-ne de bataile cu bulgari de pe ulita satului, de mersul cu colindul pe la rude, de scrisorile pentru Mos Craciun, de impodobirea bradului si de bomboanele mancate pe ascuns din acesta (cati dintre noi nu lasam ambalajul in pom, dupa ce devoram continutul?).

La maturitate, Sarbatorile isi schimba coordonatele, orientandu-se spre timpul petrecut alaturi de persoanele dragi (familie si prietenii apropiati), spre planuri pentru cadourile perfecte, spre colinde ascultate in tihna, privind bradul impodobit, spre mese intinse gatite din inima (nu degeaba se spune ca nicio mancare nu iese buna daca nu este facuta cu dragoste).

mirodenii sarbatori de iarnaDaca anul acesta vrei sa incerci si cateva retete culinare noi pentru tine si invitatii tai, unele mai sanatoase (care nu implica prajeli si ingrediente grele), atunci blogul Sano Vita si articolul de fata sunt solutia! Am trecut in revista cele mai interesante si mai gustoase retete prezentate in ultimul an pe blogul nostru, apoi am adunat laolalta 20 de exemple potrivite pentru o masa de sarbatoare si te invitam sa iti faci lista de cumparaturi si sa le gatesti cu drag!

Cele 20 de retete contin idei de mancaruri diverse: de la aperitive rapide pentru musafiri si feluri principale, pana la dulciuri si bauturi potrivite pentru tot invitatii tai din acest an, de la mic la mare si indiferent de varsta.

6 retete de aperitive

Anul acesta, de Craiun si Revelion, incearca urmatoarele retete, pentru a pune pe masa aperitive spectaculoase si platouri reci care vor face cu ochiul tuturor invitatilor tai. De la o salata aperitiv, la creme si pateuri, aceste aperitive reci sunt deosebite, chiar daca nu contin ingrediente de origine animala. Descopera cele 6 retete de mai jos, ca sa compui cateva platouri reci cu aperitive festive variate, gustoase si usor de realizat!

Caviar vegan

Pasta de tofu cu migdale si mustar – reteta video

Crema fortifianta de seminte

Tofu dulce-acrisor – reteta video

Pateuri cu ciuperci, marar si tofu

Ciuperci umplute cu quinoa si tofu

6 retete pentru un fel principal complet

Acum, ca ai taiat de pe lista cele cateva platouri cu aperitive de care vei avea nevoie de Sarbatori, este timpul sa te ocupi si de felul principal. Poti alege sa faci chiftelute si cartofi (wedges sau sub forma de salata rece), pentru care vei avea nevoie de o salata-garnitura. Sau poate un kebab cu sos de cocos, pentru ceva complet diferit. Ai mai jos cele 6 retete interesante, de care vei avea nevoie!

Chiftelute de quinoa – reteta video

Salata de cartofi

Kebab cu sos de cocos si condimente creole

Cartofi wedges

Salata de sfecla rosie, cu marar

Gogosari in sos de mustar

4 retete de desert

Ce retete de prajitura faci, de obicei, iarna? Anul acesta, poti schimba putin macazul si incerca o reteta de prajituri noua (sau mai multe)! Prin urmare, la desert te tentam cu o reteta de Craciun pentru un tort de sarbatoare si alte 3 reteta de dulciuri la fel de interesante.

Salam de biscuiti

Mousse de tofu si portocale – reteta video

Prajitura red velvet

Tort bundt de morcov

4 retete de bauturi festive

Ce bauturi pui anual pe masa de Sarbatori? Nu vrei ca anul acesta sa dinamizezi putin atmosfera si sa te asiguri, totodata, ca invitatii tai de racoresc fara alcool si ca pana si cei mai mici membri ai familiei pot bea fara grija, alaturi de adulti? Atunci incearca una dintre cele 4 retete de bauturi festive de mai jos!

Smoothie de turmeric, ananas si morcovi

Golden latte

Limonada

Cidru cald, de citrice si merisoare

Articolul precedent Pasta de masline
Articolul următor Tort de ciocolata si scortisoara
Viziunea SanoVita este că, promovând hrana sănătoasă, nu doar vom asista la o îmbunătățire a sănătății românilor, ci, mai mult de atât, vom fi unul dintre factorii care participă activ la schimbarea în bine. Ne dorim să contribuim la o lume mai bună, mai conștientă de ceea ce mănâncă, de oportunitățile care există în cămara fiecăruia și să dăm idei pentru o alimentație sănătoasă și, în același timp, gustoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.