Tapioca Jeleu multicolor

Timp citire:

Tapioca Jeleu multicolor

Cu budinca de tapioca jeleu multicolor transformi pentru copilul tau masa in joc. Copiilor le plac formele si culorile deosebite, asadar va fi mult mai simplu sa ii determini sa manance daca vei apela la un semnea truc. Delicioasele jeleuri multicolore din tapioca sunt un desert sanatos si colorat pentru cei mici. Incearca-l si vei vedea ca nu vor mai face deloc mofturi la mancare !

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


   Ingrediente reteta Tapioca jeleu multicolor

Coloranti:

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Lapte de cocos

bautura-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

Nuca de cocos

nuca-de-cocos-250g

Tapioca Perle

tapioca-perle-500g

Pudra de roscove

pudra-de-roscove-250g

 Mod de preparare reteta Tapioca jeleu multicolor

  • Pui zaharul de trestie in apa/lapte de cocos ( dupa cum alegi sa pregatesti reteta) la temperatura camerei si mesteci cateva minute pana cand se dizolva complet.
  • Adaugi in lichidul dulce de mai sus pudra de tapioca si apoi faina de orez, cate o lingura rasa odata, mestecand continuu, ca sa nu se formeze cocoloase si sa se omogenizeze bine.
  • Imparti compozitia in mai multe parti, in functie de cate culori doresti sa transformi in tapioca cu jeleu.
  • Fiecare parte de compozitie se va pune in cate o forma de tort, de preferat din silicon si in ea se va ingloba colorantul dorit, amestecand pana la omogenizarea culorii. Compozitia din forma de silicon nu trebuie sa depaseasca grosimea de 0.5 cm.
  • Forma de silicon (fiecare dintre ele, pe rand, daca folosesti mai multe) se fierbe in bain marie sau la aburi in jur de 3-5 minute, pana cand compozitia din ea se ingheaga si devine o masa gelatinoasa.
  • Se scoate compozitia transformata in jeleu din forma, asezand-o pe un pat de fulgi de cocos si acolo se taie fasii subtiri, de circa 1 cm.
  • Fasiile se tavalesc bine prin fulgi de cocos.
  • Procedeaza la fel cu restul compozitiei, folosind fiecare dintre culorile dorite.

  Observatii reteta Tapioca jeleu multicolor

  • Aceasta reteta nu este una dificila, ci numai migaloasa, pentru ca trebuie ca fiecare dintre culori sa fie fiarta separat, dar rezultatul spectaculos face sa merite efortul.
  • Nu este obligatoriu sa folosesti toate nuantele exemplificate de noi, poti alege numai culoarea preferata de copilul tau

  Stiai ca?

  • Boabele de tapioca sunt obtinute din radacinile unui arbust numit manioc, care creste in tarile calde, sud africane ?
  • Tapioca poate fi introdusa in alimentatia copilului incepand de la varsta de 8 luni , astfel incat poti prepara budinca de tapioca cu fructe pentru bebelusii sau copiii tai care au depasit aceasta varsta ?
  • Tapioca nu contine deloc gluten, inlocuind cu succes agenti de ingrosare cum ar fi faina, atat in preparate dulci, cat si sarate?
  • Tapioca insumeaza o serie importanta de beneficii, cum ar fi imbunatatirea digestiei, a circulatiei sangelui prevenirea bolii Alzheimer ?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Budinca de tapioca cu jeleu multicolor
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 68 Review(s)
Expertul SanoVitahttps://www.sanovita.ro/
Viziunea SanoVita este ca, promovand hrana sanatoasa, nu doar vom asista la o imbunatatire a sanatatii romanilor, ci, mai mult de atat, vom fi unul dintre factorii care participa activ la schimbarea in bine. Ne dorim sa contribuim la o lume mai buna, mai constienta de ceea ce mananca, de oportunitatile care exista in camara fiecaruia si sa dam idei pentru o alimentatie sanatoasa si, in acelasi timp, gustoasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Trei obiceiuri pe care să le deprinzi în bucătărie anul acesta

  Foarte mulți dintre noi văd noul an ca pe un nou început. O nouă ocazie de a o „lua de la capăt” sau de...

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu mai satisfac...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin de vitamine...

Articole din aceeasi categorie

Trei obiceiuri pe care să le deprinzi în bucătărie anul acesta

  Foarte mulți dintre noi văd noul an ca pe un nou început. O nouă ocazie de a o „lua de la capăt”...

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin...
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Budinca de tapioca cu jeleu multicolor
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 68 Review(s)