Acasă Rețete Aperitive și gustări sănătoase Chiftelute fragede din cartofi

Chiftelute fragede din cartofi

0
Chiftelute fragede din cartofi

Chiftelute fragede din cartofi

Aceste chiftelute fragede din cartofi sunt cea mai buna dovada ca si mancarea de post poate fi o optiune gustoasa si ca nu trebuie sa renunti la felurile tale de mancare preferate numai pentru ca ai ales sa nu consumi carne. Chiftelutele vegane de cartofi sunt potrivite atat pentru o masa festiva, cat si pentru mesele obisnuite, in familie. Renunta la prajeala si pregateste-le in cuptor, te vor ajuta sa iti pastrezi o silueta armonioasa si vor fi mult mai sanatoase.

TIMP PREPARARE   75 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Fel principal

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Chiftelute fragede din cartofi

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Orez alb prefiert

orez-prefiert-1-kg

Lecitina de soia

lecitina-soia-cutie-250g

Ulei de floarea soarelui presat la rece

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

  Mod de preparare reteta Chiftelute fragede din cartofi

  • Cartofii se fierb in coaja, apoi se lasa sa se racoreasca. Dupa ce s-au racit, se curata si se dau prin razatoarea mare.
  • Morcovii se dau pe razatoarea mica si se pun intr-o tigaie impreuna cu ceapa taiata marunt, uleiul, un sfert de cana de apa si putina sare.
  • Se lasa aproximativ 5-10 minute, amestecand din cand in cand, pana cand legumele se inmoaie si apa scade complet.
  • Dupa ce se raceste putin compozitia de legume calite, se amesteca intr-un bol impreuna cu cartofii fierti si raciti, dati pe razatoarea mare, apoi cu orezul, pesmetul, usturoiul zdrobit, lecitina din soia, patrunjelul si se adauga sare de mare dupa gust.
  • Vei modela chiftelute cu mainile unse cu ulei si le vei coace intr-o tava acoperita cu hartie de copt pentru 30 de minute, la foc potrivit, in cuptorul deja incins.
  • Se servesc calde, impreuna cu diverse garnituri si salate.

  Observatii reteta Chiftelute fragede din cartofi

  • Am ales intentionat cartofi rosii pentru a gati aceasta reteta, intrucat ei sunt mai putin fainosi, se zdrobesc mai greu si rezista mai bine la fiert. Daca tii neaparat, poti sa folosesti si cartofi albi, numai ca acestia se vor transforma intr-un piure in momentul in care ii vei da prin razatoare si consistenta chiftelutelor tale se va schimba.
  • Poti sa modelezi chiftelele in ce forma doresti, fie rotunde si micute, fie medii si plate, in functie de preferinta si de ocazia pentru care ii pregatesti. Niste chiftelute mici de cartofi sunt potrivite mai degraba ca aperitiv la mesele festive, in timp ce acelea plate merg mai degraba la o masa obisnuita, ca fel principal.

  Stiai ca?

  • Lecitina este un tip de lipida (grasime) esentiala pentru sanatatea celulelor noastre? O regasim prezenta in toate organismele vii, de la plante la animale.
  • Lecitina previne ateroscleroza, scade nivelul de colesterol rau din sange, dar imbunatateste si functiile creierului? Datorita acestui ultim beneficiu, ea este utilizata de catre elevi si studenti mai ales in perioada de examene, atunci cand efortul psihic este puternic.
  • Lecitina poate fi consumata sub forma de suplimente, dar inclusa si in alimentatia curenta, ca agent de legare pentru diferite preparate culinare?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Chiftelute fragede din cartofi
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 66 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.