Uleiul presat la rece, numit și ulei extras la rece, sau virgin, se obține prin presarea semințelor la temperaturi scăzute, este mai pur și are o aromă mai bună decât uleiul extras cu ajutorul căldurii. Se utilizează în diverse preparate culinare, în care se adaugă, de preferință, către sfârșitul pregătirii termice, pentru a evita arderea uleiului, pierderea substanțelor nutritive și formarea compușilor potențial toxici pentru organism.
beneficii
Prin antioxidanții pe care îi conține, ajută la combaterea radicalilor liberi, care provoacă leziuni celulare în organism. Are un efect antiinflamator și vindecător prin vitamina E, stimulează sistemul imunitar și capacitatea cognitivă, protejează inima și scade colesterolul prin acizii grași omega-3/6/9.
De multe ori mâncăm în exces, nu din cauză că ne este foame, ci din cauza contextului care ne înconjoară: familie și prieteni, farfurii și ambalaje, culori și forme, mirosuri și etichete, sărbători și pofte…
Uneori, în mijlocul zilei, poate apărea o senzație cruntă de oboseală sau stare de somnolență. Poate chiar în timp ce trebuie să rezolvi ceva important la muncă. Mulți trecem prin asta
Trebuie să fii autentificat
Save products on your wishlist to buy them later or share with your friends.