Biscuiți cu gem de fructe – rețetă

Dacă ai la îndemână prin bucătărie niște migdale, o mână de merișor și puțin gem de fructe, fă o rețetă de biscuiți perfectă pentru orice după-amiază. Îți garantăm că aroma îmbietoare care va umple bucătăria după ce îi scoți de la cuptor va întrece orice așteptări. Dacă ți-am făcut poftă, pregătește și tu acești biscuiți cu gem de fructe și surprinde-i pe cei dragi cu o gustare simplă și savuroasă.
TIMP DE PREPARARE 30 minute
PORȚII aproximativ 15 biscuți
TIP REȚETĂ Desert
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente:
- 1 cană făină de grâu de patiserie (sau 1 cană și un sfert fulgi de ovăz)
- 2 linguri amidon de porumb
- 1 linguriță sare
- 120 g zahăr
- 1 linguriță praf de copt (sau jumătate de linguriță bicarbonat de sodiu)
- 2 căni migdale
- 100 g sos de merișor (merișor dat la blender împreună cu 6 linguri de apă)
- 50 ml apă
- 2 fiole esență de vanilie
- 50 g gem de fructe
Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!
Mod de preparare biscuiți cu gem:
- Pune într-un blender făina de grâu, amidonul de porumb, sarea, zahărul, bicarbonatul de sodiu și o cană de migdale (oprește cealaltă cană pentru mai târziu). Mixează compoziția pentru 1 minut, până devine o făină omogenă.
- Adaugă migdalele rămase în blender și mixează pentru 10 secunde. Nu măcina migdalele rămase prea tare, ci până ajung să aibă textura unui bob de grâu integral – așa, ca sarea grunjoasă.
- Adaugă într-un bol compoziția mixată împreună cu sosul de merișor, apa și esența de vanilie și amestecă bine. Nu adăuga încă gemul de fructe.
- Cu o lingură obișnuită sau una specială de înghețată, ia părți egale din amestec și pune-le pe o tavă tapetată cu foaie de copt. Fă o adâncitură în centrul fiecărui biscuit și umple-i pe toți cu gem de fructe.
- Pune biscuiții la cuptor pentru 15 minute la 177°C. Scoate biscuiții când încep să devină maronii și lasă-i la răcit pe un grătar.
Știai că?
- În funcție de mediul în care este crescut grâul, dar și de gradul de procesare, făina de grâu reprezintă o sursă importantă de fibre, proteine și nutrienți, precum seleniu, mangan, fosfor sau acid folic (vitamina B9).
- Migdalele sunt semințele comestibile ale pomului de migdal (Prunus dulcis). Învelișul maro al migdalelor este concentrat în antioxidanți. De asemenea, migdalele reprezintă o sursă bogată de vitamina E și magneziu.
- Cel mai întâlnit soi de merișor este crescut în America de Nord (Vaccinium macrocarpon). Merișorul este o sursă importantă de vitamina C, E și K1. Pe lângă alte beneficii, merișorul este recunoscut pentru eficacitatea sa împotriva infecțiilor tractului urinar.

Buna ziua . Ce gramaj trebuie să aibă canile?
Bună ziua,
Cana pe care o folosiți ar trebui să aibă 250g.
O zi frumoasă!