12 masti cu ulei de cocos, pentru toate problemele parului tau
Fie ca te chinui sa scapi de matreata, firele rebele ori inspicate, vrei hidratare (dupa o vara intreaga in care sare si clorul si-au facut de cap cu parul tau), intotdeauna iti vei dori o podoaba capilara sanatoasa si stralucitoare. Aici iti sar in ajutor mastile de par, care reusesc sa iti revigoreze firele cu probleme, indiferent de anotimp.
Noi credem ca frumusetea naturala incepe in bucatarie si ceea ce folosesti in exteriorul corpului este la fel de important ca alimentatia interioara. Deci pentru a sti exact ce ingrediente contin mastile de par pe care le folosesti, renunta la cele din comert (pline de alcool, silicon si alte chimicale, conservanti ori parfumuri, care pot face mai mult rau decat bine) si prepara-ti singura versiuni DIY (facute in casa) sanatoase, naturale. Aliatul tau de baza este uleiul de cocos: descopera mai jos de ce este atat de eficient si 12 variante de masti de par cu ulei de cocos, pentru toate problemele parului tau!
Citeste si articolul nostru cu sfaturi si remedii naturale pentru pielea uscata si sensibila!
Care sunt beneficiile mastilor de par cu ulei de cocos?
Mastile de par DIY cu ulei de cocos sunt unele dintre cele mai populare produse naturale de infrumusetare, gratie ingredientului-minune de baza pe care il contin. Continutul de antioxidanti si proprietatile sale antibacteriene si antifungice protejeaza parul, continutul de Vitamina E, acid lauric si linoleic previn pierderea proteinelor, intarind parul si protejandu-l impotriva ruperii. Uleiul de cocos penetreaza firul de parul, dincolo de cuticule, conferindu-i stralucire, hidratandu-l si reparandu-l din interior, de la sursa.
Descopera beneficiile pe care ti le aduce utilizarea uleiului de cocos pentru par (incorporat in masti sau de unul singur): par aranjat (disciplineaza natural firele rebele, fara a lasa parul uleios), adio, fire despicate (hidratate constant, varfurile nu mai trebuie tunse atat de des, la salon), descalcire (lupta eficient cu parul ondulat sau extrem de incalcit), efect de balsam (hidrateaza in profunzime), crestere mai rapida (masat in scalp, ajuta circulatia si poate preveni caderea parului), controlul matretii (are proprietati antimicrobiene, care te pot scapa de matreata).
Descopera chiar acum cele 65 de utilizari surprinzatoare ale uleiului de cocos si de ce trebuie neaparat sa il ai mereu in casa!
Cum aplici uleiul de cocos pe par?
Uleiul de cocos poate fi folosit si de unul singur, pentru a-ti trata natural parul, caz in care trebuie sa il incalzesti usor (pentru a-i maximiza beneficiile) si sa il aplici din abundenta la varfuri si mai putin spre radacina. Daca ai scalpul uleios, evita sa il acoperi cu ulei de cocos, pentru a nu-l irita. Piaptana parul, pentru a distribui uniform uleiul de cocos (foloseste un pieptene cu dinti rari), inveleste-ti podoaba capilara intr-o casca de dus stransa bine (pentru a nu pata fata de perna) si dormi asa. Dimineata spala-te pe par ca de obicei. Poti sta cu uleiul de cocos incalzit in par si doar 1-2 ore.
Daca incluzi uleiul de cocos in masti de par DIY, atunci urmeaza instructiunile de folosire ale fiecareia. Pentru aplicare, foloseste-ti degetele sau o pensula de vopsit. Poti apela la astfel de masti de fiecare data constati ca parul tau are nevoie de ele (o data/saptamana, daca ai parul afectat; de 2 ori/luna, daca ai parul normal; o data/luna, daca ai parul fin) si retine ca – cu cat tii mai mult timp masca pe par – cu atat efectele acesteia vor fi mai intense.
12 masti DIY cu ulei de cocos, care iti vor face parul sa arate senzational
Am adus laolalta, special pentru tine, 12 retete complet naturale de masti de par pe baza de ulei de cocos, care combat diverse probleme capilare si pe care le poti pregati acasa fara mari batai de cap, dar cu rezultate extraordinare. Incearca-le pe toate sau creeaza-ti singura propriul amestec, inspirata fiind de exemplele noastre!
1. Masca-balsam, cu unt de shea, ulei de cocos, esential si de argan – caderea parului
- Ingrediente: 2 linguri ulei de cocos + 1 lingura unt de shea + 1 lingurita ulei de argan + cateva picaturi de ulei esential (cele de lavanda, menta, rozmarin, muscata si Salvia sclarea intaresc firul de par si confera mastii o aroma de spa).
