Calzone cu ciuperci

Timp citire:

calzone cu ciuperciIncearca, in loc de pizza cu legume, un calzone cu ciuperci – o alternativa delicioasa, vegana (fara carne, lactate si oua), cu un aspect de zile mari! Aceasta reteta de calzone cu ciuperci pe care ti-o prezentam astazi nu contine ingrediente complicate (umplutura este una pe baza de ciuperci, ardei, ceapa si usturoi, care merg de minune impreuna), iar branza este o varianta de tofu cu ardei si ceapa. Daca vrei, poti completa umplutura si cu o mana de ciuperci taiate felii.

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   2

TIP RETETA   Fel principal

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Calzone cu ciuperci

ALUAT

UMPLUTURA

  • 280 g ciuperci
  • 200 g tofu ardei si ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 cana sos de rosii
  • ½ lingura ulei vegetal
  • 1 lingurita pudra de ceapa
  • 1 lingurita oregano
  • sare, dupa gust
  • piper, dupa gust

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Faina de grau integrala

faina integrala de grau

Tofu ardei si ceapa

tofuplus-ardei-si-ceapa-200g

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

  Mod de preparare reteta Calzone cu ciuperci

  • Pentru a pregati aceasta reteta de calzone cu ciuperci, incepe prin a face aluatul.
  • Intr-un bol incapator, adauga faina si sarea, fa o gaura in mijloc si toarna in ea drojdia instant si zaharul; toarna deasupra uleiul si destula apa calduta cat sa obtii un aluat elastic, usor lipicios, dupa framantare.
  • Lasa aluatul la crescut timp de 30 de minute (sau pana se dubleaza, ca marime) si pregateste, in acest timp, umplutura.
  • Curaja ceapa, usturoiul, ciupercile si ardeii capia; spala toate legumele si taie marunt ceapa si ardeii.
  • Incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta, la foc mediu; prajeste ceapa 3-4 minute, apoi adauga deasupra usturoiul zdrobit, ciupercile (taiate in felii) si ardeii; mai lasa amestecul pe foc 6-10 minute pana cand se evapora toata apa din tigaie.
  • Adauga pudra de ceapa, oregano, sare si piper (dupa gust) si stinge focul.
  • Preincalzeste cuptorul la 250° C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
  • Imparte aluatul in doua si intinde fiecare jumatate in forma de cerc (cu grosimea de 6 mm), pe blatul de lucru infainat, cu ajutorul unui sucitor.
  • Unge jumatate din fiecare cerc cu sos de rosii (lasand 1,5 cm liberi pe margine, pentru a putea plia aluatul), adauga deadsupra amestecul rece de ciuperci si branza tofu (data, in prealabil, pe razatoarea mare).
  • Pliaza jumatatea goala de aluat peste umplutura, lipeste marginile si sigileaza-le bine – vei obtine o forma de semiluna.
  • Repeta procesul cu al doilea cerc de aluat.
  • Transfera cele doua bucati de calzone pe hartia de copt, cu o spatula mare, apoi coace-le timp de 14-18 minute sau pana devin aurii si crocante.
  • Lasa-le la racit 5 minute in tava, apoi serveste-le imediat, cu sosul de rosii ramas.

  Observatii reteta Calzone cu ciuperci

  • Poti dubla cantitatea de aluat si de umplutura de ciuperci pregatite odata: mananci doar 2 calzone, iar  pe ceilalti 2 ii poti congela, dupa ce s-au copt si s-au racit complet (inveleste-i, pe rand, in folie alimentara si pune-i la congelator timp de pana la 3 luni; decongeleaza-i peste noapte, la frigider, apoi incalzeste-i la cuptor).
  • Poti pregati umplutura pentru acest calzone cu ciuperci inainte, pastrand-o la frigier timp de pana la 2 zile.
  • Optional, poti unge fiecare calzone cu un amestec de sos de soia, apa, ulei, paprika afumata si turmeric, inainte de a-l introduce la cuptor.

  Stiai ca?

  • „Calzone” inseamna „(crac de) pantalon” in italiana?
  • Calzone este o specialitate culinara din Napole (inventata ca o varianta stradala si portabila pentru pizza), poate avea diversee marimi si se umple cu aceleasi topping-uri care se pun pe pizza?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Calzone cu ciuperci
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 31 Review(s)
Expertul SanoVitahttps://www.sanovita.ro/
Viziunea SanoVita este ca, promovand hrana sanatoasa, nu doar vom asista la o imbunatatire a sanatatii romanilor, ci, mai mult de atat, vom fi unul dintre factorii care participa activ la schimbarea in bine. Ne dorim sa contribuim la o lume mai buna, mai constienta de ceea ce mananca, de oportunitatile care exista in camara fiecaruia si sa dam idei pentru o alimentatie sanatoasa si, in acelasi timp, gustoasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu mai satisfac...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin de vitamine...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un moment în...

Articole din aceeasi categorie

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un...
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Calzone cu ciuperci
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 31 Review(s)