Pătrățele dulci din fistic și fulgi de ovăz
Când ai poftă de ceva dulce, această rețetă te salvează. Este potrivită pentru întreaga familie, fiind un dulce sănătos și plin de nutrienți. Copiii sigur vor mai cere o porție. Se face rapid, din doar câteva ingrediente.
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 6
TIP RETETA Prânz/Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 1 cană de fistic crud decojit
- ½ cană nucă (sau alune de pădure)
- 1 cană de fulgi fini de ovăz
- ½ linguriță de sare
- 30ml sirop de arțar (sau după gust)
- 1 lingură de ulei de măsline
- 30g de fulgi de nucă de cocos
- Fistic tocat pentru topping
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 180 de grade și tapeteazăi o tavă micuță cu hârtie de copt.
- Într-un robot de bucătărie amestecă fisticul, nuca, ovăzul și sarea timp de aproximativ 30 de secunde.
- Adaugă siropul de arțar și uleiul de măsline și continuă să amesteci până când aluatul este aproape umed.
- Pune aluatul uniform în tavă și acoperă-l cu fulgi de nucă de cocos și cu fisticul rămas.
- Coace-l la cuptor timp de 10-12 minute, până când nuca de cocos este aurie și aluatul este bine copt. Vrem ca pătrățelele să fie puțin moi – nu le coacem prea mult.
- Poți stropi pătrățelele cu puțin sirop de arțar deasupra pentru un plus de dulceață, dacă vrei.
Poți păstra pătrățelele într-un recipient sigilat, la frigider, timp de până la o săptămână.