Acasă Rețete Deserturi sănătoase Brioșe de post cu carob

Brioșe de post cu carob

3
Brioșe de post cu carob

Această rețetă este perfectă pentru zilele de post sau pentru oricine dorește să încerce ceva nou și plin de savoare. Brioșele rezultate sunt pufoase, aromate și vor fi cu siguranță pe placul întregii familii.

TIMP PREPARARE  45 minute

PORTII   2

TIP RETETA   Prânz/Cină

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente:

  • 1 lingură de semințe de in măcinate
  • 1/4 cană de apă
  • 1 cană de făină de ovăz
  • 3/4 cană de zahăr brut
  • 1/2 cană de făină de grâu
  • 1/2 cană de făină de migdale 
  • 1/2 ceașcă de pudră de carob
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 linguriță de vanilie
  • 1/4 cană ulei de nucă de cocos, topit
  • 1/4 cană de sos de mere
  • 1 cană de băutură vegetală de migdale/soia
  • 1/4 cană de fulgi de ciocolată neagră, de post

  Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. 
  2. Unge cu puțin ulei o tavă de brioșe sau cupele de silicon pentru brioșe.
  3. Amestecă semințele de in și apa într-un castron mic și lasă-le deoparte.
  4. Într-un castron mare combină făina de ovăz, zahărul brut, făina de grâu, făina de migdale, pudra de carob, praful de copt, sarea.
  5. Într-un bol mai mic, amestecă băutura vegetală, sosul de mere, uleiul de nucă de cocos, vanilia și amestecul de semințe de in.
  6. Încorporează ingredientele umede cu cele uscate și amestecă până când se combină perfect.
  7. Presară pe deasupra chipsurile de carob.
  8. Împarte aluatul în mod egal în tava de brioșe. 
  9. Coace la cuptor timp de 25-30 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
  10. Scoate tava de brioșe din cuptor și lasă-le să se răcească în tavă timp de 5 minute înainte de a le scoate.
  11. Brioșele se pot păstra într-un recipient etanș timp de 3 zile.

  Știai că?

Pudra de roșcove este bogată în fibre și nu are cofeină, ceea ce o face un aliment bun pentru persoanele care au hipertensiune arterială.

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Brioșe de post cu carob
Autor
Publicat la
Timp preparare

3 COMENTARII

  1. Apreciez tinerii care au astfel de preocupări si-mi doresc sa fie din ce în ce mai mulți. Au nevoie de acest lucru, pentru ca viitorul este al lor și trebuie sa fie sănătoși..

  2. Buna ziua!

    Suna si arata interesant. Cu siguranta pe langa faptul ca e gustos, e si sanatos.
    Personal, nu-mi place exprimarea cantitatilor in „cana” , agreez „grame”.
    Multumesc, o voi incerca!

    • Cu siguranță este atât gustoasă, cât și sănătoasă. Mulțumim pentru feedback.
      Dacă o încercați, vă rugăm să ne spuneți cum vi s-a părut.
      O zi cu Soare!

      Sabina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.