Pâine fără gluten din făină de orez

Timp citire:

Pâine fără gluten din făină de orez

Orezul poate fi consumat într-o varietate de forme – ca atare, sub formă de lapte, rondele de orez expandat sau chiar într-o pâine. Dacă nu poți consuma gluten sau pur și simplu vrei să îl eviți – ori să încerci un nou tip de pâine – atunci această rețetă este pentru tine. E simplu de pregătit, rapidă și gustoasă, iar faptul că o faci în casă te va asigura de conținutul ei sănătos!

 

TIMP DE PREPARARE   două ore 

PORȚII  o pâine

TIP REȚETĂ  Aluat/ Pâine de casă

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

Ingrediente pentru decor:

  • 1/2 linguriță semințe de mac
  • 1/2 linguriță semințe de dovleac
  • 1/2 linguriță semințe de susan

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Ulei de cocos

ulei-de-cocos-dezodorizat-200-ml

Băutură de soia

seminte-de-dovleac-100g

  Mod de preparare:

  • Încălzește apa, astfel încât să fie la temperatura camerei.
  • Pune făina și restul ingredientelor într-un castron și amestecă foarte bine cu un tel. Toarnă compoziția rezultată într-o formă de cozonac. Presară semințe deasupra și lasă aluatul că crească dublu timp de 40-60 de minute.
  • Coace pâinea la 180 C timp de 30-40 de minute sau până când trece testul scobitorii – dacă înfigi o scobitoare în aluat și iese curată, atunci poți scoate pâinea de la cuptor.
  • Scoate pâinea din formă și las-o la răcit.

  Știai că?

  • Făina de orez este prezentă în bucătăriile multor culturi ale Asiei de Sud-Est, de la pâine, noodles, rulouri și până la prăjituri și deserturi.
  • Făina de orez poate fi obținută din orez alb sau brun, însă valorile nutriționale nu diferă considerabil. Aceasta este o sursă importantă de fibre, proteine și este bogată în vitamina E, calciu, magneziu, fosfor, potasiu sau seleniu.
  • Făina de orez nu conține gluten și este o alternativă perfectă pentru cei care suferă de boala celiacă.
  • Fiind bogată în calciu, ajută la menținerea sănătății oaselor, însă ajută și la prevenirea acumulării de colesterol nesănătos în ficat.
  • De asemenea, făina de orez este utilizată în produse sau măști de întreținere a pielii și a părului.
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu mai satisfac...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin de vitamine...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un moment în...

Articole din aceeasi categorie

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un...