Acasă Nutriție și alimentație sănătoasă 6 băuturi care îți întăresc imunitatea

6 băuturi care îți întăresc imunitatea

0
6 băuturi care îți întăresc imunitatea

În această perioadă știm cu toții cât de important poate fi să ai un sistem imunitar puternic, deoarece acesta ne protejează de răceli sau virusuri. Iar dacă pandemia ne-a învățat ceva, este să îi acordăm atenție pe tot parcursul anului, nu numai iarna.

Este important de știut că nu există o rețetă anume pe care trebuie să o urmați, un supliment sau un aliment magic, cel mai important lucru este să aveți un stil de viață sănătos și o alimentație pe măsură. Însă cum toată lumea tinde să se axeze pe alimentele care ajută corpul în această luptă contra răcelilor, noi ne-am gândit să vă arătăm și o listă de băuturi pe care să le țineți aproape:

  1. Smoothie cu multe verdețuri

Nu degeaba mânca Popeye marinarul foarte mult spanac, doar știa că este bogat în fier, vitamina C și un foarte bun antioxidant. Iar pentru că și sistemul nostru imunitar beneficiază în urma unei alimentații sănătoase, încearcă să incluzi în băuturi precum smoothie-urile multe verdețuri. O altă modalitate prin care poți “bea” multe verdețuri este cu o supă cremă. Gustoasă, călduță și bună pentru corp!

  1. Miere și lămâie

Deși sună a ceva ce ți-ar face bunica atunci când ești răcit/ă să știți că aceste  “poțiuni băbești” sunt foarte bune și în ziua de azi. Lămâile sunt pline de vitamina C care te ajută să ai o imunitate mai puternică. Așadar atunci când o adaugi în băuturi, nu numai că devin mai gustoase, ci adaugă un plus de beneficiipentru organism. Totodată ajută corpul în procesul de absorbire a fierului pe care l-ai primit de la supa cremă de spanac consumată mai devreme. Acum probabil te întrebi: Ok, dar mierea pentru ce e? Pe lângă faptul că îndulcește băutura, mierea are propietăți antibacteriene, antiinflamatorii și antioxidante. Toate acestea sunt benefice pentru sistemul tău imunitar.

  1. Băutura de migdale

Am stabilit deja în acest articol faptul că băutura de migdale (sau alte băuturi vegetale în general) sunt alegerea potrivită atunci când simți că oboseala te acaparează și ai avea nevoie de mai multă energie. Un alt lucru la care este bună băutura de migdale este cel de a ajuta la întărirea sistemului imunitar întrucât este un foarte bun antioxidant. Așadar puteți să o adăugați în smoothie-uri, cafea sau chiar să o beți ca atare. Să nu mai spunem ce combinație bună face cu un bol plin cu musli…

  1. Apa infuzată

E foarte bine să bei apă în general, de aceea ar fi bine să  înlocuiești cafeaua sau alcoolul cu un pahar cu apă. Știm că poate suna destul de plictisitor însă infuzând apa cu diferite fructe precum afinele sau citricele nu numai că apa devine mai gustoasă, mai e și bogată în vitamina C și alți fitonutrienți care ajută la funcționarea propice a sistemului tău imunitar.

  1. Smoothie-uri cu nuci

Adăugând diferite nuci în smoothie-urile tale poți incopora într-un mod delicios diferite vitamine și minerale. În general nucile conțin o multitudine de nutrienți esențiali, printre care vitamina E, fier și zinc. Acești nutrienți sunt importanți pentru a construi un sistem imunitar puternic. Însă nu uitați că nucile sunt totodată și bogate în grăsimi, deci să nu depășiți cantitatea zilnică de consum recomandată de nutriționiști (30-50g/zi).

În loc de nuci puteți integra și cereale integrale precum ovăzul. Fibrele prebiotice din cerealele integrale ajută bacteriile bune din intestin, iar un sistem imunitar sănătos are nevoie de un intestin sănătos.

Puteți afla mai multe despre smoothie-uri și diferite moduri în care le puteți prepara aici.

  1. Ceaiul de gimbir

Ceaiul este una dintre băuturile care are o gamă largă de opțiuni din care poți alege. Pe lângă faptul că există  foarte multe sortimente, fiecare dintre acestea vine la pachet cu diferite beneficii. În cazul ceaiului de ghimbir, care a fost folosit de foarte mulți ani ca medicament, are numeroase beneficii antioxidante și antiinflamatorii care, după cum credem că știți deja, sunt importante pentru sistemul imunitar.

Nu uitați că pentru a avea un sistem imunitar puternic nu trebuie numai să aveți grijă la ce mâncați sau ce băuturi alegeți. Sunt mai sunt mulți factori importanți pe care ar trebui să îi respectați – de pildă, a face constant sport și a dormi cât trebuie. Nici stresul și poluarea nu ne ajută atunci când vorbim de un sistem imunitar puternic, de aceea, un management mai bun al stresului, timp petrecut în natură cât mai des și o stare de spirit pozitivă, pot face minuni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.