MIGDALE 100G
MIGDALE 100G
MIGDALE 100G
MIGDALE 100G

migdale crude premium
100 g

16,79  lei
Cu TVA

In stoc
MIG
Nu există nicio recenzie pentru acest produs
Nu există nicio recenzie pentru acest produs
.

Produs disponibil in mai multe variante:

Transport gratuit
pentru comenzi de peste 150 lei

Experienta
de peste 25 ani

Retur gratuit al comenzii
in termen de 30 de zile

 

Migdalele crude constituie o gustare hranitoare si o sursa excelenta de grasimi, fibre, vitamine si minerale ce sustin sistemul cardiovascular si imbunatatesc profilul lipidic. Consumate frecvent, aduc numeroase beneficii organismului, avand proprietati probiotice, imbunatatesc digestia, dezvolta flora bacteriana benefica, favorizand producerea de bacterii sanantoase si inhiband ulterior dezvoltarea exagerata a celor asa numite bacterii nocive. Accelereaza metabolismul si sustin tranzitul intestinal sanatos. Ajuta la remineralizarea organismului, prevenind starile de oboseala cronica si epuizare intelectuala, datorita continutului de magneziu, calciu, potasiu, fosfor si zinc.

Stiai ca exista nistre fructe a caror zi internationala care se sarbatoreste anual in data de 16 februarie? Este vorba de migdale – pe piata comercializadu-se samburii de migdale. Te intrebi ce anume a dus la asemenea aniversare de care restul fructelor nu au parte? Raspunsul la intrebarea ta si o multime de informatii care te vor ajuta in construirea unui stil de viata echilibrat cu ajutorul migdalelor poti sa afli citind randurile care urmeaza. Te invitam intr-o calatorie in lumea misterioasa a acestor fructe cu beneficii extraordinare pentru sanatate.

Migdalele, produse ale unor pomi originari din Asia, asemanatoare ca aspect samburilor de piersica sau prune reprezinta unul dintre cele mai sanatoase alimente oferite de natura. Multa lume considera ca migdalele sunt seminte, din cauza marimii lor si a invelisului exterior fibros, in realitate insa vorbim de niste fructe de la care consumam samburii si le denumim nuci. Ele sunt inrudite cu ciresele, visinele, caisele, piersicile si prunele.

Ele contin grasimi, vitamina E, fibre, proteine, magneziu, calciu, fosfor, fier, cupru, potasiu, mangan, biotina, zinc, acizi grasi esentiali si riboflavina (vitamina B2). Migdalele se pot consuma crude sau coapte (in acest ultim caz insa isi pierd o parte din calitatile nutritive) intrand in componenta unor preparate dulci sau sarate.

Desi originare, asa cum spuneam, din Asia, in momentul de fata mai mult de 75% din productia de migdale a lumii provine din Statele Unite, zona californiana. Spania este al doilea mare producator mondial si alte tari care exporta sunt cele din Bazinul mediteranean, Pakistan si Iran. Se poate observa, daca analizam aceste zone, ca migdalele vin din zone unde temperatura nu coboara foarte mult pe parcursul anului. Teoretic, arborele de migdal poate sa infloreasca in orice tip de sol, cu conditia sa fie bine drenat, insa, din cauza sensibilitatii la frig, el nu a reusit sa se aclimatizeze in prea multe zone ale Europei Centrale si nici in Romania nu rezista foarte bine, decat in anumite zone din Dobrogea. Atunci cand nu se adapteaza climei, poate sa infloreasca, dar va da o productie mica si de calitate inferioara, asadar costurile de cultivare nu se justifica, pentru ca nu se obtine prea mare profit. Culesul migdalelor se face in luna septembrie. Pentru maximizarea profitului, solul trebuie insa bine fertilizat. Din acest motiv, pe piata autohtona vom gasi migdale de import, disponibile atat pe site-ul nostru, cat si in marile hypermarketuri sau magazine de tip plafar. Formele de comercializare sunt diverse, de la migdale crude, coapte, pana la ulei de migdale si lapte de migdale.

