Burritos
Poti pregati aceasta reteta de burritos seara, pentru a-i folosi a doua zi ca pachetel la birou (pentru tine sau sotul tau) ori la scoala (pentru copilul tau). Poti sa ii gatesti in diminetile de weekend, cand ati manca toti ceva special. Sau poti sa ii incerci in zilele in care vrei sa te simti ca in vacanta, pe taram mexican… Oricum ar fi, rezultatul consta in 4 burritos deliciosi si savurosi, plini de legume sanatoase si de proteine.
TIMP PREPARARE 60 minute
PORTII 4
TIP RETETA Fel principal
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Burritos
- 420 g fasole rosie Azuki
- 600 g cartofi
- 140 g ciuperci
- 1 avocado
- 1 ardei gras
- 2 rosii
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- varza rosie
- 4 lipii
- sos de branza vegan
- 1 lingura ulei vegetal
- 1 lingurita pudra de ceapa
- 1 lingurita paprika afumata
- ¼ lingurita chimion intreg
- ¾ lingurita chimion pudra
- 1 lingurita oregano
- sare, dupa gust
- piper, dupa gust
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Burritos
- Primul pas pentru a pregati aceasta reteta de burritos este fierberea fasolei rosii Azuki, intr-o oala cu apa sarata; dupa ce s-a fiert, scurge-o bine de apa si las-o la racit.
- Pregateste sosul de branza vegan, conform retetei de pe blogul nostru.
- Preincalzeste cuptorul la 200o C si tapeteaza o tava termorezistenta cu hartie de copt.
- Curata cartofii de coaja, taie-i in cubulete, clateste-i bine si apoi adauga-i intr-un bol.
- Presara deasupra cartofilor ½ lingura de ulei, ½ lingurita pudra de ceapa, ¼ lingurita paprika afumata, chimionul intreg, sare si piper (dupa gust); amesteca bine toate ingredientele din bol si apoi transfera-le in tava pregatita anterior, intinzand cartofii intr-un strat uniform.
- Da tava la cuptorul preincalzit 30 de minute sau pana se coc si devin aurii.
- In timp ce cartofii sunt la cuptor, curata, spala si taie marunt ciupercile, ceapa, rosiile, usturoiul, fructul de avocado, ardeiul gras si varza rosie.
- Incinge restul de ulei intr-o tigaie antiaderenta, adauga ceapa, ciupercile si ardeiul gras si lasa-le sa se inmoaie, la foc mediu, timp de 5 minute.
- Adauga in tigaie usturoiul, rosiile si condimentele ramase (lingurita de oregano, chimionul pudra, ½ lingurita pudra de ceapa, ¾ lingurita paprika afumata), amesteca-le bine si mai lasa tigaia pe foc alte 1-2 minute.
- Intinde pe blatul de lucru 2 lipii si umple-le cu 2-3 linguri din fiecare element preparat anterior: amestecul de legume din tigaie, fasolea rosie fiarta, cartofii copii, cateva felii de avocado, putina varza rosie si putin sos de branza.
- Pliaza lateralele fiecarei lipii spre interior, ruleaza fiecare burrito, strange-l bine si prajeste-le cateva minute intr-o tigaie, pana devine usor auriu; repeta procesul cu celelalte 2 lipii si serveste-le imediat.
Observatii reteta Burritos
- Pentru a reduce timpul de preparare al acestei retete, poti folosi si fasole din conserva, scursa bine si clatita.
Stiai ca?
- Cuvantul „burrito” inseamna „magarus” in spaniola (fiind diminutivul lui „burro”/„magar”), iar acest fel de mancare mexican este numit astfel probabil datorita faptului ca are in compozitie o multime de ingrediente, la fel cum un magarus este incarcat cu o multime de bagaje, pe care le cara fara probleme?
- Nu se stie exact cand si cum a aparut reteta moderna de burrito (desi exista mai multe versiuni ale povestii), dar ceea ce este clar este ca popoarele mezoamericane foloseau tortillas de porumb inca din anul 10.000 i.Hr. pentru a inveli umpluturi formate din ardei iuti, rosii, ciuperci, dovleac si avocado?