Clatite din faina integrala si banane
Vrei sa pregatesti desertul la care toti copiii viseaza? Incearca reteta de clatite din faina integrala si banane si vei imbina un gust absolut delicios cu ingredientele sanatoase. Veganii se bucura deseori de acest preparat si nu sunt singurii: oricine poate gusta clatitele cu faina integrala si banane, inclusiv in perioada de post.
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 4
TIP RETETA Desert/Mic dejun
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Clatite din faina integrala si banane
- 2 biscuiti
- 1 cana faina de grau (faina de grau integrala/faina de grau dietetica)
- 1/3 cana zahar brut fin (sau zahar tos, dar dat prin rasnita de cafea)
- 1-2 cani bautura de soia
- 1 banana coapta bine
- unt de arahide sau gem de fructe, dupa gust
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Clatite din faina integrala si banane
- Se pun zaharul si biscuitii peste laptele de soia si se amesteca bine pana cand zaharul s-a topit de tot.
- Banana se paseaza cu furculita si se inglobeaza in preparat.
- Adaugi faina in ploaie si mixezi bine, eventual folosind un mixer, in asa fel incat compozitia sa fie omogena si eventual sa se umfle putin.
- In continuare, incingi o tigaie cu fundul antiaderent si vei turna in ea un polonic din compozitia rezultata.
- Inclini, daca este cazul, tigaia, in asa fel incat sa te asiguri ca tot fundul ei este acoperit de pasta de clatite.
- Clatita care va rezulta nu trebuie sa fie foarte groasa, in caz contrar, atunci cand ai sa o ungi cu gem sau unt de arahide se va rupe si umplutura se va scurge afara.
- Se coace clatita in tigaie pe ambele parti.
- Se reia operatiunea cu fiecare clatita in parte, pana cand termini de copt toata compozitia.
- Se lasa putin sa se raceasca si apoi se ung clatitele cu umplutura dupa gust.
- Sunt delicioase servite cu gem de fructe, mai ales unul usor acrisor.
- Le poti servi pe post de desert la pranz, ca o gustare sau la micul dejun cu unt de arahide.
Observatii reteta Clatite din faina integrala si banane
- Clatitele se pot intoarce cu o furculita in tigaie, trebuie numai sa fii atent sa nu se rupa. Daca se rup, poti sa pui pe locul respectiv (unde s-a produs ruptura) inca o picatura de compozitie lichida si sa mai coci putin.
- Dupa ce ai facut clatitele (si in timpul prepararii, pana cand termini compozitia de copt), lasa-le cateva minute acoperite cu o alta farfurie pentru a se pastra fragede.
- Nu umple clatitele cat sunt fierbinti, ca sa nu te frigi si sa nu le rupi, dar nici nu le lasa sa se raceasca de tot, ca untul de arahide sau gemul sa se intinda usor, iar aromele sa se intrepatrunda.
Stiai ca?
- Laptele de soia nu contine lactoza, asadar aceasta reteta de clatite din faina integrala si banane este potrivita si pentru cei care au intoleranta la acest compus?
- Laptele de soia are multe proteine, de pana la 9 ori mai putine grasimi saturate decat laptele de origine animala si de pana la 10 ori mai multi acizi grasi sanatosi, in schimb nu contine deloc colesterol rau?
f.f.b