Acasă Rețete Deserturi sănătoase Budinca bicolora – reteta video

Budinca bicolora – reteta video

0
Budinca bicolora – reteta video

budinca bicoloraAceasta budinca bicolora este o reteta vegana delicioasa, usor de facut si cu putine ingrediente. In plus, nu trebuie sa stai mult in bucatarie pentru a obtine acest desert sanatos si de post: in doar 10 minute budinca este gata, o lasi la frigider si o servesti cand doresti! Budinca bicolora poate fi gatita vara (pentru un desert racoritor), la evenimente speciale (aniversari, sarbatori, etc.) sau de fiecare data cand ti-e pofta de ceva bun.

TIMP PREPARARE   10 minute

PORTII  4

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Budinca bicolora

  Mod de preparare reteta Budinca bicolora

  • Pune la fiert, la foc mediu, 2 cani de lapte de migdale/lapte de cocos (intr-o oala).
  • Dupa ce laptele a dat in clocot, adauga in oala amidonul (amestecat cu restul de ½ cana de lapte de migdale/lapte de cocos) si omogenizeaza bine compozitia de budinca, folosind un tel.
  • Adauga un praf de sare, iar cand budinca s-a ingrosat, toarna deasupra esenta de vanilie si uleiul de cocos, incorporeaza-le bine si apoi stinge focul.
  • Adauga mierea si incorporeaz-o bine, folosind telul.
  • Separa jumatate din budinca vegana in alt vas, iar in oala adauga lingurile de orzo si karob, incorporandu-le in compozitie.
  • Asambleaza budinca bicolora in boluri de sticla transparenta (alternand un strat colorat cu unul alb) si da-o la frigider, sa se intareasca.
  • Cand budinca vegana bicolora s-au intarit, decoreaza-o cu fructe proaspete (zmeura, afine, kiwi, coacaze) si frunze de menta proaspata si serveste-o imediat.

  Observatii reteta Budinca bicolora

  • Pentru a obtine o prezentare demna de „marile restaurante”, fa doar jumatate din reteta (cea colorata) si apoi asambleaza budinca bicolora in vase hexagonale sau pahare joase turnand doar 2 straturi, dar inclinate: asaza vasele alese in unghi, intr-un cofrag de oua; umple-le pe jumatate, cu primul strat colorat si da vasele la rece. Pregateste apoi si cealalta jumatate din reteta (cea alba) si completeaza cealalta jumatate cu crema, tinand vasele inclinate, la fel ca prima data; da iar la rece budinca.

  Stiai ca?

  • 2 linguri de pudra de karob contin 6 g de zahar, 5 g de fibre, 99 mg de potasiu, 42 mg de calciu, 35 mg de fier si 6 mg de mangeziu?
  • Pudra de roscove are mai mult zahar si carbohidrati decat cea de cacao, dar – spre deosebire de aceasta – contine aproape 0 grasimi si niciun pic de tiramina (un antioxidant care poate declansa migrene) si cofeina (care poate provoca insomnie, nervozitate, iritabilitate si probleme la stomac unora dintre consumatori)?
  • Orzo este un produs folosit in loc de cafea si este obtinut din orz macinat si prajit?
  • In Evul Mediu, laptele de migdale era consumat si in zona islamica, si in crestinatate, fiind o alternativa ideala a laptelui de vaca in perioada postului, care era respectat cu strictete de catre clasele superioare ale societatii?
  • Pana la inceputul anilor 2000, americanii erau mari fani ai laptelui de soia, dupa care laptele de migdale l-a inlocuit cu succes?

Pentru mai multe retete video gustoase si usor de pregatit, aboneaza-te la canalul nostru de YouTube, unde adaugam periodic filmulete interesante, cu retete simple, pentru tine.

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Budinca bicolora
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 52 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.