Acasă Rețete Bauturi Berea de ghimbir – răcoroasă, revigorantă, satisfăcătoare!

Berea de ghimbir – răcoroasă, revigorantă, satisfăcătoare!

0
Berea de ghimbir – răcoroasă, revigorantă, satisfăcătoare!

 

Cu o vechime (în versiunea ei modernă) de peste două secole, berea de ghimbir este o băutură răcoritoare, carbonatată, obținută prin procese de fermentare și filtrare similare producerii berii (de unde și numele). Ingredientul-forte folosit este, desigur, ghimbirul.

Inițial o băutură cu mult conținut de alcool (prima bere de ghimbir de la începutul sec. XIX avea 11 grade!), berea de ghimbir a fost tot mai mult apreciată pentru calitățile ei răcoritoare și pentru beneficiile aduse sănătății. Așa că s-a ajuns ca, în prezent,  o majoritate a mărcilor și sortimentelor de bere de ghimbir să fie fără alcool, sau cu un conținut de alcool extrem de scăzut (sub 0,5%).

Bundaberg, berea pe care o găsiți la noi în magazin, este printre cele mai reputate mărci de bere de ghimbir din lume. Nu conține alcool, coloranți sau arome artificiale. Să vorbim puțin despre calitățile acestei beri.

 

Berea australiană de ghimbir Bundaberg. O găsiți la noi în magazin!

Bere de ghimbir

 

Care sunt beneficiile berii de ghimbir?

 

Să zicem că ai un disconfort gastric, care de o oră încoace nu îți dă pace. Ori nu poți nici măcar să te relaxezi la un film, acasă, din cauza simptomelor de răceală. Sau ești stresat/ă, ori lipsit/ă de energie și cauți ceva să te ajute – ori, pur și simplu, vrei să te răcorești și ți-e poftă de ceva sănătos și cu gust deosebit. În aceste cazuri, un pahar cu bere de ghimbir o să-ți fie, cel mai probabil, de mare folos.

Înainte de toate, trebuie clarificat un lucru: este vorba aici de berea de ghimbir fără alcool (ginger beer), nu de berea de ghimbir cu alcool (ginger ale). În același timp, trebuie să știi că rămâne în continuare doar un aliment care să-ți fie de ajutor, nu ține loc de medicamente ori de un stil de viață sănătos. Și, chiar dacă nu are alcool, tot trebuie consumat cu moderație, oricât de mult îți place gustul!

 

Ghimbir, dar sub formă de bere

 

Dacă vrei varianta scurtă, berea de ghimbir fără alcool e mai degrabă apă minerală carbogazoasă cu ghimbir decât o bere. Metodele prin care este fabricată previn fermentarea – implicit, previn și prezența alcoolului în produsul finit. Gândește-te la ea ca la o băutură răcoritoare care te revigorează și hidratează, în loc să te amețească și adoarmă.

Ghimbirul este o plantă cu origini în pădurile tropicale din Asia de Sud și se consumă din antichitate, însă berea de ghimbir acidulată și fără alcool cu care suntem obișnuiți e mult mai recentă. De fapt, ce consumăm noi este rădăcina de ghimbir, însă putem să-i spunem simplu „ghimbir”, ca toată lumea.

De mult timp încoace – de vreo patru milenii, chiar – ghimbirul este folosit în medicină și în alimentație. Gustul lui picant poate fi condimentul care lipsește unei mese aproape perfecte sau poate transforma un ceai într-o băutură cu adevărat deosebită.  Ceea ce face consumul lui nu doar recomandabil, dar și delicios!

 

Berea de ghimbir ajută la digestie

 

Indigestia ori greața sunt stările inconfortabile pe care ghimbirul le poate ameliora. Proprietățile sale carminative și antiemetice reduc balonarea, gazele sau crampele, relaxând mușchii stomacului și stimulând enzimele cu rol în digestia nutrienților. Tocmai grație stimulării digestiei, ghimbirul e inclus în multe dintre rețetele pentru cei care vor să slăbească.

 

Artrită

 

Efectele ghimbirului împotriva artritei nu sunt deloc o noutate, fiind folosit de ceva timp în tratarea durerilor și altor probleme ce afectează oasele și legăturile dintre acestea. Mai mult decât atât, gingerolul din ghimbir acționează în general ca antiinflamator. Este recomandat chiar și în caz de febră musculară, entorse, luxații ori dureri articulare.

 

Răceală și gripă

 

Ghimbirul ajută la reducerea intensității simptomelor în timpul gripei sau răcelii. Pe lângă aceasta, gingerolul este un compus ce ajută și la întărirea sistemului imunitar împotriva virusurilor, diminuează riscul de infecție și acționează ca un expectorant natural.

Așadar, pentru sănătatea ta, încearcă să te obișnuiești cu gustul de ghimbir. Se consumă în diferite forme, inclusiv ras și folosit drept condiment. În Asia de Sud e indispensabil pentru multe rețete de curry.

Berea cu ghimbir e alegerea potrivită pentru o experiență răcoritoare foarte plăcută, revigorantă și gustoasă. Cu vremea caniculară de peste vară, o bere de ghimbir rece, fără alcool, e tot ce-ți trebuie ca să-ți iei doza de energie și de stare de bine într-o după-amiază cu peste 30 de grade afară!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.