Supă cremă de spanac cu caju
![Supă cremă de spanac cu caju Supă cremă de spanac cu caju](https://sanovita.ro/blog/wp-content/uploads/2024/05/SANOVITA-SUPA-CREMA-81-768x512.jpg)
Supa vegană de spanac este potrivită în toate anotimpurile! Este cremoasă, fresh și atât de gustoasă, încât ai putea să o gătești foarte des – fiind și super ușor și rapid de preparat.
TIMP PREPARARE 40 minute
PORTII 3
TIP RETETA Prânz/Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 500 g spanac sau baby spanac
- 1 ceapă mare tăiată în cubulețe
- 4 căței de usturoi tocat mărunt
- 3 morcovi mari tăiați în cubulețe
- 2 linguri de oțet de cidru de mere
- 150 g de caju
- 30 g fulgi de drojdie inactivă uscată
- 1l apă
- Sare de mare după gust
- 2 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
- Pune pe foc o oală cu ulei de măsline și gătește ceapa, usturoiul și morcovii la foc mediu până când ceapa devine translucidă.
- Adaugă spanacul și amestecă.
- Într-un blender, combină caju, apa, oțetul, fulgii de drojdie inactivă și sarea de mare până când obții o compoziție omogenă și cremoasă. Păstrează un sfert din această cremă.
- Adaugă crema de caju în supă și las-o să fiarbă la foc mic timp de 5-10 minute.
- Pasează bine supa cu ajutorul unui blender.
- Savurează cu un strop de cremă de caju deasupra (din cea păstrată).
Poftă bună!
![recipe image](https://sanovita.ro/blog/wp-content/uploads/2024/05/SANOVITA-SUPA-CREMA-81-scaled.jpg)
![1star](https://sanovita.ro/blog/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://sanovita.ro/blog/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://sanovita.ro/blog/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://sanovita.ro/blog/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![gray](https://sanovita.ro/blog/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/gray.png)
Buna Sabina!
Te urmaresc, imi plac retetele tale, le fac si sunt f gutstoase, dar am o mica problema cu ceapa calita in ulei; mi-ar place daca s-ar cali in apa, este mult mai sanatos! Uleiul se pune la sfarsit! Toate cele bune!
Bună, Mihaela! Îți mulțumesc pentru apreciere și mă bucur tare mult că îți plac rețetele și că le pregătești acasă. 🙂
Mulțumesc și pentru feedback. Voi ține cont.
Zi cu Soare! 🙂