Varietati de migdale

Exista doua varietati de migdale: cele dulci si cele amare. Comestibile nu sunt decat migdalele dulci. Uneori se poate intampla ca in aceeasi punga sa gasesti amestecate si cateva migdale amare printre cele dulci, din cauza mutatiilor care se produc in plantatiilor de migdali. Vei recunoaste migdalele amare dupa forma (sunt mai mici si mai plate), dar si dupa mirosul mai puternic. Datorita acestui miros puternic, din migdalele amare se pregateste un extract folosit totusi in gastonomie, mai exact pentru a aroma un lichior foarte parfumat care se numeste amaretto.

 

 

Proprietatile nutritive ale migdalelor

Stiai ca in painea faronilor se adauga un praf de migdale pisate (faina de migdale) pentru ca se considera ca acestea produc un efect afrodisiac? Dar ca in prima carte a Bibliei, Geneza, migdalele sunt mentionate ca unul dintre cele mai bune roade ale tarii?

Migdalele au o multitudine de proprietati nutritive intrucat contin grasimi, vitamina E, fibre, proteine, fosfor, fier, cupru, potasiu, magneziu, calciu, mangan, biotina, zinc, riboflavina si acizi grasi esentiali. Interesant este faptul ca, datorita continutului lor bogat in vitamina E, migdalele pot fi pastrate in frigider fara a se altera sau a-si pierde calitatile nutritive pe perioada foarte indelungata: pana la doi ani.

Beneficiile migdalelor pentru sanatate

Beneficiile consumului de migdale sunt multiple, de aceea acestea se recomanda a fi introduse intr-o alimentatie echilibrata si sanatoasa. Iata cele mai importante dintre aceste beneficii:

  • Consumul de migdale creste nivelul de energie
  • pot sustine scaderea in greutate – consumate in cantitatile recomandate
  • Migdalele imbunatatesc aspectul pielii, unghiilor si al parului
  • Efect benefic asupra tensiunii arteriale
  • Consumul de migdale imbunatateste profilul lipidic
  • Scad riscul de atac de cord
  • Migdalele sunt utile persoanelor cu diabet zaharuat
  • O alimentatie bogata in migdale ajuta la imbunatatirea functiilor cerebrale
  • Migdalele pot contribui la scaderea riscului cardiovascular si de aparitie a cancerului.
  • Ajuta la imbunatatirea digestiei
  • Contin folat, fiind recomandate mai ales in perioada de sarcina.
  • Migdalele sunt gustari recomandate pentru reducerea simptomelor si episoadelor depresive

Cum se pot consuma migdalele

Migdalele le poti consuma atat crude, integrate in preparate simple sau complexe, indicat fiind hidratarea lor, cat si coapte, pe post de gustare. In cazul in care sunt tratate termic insa, migdalele isi pierd o parte dintre proprietatile nutritive. In cazul in care nu vrei sa consumi migdalele in forma lor cruda si intreaga, poti sa incerci laptele de migdale, faina de migdale sau uleiul de migdale, toate au beneficii extraordinare pentru organism.

Pentru a fi mai usor de digerat si asimilat de catre organismul uman si, in acelasi timp, pentru a le creste valoarea nutrititiva, este necesar ca migdalele crude sa fie hidratate cel putin 8 ore inainte de consumul programat sau de integrarea intr-un preparat.

Migdalele dulci

Asadar, am stabilit deja ca migdalele pe care trebuie sa le consumam si care se gasesc de vanzare pe piata sunt migdalele dulci. Din ele se poate produce laptele de migdale, faina de migdale sau uleiul de migdale. De asemenea, se poti integra in preparate de tip desert sau sarate si constituie principalul ingredient pentru pasta din cofetarie numita martipan.

Migdale coapte sau prajite

Si migdalele tratate termic contin nutrienti importanti, dar nu in aceeasi doza ca si cele crude, de aceea, chiar daca sunt foarte gustoase, se recomanda inlocuirea lor cu migdalele crude. Mai ales in cazul in care doresti sa elimini kilogramele in plus, evita migdalele coapte sau prajite si cu adaos de sare sau zahar sau consuma-le in cantitate limitata, pentru ca au mai putini nutrienti si duc la retinerea apei in organism. Daca nu vrei sa consumi migdalele crude, le poti coace acasa, in cuptor la foc mic, 5-10 minute, este mai bine decat sa fie prajite in ulei.

