Clătite de ovăz cu semințe de in
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 15 minute
PORTII 2
TIP RETETA Mic dejun
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 3 g semințe de in măcinate
- 1 lingură de apă
- 75 g făină de ovăz
- 1 vârf linguriță de sare
- 1 g praf de copt
- 120 ml băutură de ovăz
- 1 lingură ulei de nucă de cocos
- 2 linguri de sirop de arțar
Mod de preparare:
- Într-un bol mic, amestecă împreună semințele de in măcinate cu apa. Lasă deoparte ca să se îngroșe timp de 5 minute.
- Într-un bol mare, amestecă împreună făina de ovăz, sarea și praful de copt. Adaugă amestecul făcut din băutura de ovăz și semințe de in. Se lasă să stea timp de 5 minute pentru a se îngroșa.
- Încălzește o tigaie la foc mediu-mare și adaugă o parte din uleiul de nucă de cocos, suficient cât să nu lipească tigaia.
- Pune câte un sfert de cană de aluat în tigaie, pe rând, și gătește până când încep să se formeze bule. Gătește 1-2 minute pe fiecare parte. Servește clătitele cu un strop de sirop de arțar. Poftă bună!
Observații:
- Servește clătitele cu un strop de sirop de arțar.
- Le poți păstra la frigider într-un recipient etanș până la patru zile. Clătitele pot fi, de asemenea, congelate și reîncălzite în prăjitorul de pâine.
- Sfaturi utile: pentru a-ți face propria făină de ovăz, adaugă fulgi de ovăz într-un robot de bucătărie sau blender și mixează până la obținerea unei compoziții fine, ca de făină.
- Ca topping, poți adăuga fructe proaspete, unt de nuci, gem și/sau cremă de nucă de cocos.
Super
bună! 🙂 Ne bucurăm tare că îți place rețeta noastră.
Zi cu soare,
Sabina