Acasă 21 de zile cu SanoVita Clătite de ovăz cu semințe de in

Clătite de ovăz cu semințe de in

2
Clătite de ovăz cu semințe de in

Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.

TIMP PREPARARE   15 minute

PORTII   2

TIP RETETA   Mic dejun

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Într-un bol mic, amestecă împreună semințele de in măcinate cu apa. Lasă deoparte ca să se îngroșe timp de 5 minute.
  2. Într-un bol mare, amestecă împreună făina de ovăz, sarea și praful de copt. Adaugă amestecul făcut din băutura de ovăz și semințe de in. Se lasă să stea timp de 5 minute pentru a se îngroșa.
  3. Încălzește o tigaie la foc mediu-mare și adaugă o parte din uleiul de nucă de cocos, suficient cât să nu lipească tigaia.
  4. Pune câte un sfert de cană de aluat în tigaie, pe rând, și gătește până când încep să se formeze bule. Gătește 1-2 minute pe fiecare parte. Servește clătitele cu un strop de sirop de arțar. Poftă bună!

Observații:

  • Servește clătitele cu un strop de sirop de arțar.
  • Le poți păstra la frigider într-un recipient etanș până la patru zile. Clătitele pot fi, de asemenea, congelate și reîncălzite în prăjitorul de pâine.
  • Sfaturi utile: pentru a-ți face propria făină de ovăz, adaugă fulgi de ovăz într-un robot de bucătărie sau blender și mixează până la obținerea unei compoziții fine, ca de făină. 
  • Ca topping, poți adăuga fructe proaspete, unt de nuci, gem și/sau cremă de nucă de cocos.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Clatite de ovaz cu seminte de in
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Paste de năut cu broccoli la cuptor
Articolul următor Tacos cu ciuperci
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.