Kebab vegetal din tofu cu sos de ceapă

Timp citire:

Kebab vegetal din tofu cu sos de ceapă

Deliciu național din Turcia și iubit pe întreg mapamondul, kebabul este un preparat ce conține carne, dar care poate fi adaptat foarte ușor pentru a satisface nevoile celor care urmează o dietă vegană sau celor care, pur și simplu, vor să prepare un fel principal mai ușor, însă la fel de gustos. Îți propunem în continuare o rețetă inedită de kebab din tofu cu un sos de ceapă și unt de arahide, pentru un gust puțin dulce-acrișor.

TIMP DE PREPARARE   50 minute 

PORȚII  4

TIP REȚETĂ  Fel principal

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente pentru kebab:

  • 600 g tofu cu sare de la Sano Vita, tăiat în bucăți dreptunghiulare
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri sos de soia
  • ½ linguriță sare
  • 12 bețe din bambus pentru frigărui (dacă sunt prea lungi, pot fi scurtate cu un cuțit ascuțit)

Ingrediente pentru sos:

  • 1 cană ceapă
  • 1 linguriță ghimbir piure sau tăiat foarte mărunt
  • 4 căței de usturoi zdrobiți sau tăiați foarte mărunt
  • 1 lingură ulei
  • 1 linguriță chimen
  • 1 linguriță coriandru
  • 6 lingurițe unt de arahide cremos
  • ½ cană apă fiartă
  • 1 lingură piure de curmale

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Unt de arahide

UNT DE ARAHIDE CREMOS

  Mod de preparare:

  • Împinge bucățile de tofu pe bețele de frigărui. Adaugă într-o tigaie uleiul și sosul de soia și gătește bucățile de tofu pentru aproximativ 10 minute sau până când culoarea acestora devine maro-aurie. Presară un praf de sare peste ele.
  • Adaugă într-o oală ceapa împreună cu ghimbirul, usturoiul și uleiul, apoi gătește-le până când ceapa este bine pătrunsă.
  • Amestecă într-o cană untul de arahide cu apa fiartă. Adaugă pasta de arahide obținută și piureul de curmale peste sosul de ceapă. Pune din nou la foc până când se încălzește sosul.
  • Dacă dorești o consistență mai lichidă, poți să mai adaugi puțină apă. Ai totuși grijă să adaugi apa treptat și în cantități mici, până când obții consistența dorită!
  • Servește kebabul din tofu împreună cu orez brun, în care poți să adaugi puțin turmeric pentru a-i schimba culoarea. Iar peste tofu adaugă sosul de ceapă și coriandru sau pătrunjel proaspăt, în funcție de gust.

  Știai că?

  • Nu este cunoscută exact modalitatea prin care tofu a fost descoperit, însă există mențiuni legate de existența acestui preparat încă de acum 2000 de ani. Originea cea mai probabilă a alimentului extrem de apreciat în toată lumea este zona Orientului Îndepărtat.
  • Tofu are un conținut bogat de proteine și conține toți aminoacizii esențiali de care organismul nostru are nevoie. Acesta reprezintă o sursă sănătoasă de grăsimi, carbohidrați și o varietate de vitamine și minerale.
  • Untul de arahide are un conținut de proteine de până la aproximativ 25%. O cantitate moderată de unt de arahide poate asigura și câteva minerale esențiale (mangan, magneziu, acid folic, cupru) sau vitamine (E, B3, B6).
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu mai satisfac...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin de vitamine...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un moment în...

Articole din aceeasi categorie

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un...