Laptele de migdale

Vegetarienii sau cei care incearca sa evite alimentele de origine animala, pot inlocui cu succes laptele de vaca din alimentatie cu laptele de migadale. Acesta nu doar ca se poate pastra pentru o perioada mai lunga de timp, dar nici nu contine lactoza sau colesterol, fiind, in acelasi timp, o buna sursa de calciu.

Cum se poate prepara laptele de migdale acasa

Poti sa cumperi laptele de migdale gata facut sau, daca preferi, il poti prepara si acasa. Trebuie numai sa ai rabdare, putina indemanare si un blender puternic. Cumpara migdale crude si lasa-le timp de 12-24 de ore la hidratat. Apoi, le scurgi bine, le curati de pielita maronie pe fiecare (desi aceasta pielita are proprietati anticancer si contine fibre, insa din punct de vedere estetic sau pentru a facilita blendarea le poti indeparta) si le pui intr-un blender in care adaugi apa. Cantitatea recomandata este de o cana de migdale si 3 sau 4 cani de apa, in functie de cat de concentrat doresti sa fie laptele rezultat. Vei pasa migadalele cu apa cateva minute la blender, pana cand va rezulta un lichid fin si toate bucatile de migdale vor fi complet maruntite. Daca vrei sa il indulcesti, poti sa adaugi o lingurita de miere. Dupa ce ai terminat cu pasatul, strecoara lichidul printr-o sita foarte deasa sau printr-un tifon si pastraza-l la frigider intr-o sticla inchisa etans.

Beneficiile laptelui de migdale

Beneficiile laptelui de migdale sunt similare cu ale migdalelor in general, cu diferenta ca vitaminele si mineralele sunt asimilate si mai repede de catre organism, intrucat, pentru a prepara laptele, deja migdalele au fost hidratate si si-au activat proprietatile benefice.

Laptele de migdale este un bun antioxidant, este bogat in vitamine si minerale, de aceea este recomandat pentru diabetici, pentru cei cu intoleranta la lactoza, alergie la gluten sau cazeina.

Contraindicatiile in consumul de migdale

Cantitatea recomandata este de 30-40 de grame pe zi. De fapt, din cauza acestor posibile reactii alergice laptele de migadale nu este indicat sugarilor foarte mici, pentru ca organismul lor este extrem de sensibil.

O migdala cruda are in jur de 7 calorii, de aceea cateva migdale reprezinta o buna gustare intrucat, ele sunt bogate in fibre alimentare care imbunatatesc digestia si proteine cu rol in arderea grasimilor. Un pahar de lapte de migdale simplu, fara adaos de zahar sau miere, are in jur de 60 de calorii si nu contine colesterol.

Sunt minunate pentru silueta ta si iata de ce:

  • imbunatatesc digestia gratie continutului de fibre
  • migdalele sunt satioase
  • au un indice glicemic scazut, insemnand ca iti vor mentine nivelul de zahar din sange in limite normale

Retete cu migdale

Stiai ca 40% din productia mondiala de migdale merge, anual, catre producatorii de ciocolata? Acest procent mare arat cat de populare sunt acesti samburi, iar popularitatea lor de datoreaza atat gustului deosebit, cat si faptului ca el vine in completarea unor beneficii importante pentru sanatate. De la reteta de martipan care nu ar exista fara migdale si pana la prajituri sau creme, acesti samburi sunt nelipsiti din caietul cu retete al oricarui producator de dulciuri care se respecta.

Vegetarienii folosesc mult migdalele in alimentatie, in diferitele sale forme, de la ulei si pana la faina sau lapte de migdale. Migdalele dulci pot fi transformate, de asemenea, in uleiuri esentiale sau extracte. De exemplu, extractul de migdale are un gust deosebit si este folosit deseori ca o alternativa la extractul de vanilie.

Gasesti la finalul acestor randuri cateva idei de retete in care au fost folosite migdalele, iar pe blogul Sano Vita vei regasi o sectiune speciala dedicata subiectului. De la reteta de icre de migdale sau cea de crochete de cartofi cu migdale pentru gustarile tale sanatoase si pana la delicioasele rulouri cu migdale, te invitam sa incerci si sa savurezi acesti samburi in oricare moment al zilei. Partea buna este ca daca vei consuma cu moderatie preparatele (aceeasi moderatie pe care noi o recomandam, de altfel, in toate aspectele vietii) nu trebuie sa te preocupe numarul de calorii de calculat pentru migdale si sa te concentrezi numai pe beneficii si gust.

