Acasă Rețete Deserturi Bilute energizante, cu morcovi

Bilute energizante, cu morcovi

0
Bilute energizante, cu morcovi

bilute energizante cu morcoviAceste bilute energizante (cu morcovi) nu trebuie coapte, se pregatesc doar intr-un sfert de ora si nu contin zahar adaugat, deci sunt perfecte si pentru cei mai mici membri ai familiei tale. Daca vrei sa iti ajuti copilul sa manance mai multi morcovi fara a face mofturi, aceste bilute energizante sunt solutia! Indulcite natural, cu ajutorul curmalelor, bilutele energizante (cu morcovi) sunt aromate cu ajutorul unui trio de condimente (nucsoara, scortisoara, cuisoare) si pot fi savurate in orice moment al zilei: dimineata, dupa pranz (pe post de desert) sau ca gustare, in miezul zilei.

TIMP PREPARARE   15 minute

PORTII   7

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Bilute energizante, cu morcovi

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Fulgi de ovaz

fulgi-de-ovaz-1-kg

Curmale fara samburi

curmale-fara-samburi-500g

Fulgi de nuca de cocos

nuca-de-cocos-250g

  Mod de preparare reteta Bilute energizante, cu morcovi

  • Pentru a pregati aceste bilute energizante cu morcovi, incepe prin a curata de coaja si a taia in bucati morcovii; la final, trebuie sa obtii 1 cana de bucati de morcovi; rontaie cu incredere bucatile ramase, daca este cazul :).
  • Intr-un blender vertical, adauga bucatile de morcov, fulgii de ovaz si miezul de nuca, pana obtii un amestec marunt si omogen (doar asa, la final, bilutele energizante vor avea o consistenta potrivita).
  • Adauga in blenderul vertical curmalele intregi, nucsoara, scortisoara, cuisoarele si sarea (practic, restul de ingrediente, cu exceptia fulgilor de nuca de cocos) si marunteste-le pana cand amestecul capata o consistenta de aluat.
  • Da vasul blenderului la frigider, timp de 30-60 de minute.
  • Folosind o lingura de inghetata, imparte aluatul in bilute egale ca diametru, pana cand termini tot amestecul (vei obtine in jur de 14 bucati).
  • Pune bilutele energizante cu morcovi pe o tava tapetata cu hartie de copt sau pe un platou si da-le la frigider timp de alte 30-60 de minute (este important sa dai la rece aluatul si apoi bilutele pentru a te asigura ca se intaresc suficient, inainte de a fi acoperite de fulgii de nuca de cocos).
  • Pune fulgii de nuca de cocos intr-un bol si da fiecare biluta prin cocos fin, acoperindu-le complet.

  Observatii reteta Bilute energizante, cu morcovi

  • Pastreaza bilutele energizante cu morcovi la frigider, intr-o caserola acoperita, timp de pana la o saptamana.
  • Daca este prima data cand faci reteta, cantitatea de condimente ti se poate parea prea mare, iar gustul – prea puternic; de aceea, te sfatuim sa incepi cu jumatate din cantitatea de condimente aromate (nucsoara, scortisoara, cuisoare), sa gusti amestecul din blender si apoi sa adaugi si cealalta jumatate, daca este cazul.

  Stiai ca?

  • Curmalele (fie ele proaspete sau uscate) contin diferite tipuri de antioxidanti? In curmalele proaspete gasesti antocianidine si carotenoide, in curmalele uscate gasesti polifenoli, substante sanatoase despre care poti descoperi mai multe in articolul si infograficul nostru de aici!
  • Curmalele te pot ajuta sa iti mentii glicemia la un nivel echilibrat, deoarece au un impact glicemic scazut, conform cercetarilor de specialitate? Poti manca intre 6 si 8 curmale la o masa fara a-ti influenta dramatic nivelul de zahar din sange.
  • 5-6 curmale (adica o portie standard) contin in jur de 80 mg de magneziu, mineral esential care contribuie la dilatarea vaselor de sange, deci aceste fructe te pot ajuta sa iti controlezi tensiunea?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Bilute energizante, cu morcovi
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 35 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.