Bomboane de biscuiti, fara zahar

Aceasta reteta de bomboane de biscuiti (fara zahar) este perfecta in anotimpul rece (putand fi pusa pe masa intinsa, in fata musafirilor de orice varsta), dar poate fi facuta si de fiecare data cand ai pofta de salam de biscuiti. Fa-o insa si de Sarbatori, cu esenta de cocos sau de portocale in compozitie, pentru a da desertului tau o aroma specifica acestei perioade din an!
TIMP PREPARARE 20 minute
PORTII 8
TIP RETETA Desert
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Bomboane de biscuiti, fara zahar
- 150 g biscuiti simpli, fara zahar
- ½ cana miez de nuca
- ½ cana curmale fara samburi
- ½ cana stafide
- ½ cana caise uscate
- ½ cana prune uscate
- 2 linguri pudra de roscove (karob)
- 3 linguri ulei de cocos
- ⅓ cana lapte de migdale
- 4 linguri fulgi de nuca de cocos
- 1-2 lingurite esenta de cocos
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Bomboane de biscuiti, fara zahar
- Pentru a pregati aceasta reteta de bomboane de biscuiti (fara zahar), incepe prin a pisa marunt biscuitii simpli pe care ii vei folosi, cu ajutorul unui blender vertical.
- Toarna pudra de biscuti astfel obtinuta intr-un bol incapator.
- Intr-un blender vertical, adauga miezul de nuca si marunteste-l bine, apoi adauga-l peste biscuiti.
- Adauga in blender toate fructele uscate (stafidele, curmalele, prunele si caisele), pudra de roscove (karobul), uleiul de cocos, laptele vegetal si esenta de cocos, amestecandu-le pana obtii o pasta fina si omogena.
- Toarna pasta din blenderul vertical peste biscuiti si nuc, in bol, incorporand-o bine in aluatul de bomboane.
- Toarna fulgii de nuca de cocos intr-un bol mic de inaltime.
- Formeaza bilute mici din aluat si da-le prin fulgii de nuca de cocos.
- Serveste imediat aceste bomboane de biscuiti (fara zahar), pe care le poti depozita apoi la frigider, intr-o caserola acoperita.
Observatii reteta Bomboane de biscuiti, fara zahar
- Daca nu ai un blender vertical pentru aceasta reteta de bomboane de biscuiti (fara zahar), poti pisa ingredientele, pe rand, intr-o punga de plastic inchisa in partea superioara, apoi poti folosi un sucitor, sau poti sa le maruntesti cu ajutorul unui mojar si al unui pistil.
- Poti inlocui esenta de cocos cu esenta de portocale sau esenta de vanilie.
Stiai ca?
- Prunele sunt fructele prunului (Prunus domestica, in Europa), arbore din genul Prunus (care apartine familiei Rosaceae), care a fost cultivat pentru aceste roade dulci inca din Neolitic?
- Prunele sunt inrudite cu piersicile, nectarinele, caisele, migdalele si ciresele?
- Prunele uscate sunt bogate in fibre, vitamine, minerale si antioxidanti? 100 g de prune uscate contin: 74% din doza zilnica recomandata de Vitamina K, 21% din doza zilnica recomandata de potasiu, 16% din doza zilnica recomandata de Vitamina A, 15% din doza zilnica recomandata de mangan, 14% din doza zilnica recomandata de cupru, 11% din doza zilnica recomandata de Vitamina B2, 10% din doza zilnica recomandata de Vitamina B6 si magneziu, 9% din doza zilnica recomandata de Vitamina B3.
- Caisele sunt fructele arborelui Prunus armeniaca si li se mai spune „prune armenesti”?
- Caisele contin antioxidanti puternici, care lupta cu radicalii liberi si iti ajuta ochii sa ramana sanatosi – betacaroten, luteina, zeaxantina?
- Caisele au putine calorii si grasimi, dar sunt surse excelente pentru vitaminele C si A? Vitamina A incurajeaza dezvoltarea celulara, ajuta sistemul imunitar, mentine oasele si ochii sanatosi si puternici si ajuta sistemul reproducator?





