Acasă Rețete Deserturi sănătoase Batoane din ovăz, alune de pădure și fructe

Batoane din ovăz, alune de pădure și fructe

Batoane din ovăz, alune de pădure și fructe

Ce le spui copiilor atunci când au poftă de ceva dulce? Mai jos ai rețeta noastră de batoane din ovăz – numai bună atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Fiindcă deja s-au copt căpșunile, noi le-am ales pentru extra savoare. Tu le poți înlocui cu fructele tale preferate sau ale copiilor tăi.

Noi te încurajăm să faci această rețetă împreună cu cei mici, fiindcă suntem siguri că pentru ei este o activitate spectaculoasă. De asemenea, te invităm atât pe Instagram, Facebook, TikTok, cât și pe YouTube ca să vezi video-ul rețetei de mai jos.

 

TIMP PREPARARE  30 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Prânz/Cină

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente:

150 g alune de pădure

2 linguri unt de arahide

1 banană mare (sau 2 micuțe)

30 ml băutură vegetală

150 g fulgi fini de ovăz

100 g ciocolată neagră

1 linguriță de ulei de nucă de cocos

Fructe de sezon (căpșuni, zmeură, afine, mure)

 

  Mod de preparare:

  1. Tapetează o tavă cu hârtie de copt (o tavă micuță, dar înaltă).
  2. Pune într-un chopper/blender alunele de pădure, 1 lingură de unt de arahide și bananele.
  3. Mixează până obții o textură cremoasă, apoi adaugă băutura vegetală și continuă să mixezi.
  4. Pune compoziția într-un bol, peste care adaugă fulgii de ovăz. 
  5. Amestecă bine.
  6. Pune compoziția obținută în tavă și uniformizează.
  7. Topește ciocolata împreună cu uleiul de cocos, după care întinde-o uniform peste compoziția din tavă.
  8. Încălzește untul de arahide rămas și „desenează” peste ciocolată.
  9. Taie fructele în bucăți și pune-le pe deasupra.
  10. Bagă tava în frigider peste noapte sau în congelator pentru câteva ore.
  11. Taie compoziția în formă de batoane.

Poftă bună!

Poți păstra batoanele într-un recipient sigilat, la frigider, timp de până la o săptămână.

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Batoane din ovăz, alune de pădure și fructe
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Suplimentele și vitaminele pentru copii: Cum le stimulăm imunitatea, pofta de mâncare și concentrarea?
Articolul următor Vitamina c: rolul vitaminei c în organism
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.