Apropo, incearca sa folosesti la prajiturile tale cu migdale ulei de cocos sau pudra de roscove  si nu vei regreta. Gustul final va fi mult mai fin si subtil fata de prajiturile pregatite in mod clasic clasic. 

Laptele de migdale in alimentatia copiilor

Laptele de migdalepoate fi introdus in alimentatia copiilor dupa varsta de 1 an, totusi, el trebuie integrat treptat, in cantitati mici, pentru a se urmari reactiile, iar sugarilor mai mici nu ar trebui sa le fie administrat, din cauza reactiilor alergice care pot interveni.

Laptele de migdale versus laptele de vaca

Fata de laptele de vaca, cel de migdale contine si mai multi nutrienti, in plus poate fi pastrat mai mult timp fara sa se degradeze. Laptele vegetal este recomandat, consumat cu moderatie, ca inlocuitor al laptelui de vaca, daca copilul tau are alergie la la proteina din laptele de vaca.

Laptele de migdale versus laptele de san

In cazul in care copilul tau este mai mic de 6 luni, dar nu il poti alapta, nu inlocui laptele de san cu lapte vegetal, ci cu lapte praf pentru bebelusi, cu formula speciala. Facem aceasta recomandare intrucat, oricat de bune ar fi bauturile vegetale, ele nu contin, totusi, toti nutrientii necesari unei optime dezvoltari a organismului. Dupa ce copilul tau a depasit varsta de 1 an, poti sa introduci treptat laptele vegetal si sa ii oferi ce lapte vegetal doresti, insa ideal ar fi sa variezi sortimentele pe care le consuma, pentru ca fiecare tip de bautura vegetala are o compozitie specifica, continutul de nutrienti difera, iar el trebuie sa beneficieze de cat mai multi si variati.

Beneficiile laptelui de migdale pentru copii

Cand vorbim despre introducerea laptelui de migdale in alimentatie nu ne referim doar la consumul de lapte propriu zis, ci si la includerea lui in preparate pentru diferitele momente ale zilei, de la o bautura racoritoare care il are in componenta, la budincile si prajiturile cu lapte de migdale pe care le poti pregati intr-un timp relativ scurt.

Precautii in folosirea laptelui de migdale in alimentatia copilului

In momentul in care introduci in alimentatia copilului tau laptele de migdale, fa-o treptat si supravegheaza-l indeaproape, pentru a preveni eventualele reactii alergice. Ele sunt rare, dar, cand vorbim de puiul tau de om, stim ca vrei sa fie ferit de orice pericol.

Uleiul de migdale

Cu tenta sa usoara galbuie si mirosul specific, uleiul de migdale poate fi introdus in alimentatie in multiple feluri (de exemplu pentru a asezona salatele), dar aceasta nu este singura sa intrebuintare: il gasim folosit, de asemenea in industria cosmetica, fiind in egala masura bun pentru piele si pentru par sau unghii.

Cum poti face ulei de migdale acasa

Este firesc sa te intrebi cum poti face ulei de migdale acasa, mai ales cand iti doresti sa cunosti indeaproape toate elementele care intra in compozitia unui aliment pe care vrei sa il consumi sau sa il folosesti pentru corpul tau. In plus, uleiul de migdale nu are chiar un pret modic si poate ca incerci sa economisesti bani. Totusi, trebuie sa stii ca pentru a-l face singura acasa ai nevoie sa detii in acest scop o presa foarte puternica. Daca nu vrei sa investesti in asa ceva, va trebui sa te multumesti cu o pasta mai solida, asa numitul unt de migdale, pe care il obtii dupa ce pasezi cu un blender migdalele impreuna cu cateva linguri de apa si putina miere, timp de 15 minute.

Beneficiile uleiului de migdale

Uleiul de migdale are o culoare galben deschis si poarta parfumul special al samburilor din care provine. El imbunatateste gustul mancarurilor, dar nu este utilizat doar in scop gastronomic, ci si terapeutic sau estetic. Acolo unde tratamentele clasice nu dau rezultate, uleiul de migdale de dovedeste eficient, asa cum vom vedea imediat.

