Acasă Nutriție și alimentație sănătoasă Nucile perfecte pentru gustările tale

Nucile perfecte pentru gustările tale

1
Nucile perfecte pentru gustările tale

Nucile perfecte pentru gustările tale

Dacă în cazul altor gustări stai de două ori să te gândești dacă sunt sau nu sănătoase, în cazul nucilor acest lucru nu se aplică. Nucile, în special cele fără adaosuri mari de zahăr sau sare în exces, sunt perfecte pentru când vrei să „ronțăi” ceva, când vrei ceva bun care să-ți țină și de foame – și de poftă! Dacă vrei să afli mai multe despre ce nuci să alegi pentru gustările tale de peste zi, în selecția de mai jos vei găsi cu siguranță ceva care să se potrivească stilului tău de viață și preferințelor tale alimentare. Iar dacă preferi să te răsfeți cu ceva dulce, atunci poți opta pentru mixurile de nuci cu fructe, care să îndulcească atmosfera.

 

Nucile sunt poate cele mai sănătoase gustări pe care le poți consuma. De ce?

  • Nucile sunt bogate în grăsimi (50-65%), însă în cazul lor vorbim despre genul de grăsimi sănătoase, precum grăsimile poli-nesaturate omega-3 și 6. Astfel, organismul tău va putea să ardă grăsimi benefice – adică să se încarce și hrănească din surse alimentare aflate în serviciul sănătății tale.
  • Nucile conțin cantități importante de proteine (15-20%) și fibre (7-10%). Dacă ne luăm aportul corect, echilibrat de fibre și proteine, atunci ne vom simți sătui mai mult timp, ne putem îmbunătăți digestia sau chiar metabolismul.
  • Nu în ultimul rând, nucile sunt bogate în vitamine și minerale. Poți găsi în cantități mai mari magneziu, mangan, cupru, fosfor, zinc, dar și vitamina B1 (tiamină) și B6 (piridoxină). Dar găsești mai multe despre nutrienții din nuci mai jos, pentru fiecare în parte.

În ziua de astăzi găsim nuci la tot pasul, avem de ales dintr-o varietate de sortimente, iar mixurile sunt cu atât mai sănătoase, fiindcă oferă și diversitate, și abundență de nutrienți, pentru a-ți suplimenta aportul de vitamine și minerale. Astfel, nucile sunt de multe ori alegerea înțeleaptă în materie de gustări – mai ales on the go și mai ales gustoase!

1. Migdalele

Aceste nuci sunt poate unele dintre cele mai utilizate și cunoscute, iar acest lucru nu este întâmplător. O mână de migdale conține aproximativ 6 grame de proteine și 3,5 grame de fibre. De asemenea, migdalele au un conținut de aproximativ 20% carbohidrați. Pe lângă magneziu și vitamina E, nutrienți deja menționați, migdalele au un conținut important de calciu și fier. Migdalele au proprietăți antioxidante și sprijină astfel sistemul imunitar sau sănătatea inimii.

Noi suntem convinși de mult timp de beneficiile migdalelor, iar recent le-am integrat în trei noi mixuri de nuci, unul cu nuci coapte și sărate, altul cu nuci nobile și ultimul aromat, cu fructe. Le-am creat tocmai în ideea de a asigura oricui o gustare sănătoasă – pentru momentele în care cauți o gustare pentru școală, muncă sau genul de gustare savurată în timpul unui film, de care să nu-ți pară rău că ai mâncat-o atât de repede.

2. Arahidele

Arahidele sunt considerate, de fapt, leguminoase, dar le poți regăsi deseori în mixuri, amestecate cu alte nuci. Arahidele sunt bine-cunoscute de toată lumea – cu toții am mâncat măcar o dată acel tip de arahide poate prea sărate. Ei bine, noi le-am inclus într-un mix de nuci coapte și sărate doar atât cât trebuie. Și l-am numit Fun Mix – pentru că este plăcut să ai niște nuci precum arahidele, sărate și coapte în mod echilibrat, care să-ți asigure pe deasupra și potasiu, magneziu sau puțin calciu și vitamina B3. Un consum moderat de arahide te poate ajuta în menținerea greutății și-ți ajută și inima să funcționeze corect.

3. Caju

Nucile caju sunt o alegere bună pentru a ne completa necesarul proteic și diversifica paleta de aminoacizi. În plus, au și un conținut scăzut de zaharuri. Noi le-am integrat în mixul de nuci Royal Mix. Caju sunt de fapt semințele unui pom originar din Brazilia, sunt pline de cupru, magneziu și vitaminele K și B6. Ele pot ajuta în reglarea nivelului de zahăr din sânge sau la menținerea greutății. Sunt considerate nuci nobile, dar oricine se poate bucura de beneficiile pe care le oferă, mai ales așa cum ți le oferim noi – crude și cu aroma lor naturală.

4. Alunele de pădure

Alunele de pădure au o aromă specială, așa că le-am inclus în mixul nostru cu fructe uscate, Variety Mix. Noi credem că vitaminele fructelor aromate, precum curmalele sau mărul cu scorțișoară, completează armonios vitaminele E sau B1, ori magneziul sau manganul din alunele de pădure. Mai mult, aceste nuci sunt bune pentru a asigura organismului tău cât mai mulți antioxidanți, ajutând la reducerea inflamației și reglarea presiunii arteriale.

5. Mixurile de fructe

După cum prea bine vedem, nucile și fructele uscate merg mână în mână, însă, pentru unii, gustarea înseamnă „ceva dulce”. Pentru asta, noi am creat și două mixuri doar cu fructe – doar v-am anunțat, există ceva pentru fiecare gust!

Unul dintre mixuri e format din fructe aromate – stafide, curmale, goji, caise și cocos. Dar dacă vrei o explozie de gusturi tropicale, atunci trebuie să încerci mixul în care am mai adăugat și niște merișor, ananas, papaya sau mango.

Mixurile de nuci sunt perfecte pentru gustările tale din timpul zilei, atunci când ești în căutarea unui snack rapid și sănătos. Totodată, poți alege să le pui și în bolurile nutritive, peste cereale, müsli sau în salate. Oricum alegi să le consumi, știi că te poți baza pe mixurile de nuci de la Sano Vita!

Totuși, atunci când vine vorba de snack-uri sau de gustări, tindem să le asociem aproape instinctiv cu ceva nesănătos – evident că lucrurile nu trebuie să stea așa. Există nenumărate combinații care să îți vină în ajutor în drumul către o viață și o alimentație mai sănătoase. Poți începe cu unul dintre mixurile noastre de nuci ori de câte ori ai nevoie de o pauză gustoasă, dar nu vrei să sacrifici progresul făcut. Începi cu o gustare mică mai sănătoasă, iar mâine faci ceva în plus pentru organismul tău – zi de zi mai bine!

 

Referent științific: Loredana Lăpușanschi, Dietetician Clinician, Telomera Clinic

Încearcă noile noastre mixuri!

Tropical Mix

TROPICAL MIX 50G

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.