Cartof dulce umplut cu quinoa și năut

Cauți o rețetă delicioasă și plină de nutrienți? Cartofii dulci umpluți cu quinoa sunt foarte potriviți pentru un prânz reușit sau chiar o cină completă.
Această rețetă, care este o explozie de gust și nutrienți, trebuie neapărat încercată.
TIMP PREPARARE 60 min
PORTII 2
TIP RETETA Prânz/Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
2 cartofi dulci cu coajă, bine spălați (să fie cât mai groși)
100 g quinoa albă fiartă
200 g năut fiert
zeama de la 1 lămâie
1 lingură boia dulce
3 linguri ulei măsline
1 cățel de usturoi tocat mărunt
sare și piper după gust
pătrunjel proaspăt după gust
Mod de preparare:
Așază jumătățile de cartof dulce pe o hârtie de copt într-o tavă.
Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius pentru 30-40 minute.
Năutul se pune într-o altă tavă de cuptor, se condimentează cu sare, piper, boia dulce și usturoi și se amestecă bine.
Se bagă la cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius timp de 25 de minute.
Între timp, fierbe quinoa (la 100 g quinoa se pun cam 200ml apă) după ce ai scurs-o și spălat-o bine. Pune-o în apa (în apă adaugă puțină sare) care a fiert și las-o timp de 15-20 minute sau până când absoarbe apa.
Când cartofii și năutul sunt gata, scoate-i din cuptor și fă o mică scobitură (tip bărcuță) în mijlocul jumătăților de cartofi.
Se umple fiecare jumătăți cu năut și quinoa (poți adăuga si pulpa rămasă de cartof dulce).
Pune cartofii umpluți înapoi în cuptor, tot la 200 grade Celsius, pentru aproximativ 10 minute.
Când timpul s-a scurs, stropește preparatul cu zeama de la lămâie și presară pătrunjelul pe deasupra.
Poftă bună!
