Ciuperci umplute cu legume

Timp citire:

Ciuperci umplute cu legumeGateste 1-2 portii de ciuperci umplute cu legume pentru urmatoarea ta petrecere sau masa intinsa cu apropiatii si vei descoperi un aperitiv care face cu ochiul tuturor invitatilor (chiar daca nu contine pic de carne) si care are un gust delicios si aromat, de zile mari! Aceste ciuperci umplute cu legume sunt versatile (poti folosi orice alte legume ai la indemana in bucatarie si camara), nu contin gluten si pot fi facute in avans si bagate la cuptor chiar inainte de sosirea invitatilor la masa.

TIMP PREPARARE   35 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Aperitiv

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Ciuperci umplute cu legume

  • 700 g ciuperci champignon
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1/2 cartof dulce
  • 1 ardei capia/gras
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 4-5 rosii uscate
  • 6-8 fire patrunjel
  • 1 lingurita chimion pudra
  • 1 lingurita boia afumata/dulce/iute
  • sare
  • piper

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Ciuperci umplute cu legume

  • Preincalzeste cuptorul la 190º C.
  • Curata si spala ciupercile champignon, apoi indeparteaza-le coditele, taie-le marunt si pune-le intr-un castron.
  • Unge ciupercile cu jumatate din cantitatea de ulei vegetal si otetul balsamic (folosind o pensula de silicon), pune-le pe o tava tapetata cu hartie de copt (cu zona concava in sus), apoi da tava la cuptor timp de 8-10 minute.
  • Curata, spala si taie marunt ceapa (alege una mai mica pentru aceasta reteta de ciuperci umplute), ardeiul capia/gras, rosiile uscate, usturoiul, cartoful dulce (pune-le in acelasi bol) si patrunjelul (pune-l in castronul cu ciuperci ramase).
  • Intr-o tigaie incapatoare, incinge restul de ulei si soteaza ceapa, usturoiul, cartoful, ardeiul si rosiile uscate timp de cateva minute, pana cand incep sa se inmoaie.
  • Adauga chimionul, boiaua afumata/dulce/iute, patrunjelul si coditele de ciuperci si mai lasa pe foc alte 2-3 minute.
  • Pune sare si piper, dupa gust, apoi stinge focul.
  • Scoate ciupercile din cuptor si scurge lichidul care s-a acumulat in tava.
  • Umple cu o lingurita fiecare ciuperca si introdu din nou tava la cuptor, pentru alte 10-12 minute, apoi serveste ciupercile umplute imediat.

  Observatii reteta Ciuperci umplute cu legume

  • Poti da si mai multa savoare acestei retete de ciuperci umplute cu legume presarand deasupra (la final, dupa ce ai scos tava din cuptor) parmezan vegan.
  • Poti modifica reteta, in functie de ce ingrediente ai prin casa: umple ciupercile cu fasole fiarta/din conserva, varza rosie, dovleac sau morcovi.
  • Poti servi ciupercile umplute ca atare sau alaturi de sosul preferat.
  • Poti pastra ciupercile umplute ramase la frigider timp de 3-4 zile, intr-o caserola acoperita.

  Stiai ca?

  • Cartofii dulci (pe numele lor latinesc, Ipomoea batatas) sunt originari din America Centrala si de Sud, existand dovezi arheologice (fosile) care le dovedesc existenta in urma cu 35 de milioane de ani?
  • Cartofii dulci pot fi variati din punct de vedere al culorii: rosu inchis, maro, mov, portocaliu, albi?
  • Cartofii dulci isi capata gustul prin incalzire: in cursul acestui proces, amidonul din ei e transformat in zahar (maltoza)?
  • Poti controla dulceata cartofilor dulci prin metoda in care ii prepari: cu cat ii gatesti mai rapid, cu atat sunt mai putin dulci?
  • Cartofii dulci snut bogati in fibre, vitamine (A, C, B-uri), minerale (potasiu,mangan, magneziu, cupru) si antioxidanti (betacaroten, care le da si culoarea intensa)? Un singur cartof dulce ofera o doza dubla de Vitamina A fata de cea recomandata zilnic.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Ciuperci umplute cu legume
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 48 Review(s)
Expertul SanoVitahttps://www.sanovita.ro/
Viziunea SanoVita este ca, promovand hrana sanatoasa, nu doar vom asista la o imbunatatire a sanatatii romanilor, ci, mai mult de atat, vom fi unul dintre factorii care participa activ la schimbarea in bine. Ne dorim sa contribuim la o lume mai buna, mai constienta de ceea ce mananca, de oportunitatile care exista in camara fiecaruia si sa dam idei pentru o alimentatie sanatoasa si, in acelasi timp, gustoasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu mai satisfac...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin de vitamine...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un moment în...

Articole din aceeasi categorie

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un...
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Ciuperci umplute cu legume
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 48 Review(s)