Tofu Stir Fry

TIMP PREPARARE 25 min
PORTII 4
TIP RETETA Cină/Prânz
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
1 pachet de tofu tăiat în cuburi
1 lingură amidon de porumb
2-3 linguri de ulei de avocado (se poate înlocui cu ulei vegetal)
1/2 ceapă roșie, tocată mărunt
2 căței de usturoi, tocați mărunt
1 lingură ghimbir tocat mărunt
1 cană buchețele de broccoli
1 ardei gras roșu, tocat
1 ardei gras galben, tocat
Sos stir fry:
1/4 cană bulion de legume
3 linguri de sos de soia
1 lingură de miere (sau sirop de arțar)
1/2 linguriță oțet de orez
1 linguriță ulei de susan
1/2 linguriță sriracha
1 linguriță amidon de porumb
Orez pentru servire
Mod de preparare:
Taie tofu în cuburi, apoi amestecă tofu cu amidonul de porumb până când cuburile sunt acoperite uniform.
Se încălzesc 2 linguri de ulei într-o tigaie antiaderentă, apoi se adaugă tofu și se lasă să se gătească timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până devine auriu. După ce s-a copt, scoate tofu din tigaie.
Se mai adaugă puțin ulei în tigaie, apoi se adaugă legumele și se sotează timp de 4-5 minute până se înmoaie.
Se amestecă din nou tofu cu legumele, apoi se adaugă sosul stir fry în tigaie, amestecând totul până se acoperă uniform. Pune compoziția din tigaie pe un pat de orez.
Poftă bună!