Beneficiile uleiului de migdale pentru piele

Uleiul de migdale este minunat pentru pielea ta. Daca nu il utilizezi in stare pura, il poti amesteca in cremele pentru corp sau pentru ten pe care le folosesti frecvent. Nu te ingrijora, el este potrivit pentru oricare tip de ten. Iti va hrani pielea si o va face catifelata, intrucat hraneste in profunzime, trateaza uscaciunea, eruptiile si mancarimile. De asemenea, este folosit pentru indepartarea cearcanelor, contribuie la calmarea iritatiilor si chiar poate sa intarzie procesul de imbatranire.

Beneficiile uleiului de migdale pentru par

Daca ai probleme cu caderea parului, incearca sa faci un masaj al scalpului, de doua ori pe saptamana, cu ulei de migdale si mentine acest ritm timp de cateva luni. Chiar daca caderea parului nu este o problema, il poti revitaliza si ii redai stalucirea prin acest masaj, pentru ca uleiul de migdale ii stimuleaza cresterea, ii hraneste si netezeste cuticulele. Rezultatele te vor uimi!

Beneficiile uleiului de migdale pentru unghii

Uleiul de migdale este recomandat nu doar pentru ten, ci si pentru unghiile tale. Maseaza-ti unghiile de doua ori pe saptamana, insistand asupra cuticulelor si vei vedea ca vor creste mai sanatoase si mai rezistente.

Beneficiile uleiului de migdale pentru sanatate

Uleiul de migdale iti va hrani corpul din interior, daca este introdus in alimentatie, dar si din exterior, daca il vei folosi in ritualul tau de frumusete. Daca in interior actioneaza pentru prevenirea si inlaturarea tulburarilor digestive, in exterior hraneste si ajuta la regenerarea tesuturilor.

Cum te ajuta uleiul de migdale la indepartarea celulitei

Poti sa folosesti ulei de migdale pentru a masa zonele cu celulita inestetica. Avantajul este ca nu se absoarbe foarte usor in piele, poti continua actiunea de masare timp indelungat, dar la final pielea nu va fi grasa. Daca acest tip de masaj se face periodic, efectele nu intarzie sa apara, iar pielea ta nu va fi doar tonifiata, ci si foarte bine hidratata.

Folosirea uleiul de migdale in timpul sarcinii

Asa cum spuneam, migdalele au un continut ridicat de acid folic, asadar nu doar ca nu sunt interzise, ci, dimpotriva, sunt recomandate pe perioada sarcinii. Uleiul de migdale te ajuta sa previi aparitia vergeturilor daca iti masezi cu cateva picaturi zonele unde pielea este foarte intinsa.

Folosirea uleiului de migdale in aromaterapie

In aromaterapie uleiul de migdale este unul dintre cele mai folosite, intrucat are un rol calmant. Folosit pentru masaj, ajuta la relaxarea musculaturii si ca un detensionant general, atat al corpului, cat si al sistemului nervos.

Folosirea uleiului de migdale in industria cosmetica

Uleiul de migdale dulci a fost folosit in cosmetica inca din vechime, atunci cand stramosii nostri i-au descoperit proprietatile emoliente. Se spune ca si celebrei Cleopatra ii placea, acesta fiind unul dintre secretele frumusetii sale. Astazi industria cosmetica ii valorifica potentialul la maxim (alaturi de laptele si de untul de migdale), incluzandu-l in compozitia cremelor pentru corp sau fata, mastilor, uleiurilor sau al vopselelor de par. Cearcanele sunt indepartate cu ajutorul sau, pielea isi recapata supletea, buzele nu vor mai fi crapate. Alege asadar migdalele pentru sanatatea si frumusetea ta!

Declarație nutrițională
per 100g
Valoare energetica
2298 kj/ 642 kcal
Grasimi
52.9 g
din care acizi grasi saturati
5.1 g
Glucide
13.6 g
din care zaharuri
4.6 g
Fibre
4.3 g
Proteine
25.6 g
Sare
0 g

Migdale



Alte produse din aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii

Fii primul care scrie recenzia la acest produs !

Produs adăugat la wishlist