Chiftelute fragede din cartofi

Aceste chiftelute fragede din cartofi sunt cea mai buna dovada ca si mancarea de post poate fi o optiune gustoasa si ca nu trebuie sa renunti la felurile tale de mancare preferate numai pentru ca ai ales sa nu consumi carne. Chiftelutele vegane de cartofi sunt potrivite atat pentru o masa festiva, cat si pentru mesele obisnuite, in familie. Renunta la prajeala si pregateste-le in cuptor, te vor ajuta sa iti pastrezi o silueta armonioasa si vor fi mult mai sanatoase.
TIMP PREPARARE 75 minute
PORTII 8
TIP RETETA Fel principal
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Chiftelute fragede din cartofi
- 1 kg cartofi rosii fierti in coaja
- 1 cana orez fiert
- 3 linguri de pesmet
- 2 morcovi
- 1 ceapa mare
- 3-4 catei de usturoi
- 1 lingurita lecitina din soia
- 1 legatura patrunjel verde
- putin ulei de floarea soarelui presat la rece
- sare de mare
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Chiftelute fragede din cartofi
- Cartofii se fierb in coaja, apoi se lasa sa se racoreasca. Dupa ce s-au racit, se curata si se dau prin razatoarea mare.
- Morcovii se dau pe razatoarea mica si se pun intr-o tigaie impreuna cu ceapa taiata marunt, uleiul, un sfert de cana de apa si putina sare.
- Se lasa aproximativ 5-10 minute, amestecand din cand in cand, pana cand legumele se inmoaie si apa scade complet.
- Dupa ce se raceste putin compozitia de legume calite, se amesteca intr-un bol impreuna cu cartofii fierti si raciti, dati pe razatoarea mare, apoi cu orezul, pesmetul, usturoiul zdrobit, lecitina din soia, patrunjelul si se adauga sare de mare dupa gust.
- Vei modela chiftelute cu mainile unse cu ulei si le vei coace intr-o tava acoperita cu hartie de copt pentru 30 de minute, la foc potrivit, in cuptorul deja incins.
- Se servesc calde, impreuna cu diverse garnituri si salate.
Observatii reteta Chiftelute fragede din cartofi
- Am ales intentionat cartofi rosii pentru a gati aceasta reteta, intrucat ei sunt mai putin fainosi, se zdrobesc mai greu si rezista mai bine la fiert. Daca tii neaparat, poti sa folosesti si cartofi albi, numai ca acestia se vor transforma intr-un piure in momentul in care ii vei da prin razatoare si consistenta chiftelutelor tale se va schimba.
- Poti sa modelezi chiftelele in ce forma doresti, fie rotunde si micute, fie medii si plate, in functie de preferinta si de ocazia pentru care ii pregatesti. Niste chiftelute mici de cartofi sunt potrivite mai degraba ca aperitiv la mesele festive, in timp ce acelea plate merg mai degraba la o masa obisnuita, ca fel principal.
- Daca aceasta reteta de chiftelute ti-a placut, trebuie neaparat sa citesti si sinteza noastra cu cele mai sanatoase retete de chiftelute la cuptor.
Stiai ca?
- Lecitina este un tip de lipida (grasime) esentiala pentru sanatatea celulelor noastre? O regasim prezenta in toate organismele vii, de la plante la animale.
- Lecitina previne ateroscleroza, scade nivelul de colesterol rau din sange, dar imbunatateste si functiile creierului? Datorita acestui ultim beneficiu, ea este utilizata de catre elevi si studenti mai ales in perioada de examene, atunci cand efortul psihic este puternic.
- Lecitina poate fi consumata sub forma de suplimente, dar inclusa si in alimentatia curenta, ca agent de legare pentru diferite preparate culinare?





