Ciorba de salata verde

Ciorba de salata verde este un fel de mancare pe care il poti pune pe masa familiei tale oricand, pentru ca aproape tot timpul anului gasesti salata verde in piete. Totusi, daca o pregatesti primavara, moment in care organismul tau este insetat de vitamine, iti va merge si in stomac si la suflet. Stai in bucatarie putin peste jumatate de ora si rezultatul va fi unul deosebit de gustos si, mai ales sanatos.
TIMP PREPARARE 40 minute
PORTII 8
TIP RETETA Supe si ciorbe
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Ciorba de salata verde
- 2 salate verzi
- ½ cana orez brun
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 telina medie
- 3-4 catei de usturoi
- 1 legatura marar
- zeama de lamaie
- sare de mare
- putin ulei de masline
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Ciorba de salata verde
- Telina, morcovii si ceapa se taie marunt si apoi se pun la fiert impreuna cu orezul brun.
- Salatele se spala cu apa rece, frunza cu frunza, pentru a indeparta orice urma de pamant sau de murdarie care poate ramane pe frunze.
- Cand sunt gata fierte legumele, se adauga salatele taiate fasii scurte sau rupte cu mana.
- Se mai lasa să dea 1-2 clocote, dupa care se stinge focul si se adauga usturoiul zdrobit, mararul tocat marunt si uleiul.
- Se adauga sare si zeama de lamaie dupa gust, apoi se poate servi ca atare sau dreasa cu iaurt vegetal.
Observatii reteta Ciorba de salata verde
- Unele persoane prefera sa acreasca ciorba de salata cu otet, insa noi recomandam zeama de lamaie intrucat este mai sanatoasa.
- In general, ciorba de salata se serveste la masa calda, dar daca vrei, poti sa o mananci si rece; neavand multa grasime, este buna si asa.
- Nu recomandam sa consumi ciorba de salata imediat ce ai terminat-o de gatit, mai las-o inca 5-10 minute in oala, cu capacul pus, si va capata o aroma si mai buna.
Stiai ca?
- Salata verde pe care o gasesti in piete (Lactuca sativa) este o planta cultivata in Egipt inca de acum 3000 de ani?
- Salata verde are un important continut de vitamina C, E, B6 și acid folic, dar si de antioxidanti care te ajuta sa iti mentii sanatos sistemul imunitar, sa te aperi de boli cardiovasculare, cancer sau obezitate?
- Medicii nutritionisti recomanda inlocuierea orezului clasic cu orez brun? Acest lucru se intampla intrucat, neavand coaja indepartata, isi pastreaza intacta cantitatea de nutrienti si, mai ales, de fibre.
- In timp ce orezul alb nu este recomandat persoanelor care doresc sa slabeasca, orezul brun este cel care favorizeaza pierderea in greutate? Desigur, asta nu inseamna ca trebuie sa exagerezi si ca il consumi in portii foarte mari.





