Briose cu banane

0
Briose cu banane

Fa si tu aceste briose cu banane pentru a descoperi o reteta rapida, de post, care nu foloseste ingrediente de origine animala (lapte sau oua) si – cu toate acestea – este delicioasa! Aceste briose cu banane sunt o varianta alternativa a painii cu banane si pot fi reteta perfecta atunci cand ai prin bucatarie cateva fructe coapte bine, pe care le poti astfel utiliza cu succes, in loc de a le arunca la gunoi. La final, le poti savura ca atare, cu dulceata deasupra, ca desert, la micul dejun sau la pachetelul pentru munca (al tau) sau scoala (al copilului tau).

TIMP PREPARARE   40 minute

PORTII   12

TIP RETETA   Desert/Mic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Briose cu banane

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Seminte de in

seminte-de-in-1-kg

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Briose cu banane

  • Pentru a pregati aceste briose cu banane, incepe prin a preincalzi cuptorul la 180° C si a pune 12 hartiute de briose intr-o tava metalica sau in forme individuale de silicon.
  • Intr-un blender vertical, adauga migdalele si marunteste-le fin, pana obtii o faina.
  • Pentru ca aceasta reteta de briose cu banane nu contine oua, in locul lor pune la inmuiat intr-un bol, in cele 6 linguri de apa, cele 2 linguri de seminte de in – si astfel obtii un inlocuitor de oua vegan.
  • Intr-un bol incapator, adauga toate ingredientele uscate (faina de migdale, zaharul brut, praful de copt, scortisoara si sarea) si amesteca-le bine.
  • Intr-un bol separat, adauga uleiul de cocos topit si 2 banane taiate felii: cu o furculita, paseaza bine fructele, apoi adauga amestecul de seminte de in si apa, esenta de vanilie si bate totul cu un tel.
  • Combina ingredientele umede cu cele uscate si ameste-le pana obtii un aluat omogen; daca ti se pare ca a iesit prea gros sau prea sfaramicios, adauga si a treia banana pasata in amestec si incorporeaz-o bine.
  • Imparte aluatul in mod egal, in cele 12 forme de briose, folosind o lingura de inghetata.
  • Da formele de briose la cuptorul preincalzit, timp de 20-30 de minute sau pana cand briose cu banane trec testul scobitorii.
  • Lasa briosele cu banane la racit in forme, timp de 5 minute, inainte de a le muta pe un gratar si a le lasa la racit complet.

  Observatii reteta Briose cu banane

  • Alege banana mari si coapte bine pentru aceasta reteta de briose cu banane.
  • Aceste briose cu banane pot fi pastrate timp de pana la 3 zile la temperatura camerei, dar cel mai bine le tii la frigider, intr-o caserola acoperita.

  Stiai ca?

  • Bananele plutesc in apa, deoarece sunt mai putin dense ca aceasta? Merele si pepenele rosu sunt alte doua exemple de fructe plutitoare.
  • Bananele sunt bogate in fibre, antioxidanti si nutrienti (vitaminele B6 si C, potasiu, magneziu, cupru si mangan), un fruct mediu avand in jur de 105 kcal?
  • In martie 2011, britanicul Patrick Wightman a alergat la Maratonul Barcelonei imbracat intr-o banana si a devenit cel mai rapid maratonist imbracat intr-un fruct din lume, cu un timp record de 2 ore, 58 de minute si 20 de secunde?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Briose cu banane
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 23 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.