Acasă 21 de zile cu SanoVita Cartof dulce umplut cu quinoa și năut

Cartof dulce umplut cu quinoa și năut

0
Cartof dulce umplut cu quinoa și năut

Cauți o rețetă delicioasă și plină de nutrienți? Cartofii dulci umpluți cu quinoa sunt foarte potriviți pentru un prânz reușit sau chiar o cină completă.

Această rețetă, care este o explozie de gust și nutrienți, trebuie neapărat încercată.

 

TIMP PREPARARE  60 min  

PORTII 2

TIP RETETA   Prânz/Cină

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

2 cartofi dulci cu coajă, bine spălați (să fie cât mai groși)

100 g quinoa albă fiartă

200 g năut fiert

zeama de la 1 lămâie

1 lingură boia dulce

3 linguri ulei măsline

1 cățel de usturoi tocat mărunt

sare și piper după gust

pătrunjel proaspăt după gust

 

Mod de preparare:

Așază jumătățile de cartof dulce pe o hârtie de copt într-o tavă.

Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius pentru 30-40 minute.

Năutul se pune într-o altă tavă de cuptor, se condimentează cu sare, piper, boia dulce și usturoi și se amestecă bine.

Se bagă la cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius timp de 25 de minute.

Între timp, fierbe quinoa (la 100 g quinoa se pun cam 200ml apă) după ce ai scurs-o și spălat-o bine. Pune-o în apa (în apă adaugă puțină sare) care a fiert și las-o timp de 15-20 minute sau până când absoarbe apa.

Când cartofii și năutul sunt gata, scoate-i din cuptor și fă o mică scobitură (tip bărcuță) în mijlocul jumătăților de cartofi.

Se umple fiecare jumătăți cu năut și quinoa (poți adăuga si pulpa rămasă de cartof dulce).

Pune cartofii umpluți înapoi în cuptor, tot la 200 grade Celsius, pentru aproximativ 10 minute.

Când timpul s-a scurs, stropește preparatul cu zeama de la lămâie și presară pătrunjelul pe deasupra.

 

Poftă bună!



Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Cartof dulce umplut cu quinoa și năut
Autor
Publicat la
Articolul precedent Cum să slăbești sănătos: sfaturi esențiale care te ajută în lupta cu kilogramele
Articolul următor Clătite delicioase cu tărâțe de ovăz, nuci și scorțișoară
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.