Budinca de tapioca si karob

Aceasta budinca de tapioca este un desert cremos si decadent, fara a contine ingrediente de origine animala (deci este perfect in post), fara gluten, fara cofeina si fara zahar rafinat! Budinca de tapioca si karob se gateste mai rapid decat o budinca de orez (pentru ca perlele de tapioca nu trebuie sa fiarba le fel de mult ca orezul) si poate fi data si bebelusilor care au depasit varsta de 6 luni, atunci cand incep diversificarea alimentara, deoarece nu stimuleaza sistemul nervos central cum o face pudra de cacao, nu contine cofeina si promoveaza o digestie sanatoasa.
TIMP PREPARARE 10 minute
PORTII 4
TIP RETETA Desert
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Budinca de tapioca si karob
- 1/4 cana tapioca perle
- 1 conserva lapte de cocos
- 1/4 cana sirop de artar
- 1/4 cana pudra de roscove (karob)
- 1 lingurita esenta de vanilie
- un praf de sare
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Budinca de tapioca si karob
- Pune perlele de tapioca la inmuiat, intr-un bol, in destula apa cat sa le acopere cu 1 cm, timp de 1 ora.
- Intr-o cratita incapatoare, amesteca laptele de cocos din conserva, 1/4 cana de apa, siropul de artar, pudra de karob si sarea (folosind un tel).
- Scurge perlele de tapioca si adauga-le in cratita pe care o pui apoi pe foc mediu, amestecand constant.
- Daca budinca de tapioca si karob incepe sa fiarba, da focul la minim.
- Dupa ce toate perlele albe de tapioca devin transparente complet, stinge focul si adauga esenta de vanilie, omogenizand bine budinca.
- Nu te ingrijora daca budinca ta de tapioca pare a fi o… ciorba de tapioca – tapioca va absorbi lichidul in exces si, dupa ce se va raci, se va intari complet.
- Toarna imediat amestecul fierbinte in boluri, acopera-le individual cu folie de aluminiu si da-le la frigider minim 3 ore, inainte de servire.
Observatii reteta Budinca de tapioca si karob
- Dupa ce scoti bolurile cu budinca de tapioca si karob de la frigider, decoreaza-le cu fulgi de nuca de cocos sau frisca vegetala si serveste-le imediat.
- Daca vrei sa amesteci budinca de tapioca si karob inainte de servire, pentru a observa frumoasele perle de tapioca din ea, poti turna budinca luata de pe foc intr-o caserola de plastic (dotata cu un capac), din care sa servesti apoi portii individuale, in cupe separate, dupa ce ai omogenizat amestecul scos din frigider.
Stiai ca?
- Karobul este bogat in antioxidanti, vitaminele A si B, fier, proteine, potasiu si calciu, avand mult mai putine grasimi ca pudra de cacao si zero colesterol?
- Atat tapioca, cat si pudra de roscove promoveaza digestia sanatoasa si tin problemele stomacale la distanta?
- Se spune ca Sf. Ioan Botezatorul a supravietuit in pustietate consumand roscove, de aceea in popor, roscova este numita si „painea Sfantului Ioan”?
- Siropul de artar este un indulcitor natural, care contine antioxidanti, mangan, calciu, potasiu, fier si zinc (dar are un indice gilecmic, dar are un indice glicemic ridicat, deci trebuie consumat cu moderatie)?
- Siropul de artar este produs prin gaurirea scoartei artarului, adunarea sevei intr-un, fierberea ei (pana la evaporarea aproape in intregime a apei) si filtrarea acesteia (pentru indepartarea impuritatilor)?
- Peste 80% din productia mondiala de sirop de artar (care este consumat de sute de ani in America de Nord) provine din provincia Quebec (Canada)?