- Metoda: topeste uleiul de cocos si untul de shea la bain-marie, asteapta sa se raceasca si sa se intareasca aproape complet, apoi adauga uleiul de argan si cel esential; bate amestecul cu un mixer sau un tel, pana obtii o masca de par cremoasa, ca o frisca; inmoaie un pieptene in masca si piaptana-ti parul curat si uscat, masand bine la radacina firelor; asteapta 30 de minute, apoi spala-te pe cap.
- Beneficii: aceasta masca-balsam iti va stimula scalpul, rehidratand firele de par si ajutandu-te sa le reduci caderea.
2. Masca hidratanta, cu ulei de cocos, rozmarin si avocado – par uscat, lipsit de stralucire
- Ingrediente: 2 avocado coapte + 1/4 cana ulei de cocos lichid + 20-40 picaturi de ulei esential de rozmarin.
- Metoda: amesteca, intr-un blender vertical, toate ingredientele; intinde masca pe par, masand-o bine la nivelul scalpului; asteapta 20 de minute, apoi spala-te pe cap.
- Beneficii: rasfata-ti parul cu acest amestec bogat hidratant, ale carui uleiuri naturale vor contribui la o podoaba capilara hidratata, catifelata si densa, in timp ce rozmarinul va conferi stralucire.
3. Masca de stralucire, cu ulei de cocos si de argan – par lipsit de stralucire
- Ingrediente: 1 lingura ulei de cocos lichid (topit) + 1 lingura ulei de argan.
- Metoda: amesteca cele doua uleiuri si aplica masca pe toata lungimea parului, de la varfuri, spre scalp, masand bine; acopera-ti parul cu o casca de dus si spala-te pe cap a doua zi dimineata.
- Beneficii: aceasta masca ii va conferi parului tau stralucire, firele uscate devenind moi si hidratate.
4. Masca fructata, cu ulei de cocos, banane si avocado – par casant, uscat
- Ingrediente: 1 avocado copt + 1 banana coapta + 2 linguri ulei de cocos lichid (daca ai parul fin si subtire, foloseste doar 1 lingura de ulei de cocos).
- Metoda: combina ingredientele intr-un blender vertical, apoi intinde masca pe par; asteapta 20-30 de minute, apoi spala-te pe cap.
- Beneficii: bananele sunt bogate in uleiuri naturale si vitamine care inmoaie firul de par, impedicandu-i ruperea, avocado repara firele casante si stimuleaza cresterea, iar acizii grasi din uleiul de cocos pastreaza firul de par hidratat.
5. Masca hidratanta, cu ulei si lapte de cocos – par lipsit de hidratare
- Ingrediente: ½ cana lapte de cocos + 2 linguri ulei de cocos lichid + 2 capsule de Vitamina E.
- Metoda: amesteca intr-un bol, laptele si uleiul de cocos; gaureste cu un ac capsulele de Vitamina E si toarna continutul in bol, omogenizand masca de par; aplica pe toata lungimea firului de par, concentrandu-te pe varfuri; acopera-ti parul cu o casca de dus, asteapta 30 de minute, apoi spala-te pe cap.
- Beneficii: amestecul de ulei si lapte de cocos inseamna si mai multa hidratare pentru par, in timp ce Vitamina E tine la distanta parul uscat si casant.
6. Masca de reparare, cu ulei de cocos si miere – par uscat, afectat de vopsea, placa, ondulator
- Ingrediente: 1 lingura ulei de cocos + 1 lingura miere.
- Metoda: incalzeste intr-un ibric, la foc mic, uleiul de cocos si mierea, pana se topesc complet si se amesteca; cand masca s-a racit, aplica-o pe intreaga lungime a parului sau doar de la jumatatea firului de par in jos (daca ai scalpul uleios); maseaza usor parul, apoi acopera-l cu o casca de dus; asteapta 20-60 de minute, apoi spala-te pe cap.
- Beneficii: aceasta masca de reparare va hidrata intens firul de par, pastrandu-l hidratat.
7. Masca de reparare, cu ulei de cocos si de lavanda – par afectat de vopsea, placa, ondulator
- Ingrediente: 1 lingura ulei de cocos + 5-7 picaturi de ulei esential de lavanda.
- Metoda: amesteca ingredientele, intr-un bol, aplica masca pe par, de la radacina spre varfuri; acopera-ti parul cu o casca de dus si spala-te pe cap a doua zi dimineata.
- Beneficii: aceasta masca iti ajuta si iti repara parul afectat de vopsiri repetate si de coafatul cu placa sau ondulatorul.
8. Masca anti-matreata, cu ulei de cocos si lamaie – matreata
- Ingrediente: 4 linguri ulei de cocos lichid + 1 lingura zeama de lamaie.
- Metoda: amesteca uleiul de cocos cu zeama de lamaie, intr-un bol, si aplica masca pe scalp; asteapta 15 minute, apoi spala-te pe cap.
