Acasă Rețete Fel principal Supă cremă de spanac cu caju

Supă cremă de spanac cu caju

Supă cremă de spanac cu caju

Supa vegană de spanac este potrivită în toate anotimpurile! Este cremoasă, fresh și atât de gustoasă, încât ai putea să o gătești foarte des – fiind și super ușor și rapid de preparat.

TIMP PREPARARE  40 minute

PORTII   3

TIP RETETA   Prânz/Cină

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente:

  • 500 g spanac sau baby spanac 
  • 1 ceapă mare tăiată în cubulețe
  • 4 căței de usturoi tocat mărunt
  • 3 morcovi mari tăiați în cubulețe
  • 2 linguri de oțet de cidru de mere
  • 150 g de caju
  • 30 g fulgi de drojdie inactivă uscată
  • 1l apă
  • Sare de mare după gust
  • 2 linguri de ulei de măsline

  Mod de preparare:

  1. Pune pe foc o oală cu ulei de măsline și gătește ceapa, usturoiul și morcovii la foc mediu până când ceapa devine translucidă.
  2. Adaugă spanacul și amestecă.
  3. Într-un blender, combină caju, apa, oțetul, fulgii de drojdie inactivă și sarea de mare până când obții o compoziție omogenă și cremoasă. Păstrează un sfert din această cremă.
  4. Adaugă crema de caju în supă și las-o să fiarbă la foc mic timp de 5-10 minute.
  5. Pasează bine supa cu ajutorul unui blender. 
  6. Savurează cu un strop de cremă de caju deasupra (din cea păstrată).

 

Poftă bună!





Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Supă cremă de spanac cu caju
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)
Articolul precedent Quinoa risotto cu piure de fasole și broccoli
Articolul următor Vitamina D3: beneficiile vitaminei D3 în organism
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.