Budincă din mei

Timp citire:

busincă din meiOricât am încerca să evităm dulciurile tot ne întoarcem la ele. Nu avem ce face, sunt irezistibile! De aceea căutăm constant noi idei sănătoase prin care să ne luăm, totuși, „doza” de dulce fără să facem rău organismului. De această data, Daniela Dan ne prezintă o rețetă de budincă din mei, potrivită în orice moment al zilei.

 

TIMP DE PREPARARE   40 minute

PORȚII  6

TIP REȚETĂ   Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente pentru budincă din mei

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Semințe de mei

SEMINTE DE MEI DECORTICAT 200G

Semințe de susan

LAPTE VEGETAL DE COCOS - 400ML

  Mod de preparare budincă din mei

  • Migdalele zdrobite se pun în tava de cuptor și se coc la temperatura de 180°C pentru 20 minute – sau până când își vor schimba culoarea.
  • Meiul se spală foarte bine în mai multe ape, după care se pune la hidratat pentru 30 minute într-un amestec format din laptele de soia și laptele de cocos.
  • Se pune la fiert pentru 15 minute (fierbe foarte repede) apoi se lasă vasul acoperit încă 20-25 minute, timp în care meiul își va mări volumul.
  • Când este doar puțin călduț, se amestecă și restul ingredientelor (în afară de fulgii de cocos) și se îndulcește cu miere.
  • Desertul rezultat se răstoarnă într-un vas termorezistent, se presară nuca de cocos pe deasupra și se va da la cuptor pentru 10 minute la temperatura de 180°C.
  • După ce se răcește, budinca se taie în pătrățele și se servește.

Un mic sfat – deși poate fi consumată în orice moment al zilei, această budincă este ideală pentru micul dejun.

  Știai că?

  • Meiul este o plantă rezistentă la secetă care, inițial a fost folosită pentru hrănirea animalelor.
  • Poți afla mai multe despre mei din articolul nostru Bulgur, bob, hrișcă, mei – eroii anonimi
  • Merișorul era considerat de indienii americani un fruct sacru, care simboliza pacea și prietenia.
  • Din arbustul de merișor se pot consuma atât fructele, cât și frunzele, care sunt bogate în substanțe cu efect antioxidant și antibacterian.
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

1 COMENTARIU

  1. Deșerturile sunt foarte greu de evitat dacă sunteți o femeie: D Ador rețetele potrivite pentru deșert, am puține în colecția mea, dar nu este niciodată suficient. Vă mulțumim pentru această idee!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Cum transformi în realitate „Mă apuc de sport de anul ăsta”

De câte ori ți-ai spus sau ai auzit „Mă apuc de... anul ăsta”, fie că vorbim despre a începe să faci puțin mai mult...

Trei obiceiuri pe care să le deprinzi în bucătărie anul acesta

  Foarte mulți dintre noi văd noul an ca pe un nou început. O nouă ocazie de a o „lua de la capăt” sau de...

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu mai satisfac...

Articole din aceeasi categorie

Cum transformi în realitate „Mă apuc de sport de anul ăsta”

De câte ori ți-ai spus sau ai auzit „Mă apuc de... anul ăsta”, fie că vorbim despre a începe să faci puțin...

Trei obiceiuri pe care să le deprinzi în bucătărie anul acesta

  Foarte mulți dintre noi văd noul an ca pe un nou început. O nouă ocazie de a o „lua de la capăt”...

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu...