Salată de bulgur cu tofu

Rețeta face parte din campania #PostCuGust, în cadrul căreia am invitat mai mulți food bloggers să ne împărtășească idei de rețete de post. Ne propunem să arătăm că și în post se poate mânca bun și sănătos și să avem o colecție cât mai bogată de idei. Poftă bună!
TIP REȚETĂ Salată
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Azi pregătim împreună o mâncare de post, sănătoasă, colorată și super ușor de pregătit – Salată de bulgur cu tofu prăjit!
Vom folosi ca ingredient principal bulgur – care este un amestec de mai multe tipuri de boabe de grâu, măcinate grosier. Se gătește asemănător cu orezul sau cous-cous-ul, are un gust asemănător cu nucile și este foarte popular în bucătăriile din Orientul Mijlociu.
Ingrediente pentru 4 porții:
-
- 1 cana bulgur (200g)
- 2 1/4 căni apa (600ml)
- 100g fructe confiate
- sare roz de Himalaya și piper după gust
- mix de legume uscate
- 400g tofu
- 1 lingură ulei cocos
- salată verde
- roșii
- ridichi
- ulei de măsline
- zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Ne ocupăm mai întâi de tofu, pe care îl tamponăm foarte bine cu prosop de hârtie, apoi îl tăiem în cubulețe. Într-o tigaie încingem 1 lingură de ulei de cocos sau de măsline și prăjim tofu foarte bine, pe toate părțile, până are o crustă crocantă și e rumenit. Îl scoatem pe hârtie absorbantă.
Într-o cratiță punem o cană de bulgur, 2 ¼ căni apă, fructele confiate, 2 linguri mix legume uscate, sare și piper după gust. Fierbem 8-10 minute sau până bulgurul este umflat. Amestecăm des. Tragem de pe foc și afânăm bine cu furculița.
Nu ne rămâne decât să asamblăm salata de bulgur cu tofu – pentru fiecare porție punem pe fundul farfuriei un strat generos de salată verde tăiată fâșii, bulgur, tofu, roșii, ridichi sau legumele preferate. Stropim cu ulei de măsline și zeamă de lămâie după gust.
Să vă fie de cel mai bine și să aveți un #PostCuGust și cu folos!
