Salată de vară cu linte și migdale
Salata este vedeta verii, așa cum știm cu toții. Ce ai spune dacă ți-aș arăta o rețetă super delicioasă, nutritivă și colorată? Merită să încerci combinația asta mai ales în zilele toride de vară, căci gustul nu te va dezamăgi.
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 2
TIP RETETA Prânz/Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 100 g linte roșie
- 1 ceapă mare roșie
- 2 castraveți
- 2 roșii
- 1 ardei roșu
- pătrunjel
- sare de mare după gust
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură oțet de mere nefiltrat
- 50g migdale
- 1 lingură fulgi de drojdie inactivă uscată
Mod de preparare:
- Pune apă într-o oală, apoi las-o la fiert.
- După ce a fiert apa, pune lintea și fierbe-o timp de aproximativ 20 de minute (nu o lăsa până se înmoaie de tot).
- Scurge lintea de apă și las-o la răcit.
- Taie legumele în cubulețe și amestecă-le cu lintea într-un bol mare.
- Condimentează după gust.
- Adaugă uleiul, oțetul, fulgii de drojdie uscată inactivă, migdalele tocate mărunt și pătrunjelul.
Poftă bună!
Rețetă simplă și cred că este gustoasa !
Trebuie incercata .
♥️
Cu siguranță! 🙂 Să ne spui dacă ți-a plăcut.
Zi cu soare,
Sabina