- Beneficii: lamaia contine Vitamina C (hraneste scalpul si ajuta la indepartarea matretii si a infectiilor fungice care o pot crea), controleaza scalpul uleios si deblocheaza foliculii.
9. Masca hidratanta, cu ulei si lapte de cocos, banana si miere – scalp cu mancarimi
- Ingrediente: 2 linguri ulei de cocos lichid + 1 banana coapta + 2 linguri miere + 2 linguri lapte de cocos.
- Metoda: intr-un blender vertical sau un bol, transforma banana intr-un piure, apoi adauga uleiul de cocos, laptele de cocos si mierea; aplica masca pe par, acopera-l cu o casca de dus, asteapta 30-120 de minute, apoi spala-te pe cap.
- Beneficii: uleiul de cocos hidrateaza, banana contine potasiu si pastreaza elasticitatea firului de par, mierea este un umectant natural, iar laptele de cocos este bogat in proteine, impreuna luptand cu mancarimile scalpului.
10. Masca parfumata, cu ulei de cocos si capsune – scalp uleios
- Ingrediente: 1 mana de capsune proaspete (in jur de 7, pentru un par de lungime medie) + 1 lingura ulei de cocos lichid + 1 lingura miere.
- Metoda: paseaza, intr-un blender vertical, toate ingredientele, pana obtii un piure fin; aplica masca pe parul umed; asteapta 25 de minute, apoi spala-te pe cap.
- Beneficii: capsunele sunt bogate in Vitamina C, te ajuta sa controlezi nivelul de sebum al scalpului (regland nivelul natural al pH-ului), sa hranesti si sa energizezi radacina firului de par.
11. Masca de crestere, cu ulei de cocos si de ricin, aloe vera si rozmarin – crestere lenta a parului
- Ingrediente: 1 lingurita ulei de cocos lichid + 1 lingurita ulei de ricin + 1 lingura gel de aloe vera + 5-7 picaturi de ulei esential de rozmarin.
- Metoda: intr-un bol, amesteca uleiurile de cocos si ricin, cu gelul de aloe vera; adauga uleiul esential si aplica masca pe scalp, insistand la radacina firelor de par; intinde restul de masca pe lungimea parului; acopera parul cu o casca de dus, asteapta 15 minute, apoi spala-te pe cap.
- Beneficii: masca hraneste scalpul, promoveaza circulatia sangvina la nivelul acestuia si impulsioneaza cresterea parului.
12. Masca de stralucire, cu ulei de cocos si Vitamina E – fire rebele
- Ingrediente: 1 lingura ulei de cocos + ½ lingurita ulei de Vitamina E.
- Metoda: incalzeste intr-un ibric, la foc mic, uleiul de cocos si apoi toarna-l intr-un bol; incorporeaza uleiul de Vitamina E, aplica masca pe par si pe scalp, masand bine; acopera parul cu o casca de dus, asteapta 40 de minute, apoi spala-te pe cap.
- Beneficii: firele rebele iti strica coafura (mai ales daca ai parul cret) pentru ca sunt uscate – lipsa hidratarii determina cuticulele sa se ridice, pentru a permite umiditatii exterioare sa intre, iar aceasta umfla parul; hidratand parul cu aceasta masca, scapi de problema.
este bun uleiul de cocos,dar se spune prea multe despre el atat…reclama,reclama numai atat…restul vorbe si alea aiurea…parul daca a cazut adio…singura solutie implantul…si acela este relativ ok….
Buna ziua! Articolele noastre nu fac „reclama si atat”, sunt atent documentate si incercam sa prezentam cat mai multe informatii concrete si utile, indiferent de tema. Cel de fata este adresat doamnelor si ofera solutii impotriva diverselor probleme capilare, printre care si caderea firelor de par (nu chelirea, care este cu totul altceva). Uleiul de cocos poate ajuta firul de par sa creasca mai lung si mai sanatos, gratie acizilor grasi si vitaminelor din compozitie, deci il recomandam cu incredere pentru tratamente facute in casa!
Buna seara se poate folosi si singur an pot riva caderi si creste rea paru lui??? Multumesc frumos
Bună ziua,
Uleiul de cocos, atunci când este masat în scalp, ajută circulația și poate preveni căderea părului. Totoadată poate ajuta și la creșterea mai rapidă a acestuia. De altfel, pentru a susține sănătatea părului puteți încerca jeleurile Păr Piele Unghii de la SanoVita Wellness, care prin concentrația de biotină, acid folic și vitamina B5 previn căderea părului, îmbunătățesc semnificativ sănătatea unghiilor și ajută la hidratarea pielii.
https://sanovita.ro/sanovita-wellness-jeleuri-par-piele-unghii-60-buc-1305.html
Mulțumim!
O zi frumoasă!
Uleiul de nucă de cocos este benefic, și am văzut că aplicarea acestuia pe post de masca m-a ajutat foarte mult, ii reda un luciu natural, îl hidratează..
Recomand cu mare drag