Nu suntem toți Chefi profesioniști, dar asta nu înseamnă că nu putem face mâncare atât sănătoasă, cât și delicioasă. În această secțiune, Cehf Daniel Dan, îți va împărtăși trucuri din bucătărie care te vor ajuta să satisfaci în mod sănătos, poftele tuturor celor dragi, fie ei mici sau mari, mofturoși sau gurmanzi. De la tehnici de gătire și combinații alimentare sănătoase la rețete plant-based cu ingrediente surpriză, dar nu numai, aici vei găsi tot ce trebuie să știi pentru a deveni un adevărat Chef în propria bucătărie sau pentru a-ți surprinde familia cu noi idei, rețete sau meniuri. Să fie cu bucurie și cu poftă de gătit!
Mai tii minte cand erai copil si intrai, la tara, in camara sau in beciul bunicilor tai? Cum te minunai de rafturile care umpleau de sus pana jos zona rece si intunecata, rafturi pline de dulceturi din fructele gradinii lor, conserve facute din legume productie proprie si muraturile care – odata deschise – semnalau ca a venit iarna? Astazi...
Primavara este anotimpul mult-asteptat dupa lunile de toamna-iarna, in care ne dorim sa iesim cat mai mult in aer liber, la plimbare, in parc sau la picnic, alaturi de familie si prieteni. Pandemia COVID-19 a dat peste cap inceputul primaverii in tara noastra si a impus autoizolarea, dar trecerea acesteia inseamna noi iesiri in natura. De aceea, ne-am gandit...
Aperitive rapide pentru musafiri, platouri reci, salate, paste tartinabile si rulouri... Inainte de Paste, orice gospodina are o lista lunga de retete pe care vrea sa le prepare, de ingrediente pe care le pune pe lista de aperitive si pe care trebuie sa le cumpere, pentru a le transforma in minunatii festive. Pentru a-ti usura munca in bucatarie anul...
Dovleacul este o leguma pe care o poti cumpara si folosi in bucatarie aproape de-a lungul intregului an, chiar daca soiurile disponibile in pietele si supermaketurile noastre sunt mai limitate (la dovleceii aparuti primavara si dovlecii portocalii clasici, de toamna). Dar stiai ca exista peste 100 de tipuri de dovleci? Cele mai comune varietati sunt impartite pe anotimpuri (de...
Daca ai descoperit recent ca trebuie sa urmezi o dieta fara gluten (pentru ca ai alergie la aceasta proteina, intoleranta la gluten, chiar boala celiaca sau pentru orice alt motiv), inceputul poate fi dificil si ti se poate parea plin de obstacole alimentare. Va trebui sa renunti la faina de grau, orz, secara, triticale (si toate produsele care le...
Sarea si piperul sunt prezente in orice bucatarie, dar creativitatea si papilele gustative proprii ne impun sa folosim mult mai multe condimente atunci cand gatim. Dincolo de celebra sare in bucate, repertoriul nostru culinar s-a extins, pentru a cuprinde numeroase mirodenii care dau gust, culoare si aroma felurilor dulci si sarate de mancare. Daca si tu ai rafturile pline...
A cumpara produse alimentare in cantitati mari este o modalitate excelenta de a-ti umple camara si congelatorul, reducand costurile (mai toate sunt mai ieftine agro) si numarul de ambalaje aruncate (deci protejezi mediul inconjurator), prin urmare cand le gasesti la oferta in supermarket sau in piete merita sa profiti. Pentru a sti exact cum sa aplici acest obicei economicos...
Toamna este anotimpul care intristeaza iubitorii de soare si copiii (pentru care vacanta mare s-a terminat), dar bucura gospodinele care abia asteapta sa isi umple camara de bunataturi la borcan: dulceata, gemuri, muraturi asortate (in saramura sau in otet) si tot felul de legume scufundate in sosuri dulci-acrisoare, numai bune de devorat iarna! Pentru acestea din urma, am pus...
Ulei presat la rece, rafinat sau nerafinat, dezodorizat sau ecologic, ulei de floarea-soarelui, de masline, de cocos, de dovleac, de in, de susan, de canepa, de palmier sau din amestec de seminte... Cate bordeie, atatea feluri de ulei vegetal exista pe piata, dar stii exact pe care dintre ele trebuie sa il alegi cand faci o salata, o mancare...
Turmericul este un condiment care face mai mult decat sa dea preparatelor tale o culoare intensa (galben-portocalie, ca un apus de soare) si o aroma care te trimite imediat in bucatariile Asiei. Pe numele sau latinesc, Curcuma longa, turmericul este o planta inrudita cu ghimbirul, din tulpina subterana a careia – fiarta, uscata si pisata marunt – se obtine o...
Tu ce retete de Paste gatesti anul acesta? Daca faci o cautare pe Google dupa expresia „retete Paste”, obtii 7.400.000 de rezultate. Daca iti restrangi search-ul si esti curioasa cate „retete vegane Paste” ti-ar putea oferi cel mai utilizat motor de cautare, obtii 4.510.000 de rezultate. In engleza, situatia sta la fel: gasesti 616.000.000 de „Easter recipes” si 74.700.000...
Pentru a te bucura din plin de toate legumele cumparate din piata sau de la supermarket si a beneficia de toate elementele nutritive pe care le aduc organismului tau, trebuie sa stii unde le tii in casa (in frigider, pe blatul din bucatarie sau in camara?), cate zile vor putea fi depozitate astfel si cum procedezi cu legumele din...