Batoane din ovăz, alune de pădure și fructe
Ce le spui copiilor atunci când au poftă de ceva dulce? Mai jos ai rețeta noastră de batoane din ovăz – numai bună atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Fiindcă deja s-au copt căpșunile, noi le-am ales pentru extra savoare. Tu le poți înlocui cu fructele tale preferate sau ale copiilor tăi.
Noi te încurajăm să faci această rețetă împreună cu cei mici, fiindcă suntem siguri că pentru ei este o activitate spectaculoasă. De asemenea, te invităm atât pe Instagram, Facebook, TikTok, cât și pe YouTube ca să vezi video-ul rețetei de mai jos.
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 6
TIP RETETA Prânz/Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
150 g alune de pădure
2 linguri unt de arahide
1 banană mare (sau 2 micuțe)
30 ml băutură vegetală
150 g fulgi fini de ovăz
100 g ciocolată neagră
1 linguriță de ulei de nucă de cocos
Fructe de sezon (căpșuni, zmeură, afine, mure)
Mod de preparare:
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt (o tavă micuță, dar înaltă).
- Pune într-un chopper/blender alunele de pădure, 1 lingură de unt de arahide și bananele.
- Mixează până obții o textură cremoasă, apoi adaugă băutura vegetală și continuă să mixezi.
- Pune compoziția într-un bol, peste care adaugă fulgii de ovăz.
- Amestecă bine.
- Pune compoziția obținută în tavă și uniformizează.
- Topește ciocolata împreună cu uleiul de cocos, după care întinde-o uniform peste compoziția din tavă.
- Încălzește untul de arahide rămas și „desenează” peste ciocolată.
- Taie fructele în bucăți și pune-le pe deasupra.
- Bagă tava în frigider peste noapte sau în congelator pentru câteva ore.
- Taie compoziția în formă de batoane.
Poftă bună!
Poți păstra batoanele într-un recipient sigilat, la frigider, timp de până la o săptămână.
Mulțumesc pentru rețetă .
Rezultă niste batoane sănătoase pe care le-aș savura cu pofta !
Mulțumim pentru apreciere!😊