Broccoli pane la cuptor

0
Broccoli pane la cuptor

Broccoli pane la cuptor

Reteta de broccoli pane la cuptor este ocazia ideala de a integra in meniurile tale obisnuite o leguma cu extrem de multe beneficii pentru sanatate, depasind, in acelasi timp, granitele clasicelor salate sau sote-uri. Sunt momente in care simtim nevoia sa mancam ceva mai consistent, dar in acelasi timp care sa nu ne ingreuneze. In aceste situatii o portie de broccoli pane la cuptor se va dovedi ideala.

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Garnitura

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Broccoli pane la cuptor

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Amestec de legume

amestec-de-legume-125g

Faina de grau dietetica

faina-din-grau-dietetica-1kg

Lapte de soia

lapte de soia

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Broccoli pane la cuptor

  • Se pune la fiert 1 litru de apa impreună cu 2 linguri de amestec de legume uscate si un praf de sare.
  • Cand apa clocoteste, se adauga broccoli desfăcut in buchetele mici si se fierbe 4 minute din momentul in care clocoteste apa.
  • Se scot buchetelele de brocoli si sa lasa la racit.
  • Separat, se pregateste o crema de consistenta unei smantani mai lichide formata din laptele vegetal, faina, usturoiul pisat, sare, putin busuioc si oregano.
  • Cand buchetelele de broccoli s-au racit, se dau prin crema preparata mai devreme si apoi se tavalesc in pesmet amestecat cu boia de ardei dulce.
  • Se ung cu o pensula cu ulei de masline si se coc in tava pe hartie de copt pentru aproximativ 30-40 minute la foc potrivit (150° C).

  Observatii reteta Broccoli pane la cuptor

  • Combinatia intre textura de broccoli si cea crocanta a pesmetului este una deosebita. Avand in vedere ca preparatul nu este prajit, ci rumenit in cuptor, el va aduce numai beneficii pentru sanatate.

  Stiai ca?

  • Broccoli contine o cantitate mare de fibre solubile si insolubile, vitamina C si vitamina K, minerale si fitonutrienti, aducand importante beneficii organismului tau? Fibrele contribuie la o mai buna digestie, iar vitamina C reprezinta un autentic aliat impotriva racelilor din sezonul rece.
  • 100 de grame de broccoli contin doar 30 de calorii? Acest lucru inseamna ca poti manca broccoli pe saturate, fara teama ca va veti ingrasa. Totusi, ai grija cu ce il asociati. In varianta sa pane, cum este cea prezentata de noi, se mai adauga calorii si prin combinatia cu pesmetul, faina si uleiul folosite ca ingrediente.
  • Broccoli este una dintre legumele recomandate de catre specialistii in nutritie pe perioada sarcinii, intrucat are un continut mare de fier? De fapt, datorita calitatilor sale, aceasta leguma a fost supranumita Fabrica de vitamine, asa incat cu atat mai mult ea este recomandata in alimentatia sanatoasa a intregii tale familii.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Broccoli pane la cuptor
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 60 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.