Acasă Rețete Fel principal Conopidă cu sos sticky și susan

Conopidă cu sos sticky și susan

0
Conopidă cu sos sticky și susan

TIMP PREPARARE  60 min  

PORTII 4

TIP RETETA  Prânz/Cină

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

Pentru sos:

2 lingurițe ulei de susan

2 lingurițe de ghimbir proaspăt ras

2 căței de usturoi tocați mărunt

1/4 cană sos de soia

1/3 cană sirop de arțar

1,5 lingurițe oțet de orez

1 linguriță sriracha

2 lingurițe amidon de porumb

1/4 cană apă rece

 

Pentru conopidă:

1/2 cană făină

3 linguri de amidon de porumb

1/2 linguriță praf de usturoi

1/4 linguriță sare

vârf de cuțit de piper negru 

1/2 cană de apă

2 lingurițe ulei de susan sau măsline

3 lingurițe susan

1 căpățână de conopidă, tăiată în buchețele de dimensiuni egale


Mod de preparare:

Sos:

Încălzește o tigaie la foc mediu. Adaugă uleiul de susan, usturoiul și ghimbirul. Gătește usturoiul și ghimbirul timp de un minut. Adaugă sosul de soia, oțetul de orez, siropul de arțar și lasă pe foc până fierbe. 

Amestecă amidonul de porumb în apă și adaugă-l, lăsând în continuare pe foc pentru a se îngroșa sosul. 

După ce sosul s-a îngroșat, se ia de pe foc.

 

Conopidă:

Preîncălzește cuptorul la 220 grade C. Întinde o foaie de copt într-o tavă.

Într-un castron mare adaugă ingredientele uscate pentru aluat și amestecă bine. Apoi adaugă ingredientele umede și amestecă până se omogenizează.

În aluatul obținut, pune buchețelele de conopidă și amestecă pentru a o acoperi uniform. Tipul acesta de aluat continuă să se îngroașe pe măsură ce stă, așa că este bine să amesteci rapid.

Transferă conopida pe foaia de copt și coace-o timp de 30 de minute. 

După ce s-a copt, poți face două lucruri:

  1. Ungi cu sosul buchețelele de conopidă și coci încă 10 până la 15 minute (timpul depinde de cât de crocant și lipicios dorești sosul)
  2. Aștepti câteva minute, apoi transferii buchețelele în sos. Amesteci ușor pentru a le acoperi. Le mănânci imediat sau le poți transfera pe foaia de copt pentru a le mai coace timp de 10 până la 15 minute.

La final, presară semințele de susan și ceapă verde. Poftă bună!





Sumar
Denumire Reteta
Conopidă cu sos sticky și susan
Autor
Publicat la
Articolul precedent Stir Fry Quinoa
Articolul următor Ghidul complet al dietei vegane: beneficii, provocări și secretele unei alimentații echilibrate
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.