Este mai ușor să faci mișcare alături de un prieten

Timp citire:

Știm că exercițiile fizice sunt excelente pentru sănătatea minții și a corpului, dar uneori este dificil să ne menținem interesul, poate nu avem motivație destulă sau prioritizăm alte activități. De aceea, antrenamentul alături de un prieten poate fi un beneficiu imens. Iată câteva motive:

 

1. Este mai distractiv

Este mai puțin probabil să te plictisești când ai un partener de antrenament, în special un prieten sau pe altcineva apropiat. În timp ce vă recuperați, râdeți, vă încurajați reciproc.

Discuția cu un prieten în timpul exercițiilor și pauzelor va face timpul să treacă mai rapid. Nu vă veți da seama când s-au scurs minute, sau poate chiar ore de exerciții și veți avea un sentiment plăcut. Totodată, veți descoperi și mai multe opțiuni de exerciții sau de sporturi pentru perechi.

 

2. Veți crea un angajament pe care îl veți respecta

Dacă ai aranjat să te întâlnești cu un prieten pentru o plimbare sau ați rezervat împreună un curs, vei fi tentat să respecți angajamentul. Nu ți-ai lăsa partenerul să meargă singur, nu?

În acele zile în care nu îți vine să faci mișcare, o conversație plăcută cu prietenul tău ar putea fi doar un stimul de care ai nevoie. Vă puteți sprijini reciproc.

 

3. Vă veți atinge obicetivele împreună

A avea pe cineva care să te motiveze poate face diferența în atingerea obiectivului tău. De fapt, există cercetări care arată faptul că oamenii sunt mai predispuși să piardă în greutate și să adopte un stil de viață sănătos dacă beneficiază de sprijin și susținere din partea partenerilor sau a prietenilor.

 

5. Vei lucra mai intens cu altcineva din jur.

Când faci mișcare cu un prieten, este mai probabil să vă încurajați reciproc pentru a munci mai mut sau mai des.

Un prieten îți poate scoate la iveală competitivitatea și te poate stimula. Când ești gata să renunți, să observi că prietenul tău continuă antrenamentul ar putea fi stimulentul de care ai nevoie pentru a continua.

 

5. Poate fi mai accesibil să faci mișcare cu un prieten.

Dacă angajați împreună un antrenor personal sau cumpărați echipamente, veți economisi bani. De asemenea, taxele pentru parcare sau pentru închirierea unei săli (precum cea de squash) sau a unui teren (de tenis, de pildă) se vor reduce considerabil.

 

Cu cine poți să te antrenezi?

Există o mulțime de modalități pentru a găsi un partener de exerciții. Pentru a te bucura de toate aceste beneficii, vei avea nevoie de persoana potrivită. Caută pe cineva cu aceleași obiective, program și motivație. Cineva care îți transmite o energie pozitivă și care ar putea să te facă să transformi mișcarea într-o rutină zilnică sau săptămânală. Începe cu prietenii și membrii familiei care locuiesc în apropiere, sau poate cu un vecin sau cu un coleg de serviciu. Sugerează o dată de antrenament zilnică sau săptămânală și ia-ți angajamentul, ajutându-vă reciproc pe parcurs pentru a vă atinge obiectivele.

 

Opțiunile de exerciții sunt nesfârșite. Iată câteva sugestii de încercat cu un prieten:

 

 • Mers/plimbat în aer liber pe jos;
 • Alergare;
 • Tenis sau Squash;
 • Înot sau aerobic în apă;
 • Dans;
 • Yoga sau Pilates;
 • Cursuri de aerobic în sală;
 • Fitness/ antrenament la sală;
 • Drumeții pe munte, în natură;
 • Ture – sau măcar plimbări – cu bicicleta;
 • Antrenament cu instructor personal.

 

Așadar, dacă nu te simți în largul tău să faci exerciții fizice singur, crezi că nu ai suficient timp sau nu știi cum să te ambiționezi, sună pe cineva cunoscut și începeți o activitate de acest gen împreună. Alături de cineva drag, orice activitate devine mult mai plăcută și veți fi zi de zi mai bine!

 

Elisabeta Lipă
Când spui Elisabeta Lipă, spui Campion. Și mai spui ambiție nemăsurată, putere, încredere, disciplină, perseverență, pasiune. Sunt valori care pot fi de folos celor care își doresc să fie la înălțime, indiferent de domeniul în care activează. Iar dacă vrei să fii la cel mai înalt nivel este nevoie să fii echilibrat din toate punctele de vedere, dar mai ales emoțional. Echilibrul se antrenează. Și cine poate fi un antrenor mai bun decât cea desemnată cea mai bună canotoare a secolului XX?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Meniu vegan complet pentru o săptămână: Recomandări de mâncăruri pentru mic-dejun, prânz și cină

Fie că te pregătești de post, ești vegan sau vrei să faci o pauză de la produsele de origine animală, alegerea de a urma...

Homemade Country Seasoning

Cum folosim ierburi uscate într-un amestec ideal pentru condimentarea preparatelor vegane? Infuzia de plante va da savoare și prospețime oricărei mese, iar ingredientele pot...

Umplutură pentru masa de sărbători | Pe bază de plante

Un preparat tradițional care nu ar trebui să-ți lipsească de la masa de sărbători — iar acest preparat numai bun de pus pe masă...

Articole din aceeasi categorie

Meniu vegan complet pentru o săptămână: Recomandări de mâncăruri pentru mic-dejun, prânz și cină

Fie că te pregătești de post, ești vegan sau vrei să faci o pauză de la produsele de origine animală, alegerea de...

Homemade Country Seasoning

Cum folosim ierburi uscate într-un amestec ideal pentru condimentarea preparatelor vegane? Infuzia de plante va da savoare și prospețime oricărei mese, iar...

Umplutură pentru masa de sărbători | Pe bază de plante

Un preparat tradițional care nu ar trebui să-ți lipsească de la masa de sărbători — iar acest preparat numai bun de pus...