Acasă Rețete Băuturi 6 mocktailuri fără alcool care îți vor răcori vara

6 mocktailuri fără alcool care îți vor răcori vara

0
6 mocktailuri fără alcool care îți vor răcori vara

mocktailuri cu bere bundabergCine vrea mocktailuri răcoritoare? Dacă alegi să ieși mai rar la terasă vara asta, nu înseamnă că nu poți să îți pregătești acasă diverse mixuri de sucuri și fructe. Iar mocktailurile exact asta sunt: cocktailuri fără alcool, bune pentru orice perioadă a zilei.

Ți-am pregătit o listă cu 6 mocktailuri pe care le poți face ușor, din confortul propriei bucătării. Mai mult, aceste rețete conțin fie bere de ghimbir, fie root beer, care le fac cu atât mai speciale și mai aromate. Avem următoarele fructe și ingrediente în jurul cărora sunt construite rețetele:

 

Lămâie verde

O să ai nevoie de o lămâie verde, un vârf de cuțit de mentă uscată, o crenguță de mentă și, desigur, o sticlă de root beer la 375 de ml. Tai lămâia verde în 8 felii și le storci în pahar. Adaugi menta, după care torni și sticla de root beer de la rece. Mai rămâne de pus doar crenguța de mentă și gheața și poți savura o băutură perfectă pentru a te revigora.

 

Pere

Un gust mai puțin intens de data asta, însă la fel de apetisant. O să începem cu 3 felii zemoase de pere pe care le pisăm împreună cu o felie de lămâie verde. Le agităm puțin, după care punem conținutul în pahar peste care turnăm niște root beer cu puțină gheață. În final, mai poți împodobi paharul cu felii subțiri de pară pentru gust și efect.

 

Lămâie verde și ghimbir

Stoarcem mai întâi lămâia verde. Adăugăm două bucăți mici de ghimbir de 2x2cm, un vârf de mentă și turnăm root beer peste. Amestecăm, agităm și turnăm în pahar. Opțional, pe lângă câteva cuburi de gheață, putem adăuga și alte bucăți mici de ghimbir la suprafață în final.

 

Afine, struguri și căpșuni

Încercăm și cu ceva mai multe fructe acum și mai dulci. Pisăm mai întâi strugurii,  căpșunile și două felii de lămâie verde, pe care le agităm într-un recipient și le punem în pahar. Turnăm root beer, niște gheață pisată și împodobim cu – afine și lămâie verde sau galbenă.

 

Sirop de zahăr și crenguță de mentă

Tăiem lămâia verde în 8 bucăți. Le pisăm laolaltă cu 10ml de sirop de zahăr și un vârf de mentă uscată. Amestecăm și turnăm berea de ghimbir peste. La final, punem și crenguța de mentă printre bucățile de gheață pisată.

 

Ananas și ghimbir

Luăm prima dată două bucăți mici de ananas, cam de 4×4 cm. Pentru un gust puternic, adăugăm și 2 bucăți de ghimbir de vreo 2x2cm, iar împreună cu 2 felii de lămâie verde, le pisăm pe toate împreună și le agităm. După ce le punem în pahar, turnăm berea de ghimbir peste, împreună cu gheață pisată. Pentru efect, poți pune o frunză de ananas și/sau o cireașă.

Sperăm ca aceste rețete să-ți facă zilele și serile de vară cât mai plăcute. Iar dacă acestea ți-au fost pe plac, e un univers întreg de gusturi și rețete diverse pentru mocktailuri care așteaptă  să fie încercate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.