Acasă Ghid de nutriție Cinci superalimente pentru un mic dejun imunizant

Cinci superalimente pentru un mic dejun imunizant

0
Cinci superalimente pentru un mic dejun imunizant

Mai multe studii au relevat că micul dejun poate fi un aliat al sistemului imunitar. Vă întrebați oare cum poți să îți dai un boost de imunitate la micul dejun? Nu există super rețete, ci doar super alimente pentru un mic dejun imunizant, pe care vă invităm să le descoperiți în rândurile de mai jos.

Hrana este sursa esențială a vieții, hrana corectă și sănătoasă este sursa esențială a unei vieți de calitate. Cum ziua bună se cunoaște de dimineață, tot așa se recunoaște și buna dispoziție – de aceea este foarte important să nu sărim peste micul dejun și, mai mult decât atât, să începem să îi acordăm atenția cuvenită. Alimentele pe care le consumăm în prima parte a zilei sunt responsabile pentru asigurarea aportului de nutrienți esențiali necesari, care energizează organismul și contribuie la funcționalitatea acestuia. Micul dejun de astăzi are puterea de a influența sănătatea de mâine, atât timp cât acesta include numeroase vitamine, minerale și antioxidanți care să îți dea un boost de energie și să îți susțină sistemul imunitar.

Semințele de dovleac

Pot fi mâncate ca atare cu iaurt, adăugate în musli sau granola. Sățioase și gustoase, semințele de dovleac sunt recunoscute pentru că au o cantitate foarte mare de zinc, care accelerează unele activități enzimatice, ajută la regenerarea celulelor, susține sistemul imunitar și are caracter antiinflamator. Organismul nostru nu poate produce zinc, astfel că suntem nevoiți să ni-l procurăm, prin hrană. Semințele de dovleac nu doar că sunt printre cele mai bune prietene ale sistemului imunitar, sunt prietene și cu sistemul digestiv, întrucât au una dintre cele mai ridicate doze de fitosteroli – substanțe care luptă  împotriva colesterolului și contribuie la sănătatea sistemului cardiovascular.

Migdalele

Migdalele conțin Vitamina E, vitamină esențială pentru stimularea sistemului imunitar. Studiile de specialitate sugerează că acest antioxidant contribuie la protejarea celulelor împotriva daunelor. Pe lângă faptul că sunt deosebit de gustoase, migdalele sunt și sățioase, un sfert de ceașcă conține 50% din doza zilnică recomandată de Vitamina E. Pot fi consumate simple, cu iaurt, cu musli, fructe sau granola. Pe lângă aportul de Vitamina E și gustul aparte, migdalele conțin riboflavină, niacină și alte vitamine din  complexul  B, care reduc efectele stresului, astfel că de la prima oră a dimineții ai un aliat împotriva angoaselor cotidiene.

Fulgii de ovăz

Fulgii de ovăz sunt o alegere ideală pentru micul dejun. Sunt o sursă bogată de fibre, vitamine, minerale și antioxidanți. Sunt un complex natural de vitamine, numărându-se printre cele mai sănătoase cereale grație multiplelor beneficii pe care le au asupra sănătății. Conținutul bogat de beta-glucan face din fulgii de ovăz aliați ai imunității, pentru că beta-glucanul ajută celule albe să lupte împotriva infecțiilor, la fel ca zincul și seleniul, care se regăsesc din plin în aceștia. Fulgii de ovăz sunt un super aliment al micului dejun pentru că sunt sățioși, scad nivelul de colesterol, susțin sănătatea oaselor, reduc stresul cu ajutorul cantității de antioxidanți pe care o conțin și cresc nivelul de energie – fiind, astfel, o sursă excelentă de carbohidrați complecși, care sunt absorbiți rapid, asigurând astfel un nivel de energie pe o durată de timp mai îndelungată.

Fructele colorate

Nu aveau cum să lipsească fructele din meniul matinal. Consumul zlinic de fructe de cel puțin trei culori aduc corpului necesarul de substanțe esențiale pentru aprovizionarea sistemului imunitar. Nutrienții sunt cei care dau alimentelor culori datorită pigmenților precum clorofila sau carotenul. Cele mai importante elemente pentru randamentul sistemului imunitar sunt Vitamina C, antioxidant care se regăsește în citrice preponderent, dar și în alte fructe și care luptă direct cu patogenii invadatori, având totodată și capacitatea de a suține funcțiile de regenerare și Vitamina E care ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor. Printre fructele care conțin o cantitate considerabilă din aceste două vitamine enumerăm fructele de pădure, nectarinele, portocalele, căpșunile, nucile, mango sau papaya – dacă sunteți amatori de gusturi exotice,

Musli ImunoPlus 

Consumul de super alimente contribuie la bunăstarea organismului nostru, dar cum ar fi dacă ar exista un superaliment care să înglobeze puterea mai multora? Un aliment care să ne ofere energie încă de la primele ore ale dimineții, care să fie prietenul cel mai bun al imunității noastre, protejându-ne astfel de invadatori? Să nu ne mai întrebăm cum ar fi și să trecem direct la a-l consuma, pentru că acest superaliment există și se cheamă Musli ImunoPlus, un amestec generos de cereale, nuci, semințe și fructe atent selecționate pentru a susține sistemul imunitar încă de la prima masă a zilei. Musli ImunoPlus este cea mai complexă rețetă de musli de pe piață, având în compoziția sa 16 ingrediente de bază, combinate astfel încât aportul de vitamine și minerale să susțină eficient sistemul nostru imunitar. Musli ImunoPlus este o sursă bogată de seleniu și Vitamina B6, bogat în zinc, fibre și fier, cu gust delicios datorită varietății de fructe conținute. Dacă ar exista o corporație a superalimentelor matinale cu siguranță s-ar numi Musli ImunoPlus! Pe lângă faptul că fiecare ingredient din compoziția sa are multiple beneficii asupra sistemului imunitar și nu numai, combinarea acestora într-un tot unitar, consumat în fiecare dimineață, ajută la construirea unui sistem imunitar greu de învins. Cu o selecție de ingrediente atât de precisă, dar variată în același timp, e mai ușor să fii sănătos, grija ta este să nu sari peste micul dejun, că de imunitate are grijă Musli ImunoPlus!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.