Budincă din mei
Oricât am încerca să evităm dulciurile tot ne întoarcem la ele. Nu avem ce face, sunt irezistibile! De aceea căutăm constant noi idei sănătoase prin care să ne luăm, totuși, „doza” de dulce fără să facem rău organismului. De această data, Daniela Dan ne prezintă o rețetă de budincă din mei, potrivită în orice moment al zilei.
TIMP DE PREPARARE 40 minute
PORȚII 6
TIP REȚETĂ Desert
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente pentru budincă din mei
- 1 cană mei
- 3 căni lapte de soia
- 2 căni lapte de cocos
- 3 linguri fulgi de cocos (adăugate spre final)
- 50 g migdale zdrobite/tocate grosier
- 50 g ananas din compot (tăiat mărunt) (se poate folosi și ananas proaspăt)
- 50 g merișor confiat
- 50 g caise confiate mărunțite
- 2 linguri miere
Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!
Mod de preparare budincă din mei
- Migdalele zdrobite se pun în tava de cuptor și se coc la temperatura de 180°C pentru 20 minute – sau până când își vor schimba culoarea.
- Meiul se spală foarte bine în mai multe ape, după care se pune la hidratat pentru 30 minute într-un amestec format din laptele de soia și laptele de cocos.
- Se pune la fiert pentru 15 minute (fierbe foarte repede) apoi se lasă vasul acoperit încă 20-25 minute, timp în care meiul își va mări volumul.
- Când este doar puțin călduț, se amestecă și restul ingredientelor (în afară de fulgii de cocos) și se îndulcește cu miere.
- Desertul rezultat se răstoarnă într-un vas termorezistent, se presară nuca de cocos pe deasupra și se va da la cuptor pentru 10 minute la temperatura de 180°C.
- După ce se răcește, budinca se taie în pătrățele și se servește.
Un mic sfat – deși poate fi consumată în orice moment al zilei, această budincă este ideală pentru micul dejun.
Știai că?
- Meiul este o plantă rezistentă la secetă care, inițial a fost folosită pentru hrănirea animalelor.
- Poți afla mai multe despre mei din articolul nostru Bulgur, bob, hrișcă, mei – eroii anonimi
- Merișorul era considerat de indienii americani un fruct sacru, care simboliza pacea și prietenia.
- Din arbustul de merișor se pot consuma atât fructele, cât și frunzele, care sunt bogate în substanțe cu efect antioxidant și antibacterian.
Deșerturile sunt foarte greu de evitat dacă sunteți o femeie: D Ador rețetele potrivite pentru deșert, am puține în colecția mea, dar nu este niciodată suficient. Vă mulțumim pentru această idee!