Acasă Rețete Deserturi sănătoase Crema fina de cocos pentru tarte si prajituri

Crema fina de cocos pentru tarte si prajituri

0
Crema fina de cocos pentru tarte si prajituri

Crema fina de cocos pentru tarte si prajituri este exact ceea ce iti trebuia pentru a pregati un desert natural si plin de beneficii pentru organism. Mai ales cand ai copiii mici, este mai bine sa le oferi dulciuri preparate de tine, in locul celor procesate de pe piata, pentru ca stii exact ce ingrediente pui in compozitie si care sunt beneficiile pe care aceste ingrediente le ofera sanatatii. Cocosul, de exemplu, datorita continutului ridicat de fibre, creeaza repede senzatia de satietate si usureaza procesul de digestie, iar gustul este senzational.

TIMP PREPARARE  30 minute

PORTII   crema pentru o tarta

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente reteta Crema fina de cocos pentru tarte si prajituri

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

Crema de cocos

crema-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

Amidon din porumb

amidon-din-porumb-250g

Mod de preparare reteta Crema fina de cocos pentru tarte si prajituri

  • Cutia de crema de cocos se lasa la frigider peste noapte, pentru a se decanta, apoi se desface și se separa apa de cocos (lichidul transparent) de crema groasa.
  • Laptele de cocos se amesteca cu apa de cocos, sarea, zaharul și amidonul la foc mic, amestecand cu un tel pana se ingroasa.
  • Se ia de pe foc, se lasa sa se racoreasca 10 minute, se adauga uleiul de cocos si crema de cocos si se amesteca cu mixerul la viteză medie pana se obtine o consistenta cremoasa.
  • Se poate adauga aroma preferata (cacao/vanilie/lamaie) si se folosește in tarte, la prajituri sau torturi.

Observatii reteta Crema fina de cocos pentru tarte si prajituri

  • Apa de cocos care rezulta in urma decantarii conservei de crema de cocos nu trebuie aruncata. Ea poate fi folosita la alte retete culinare, cum este cea de mini-tort cu karob si cocos sau la prepararea mastilor cosmetice si altor produse de infrumusetare.
  • Nu uita sa amesteci incontinuu cu telul in compozitie, in timp ce aceasta se afla pe foc, pentru a impiedica sa se formeze cocoloase.
  • Iti recomandam sa combini aceasta reteta de crema cu reteta de crusta de cocos pentru tarte. Vei vedea ca se completeaza perfect, iar rezultatul este nu doar foarte bun la gust, dar si deosebit de aspectuos.

Stiai ca?

  • Laptele de nuca de cocos este adesea considerat un „lichid miraculos”, deoarece compozitia nutritionala a acestuia ofera o mare capacitate de reconstructie a sistemului imunitar si ajuta la prevenirea bolilor?
  • Crema de cocos nu contine lactoza, deci o poti folosi fara nicio grija ca inlocuitor al lactatelor daca esti vegetarian sau suferi de intoleranta la lactoza? Cream de cocos este foarte potrivita si pentru cei care au adoptat alimentatia vegana, folosindu-se intr-o multitudine de retete, de la  frisca de casa, smoothie-uri, shake-uri, torturi sau alte tipuri de prajituri. In bucataria asiatica este adesori folosita in multe preparate, de la supe, garnituri, feluri principale la deserturi.
  • Nucile de cocos sunt bogate in vitaminele C, E, B1, B3, B5 si B6 si minerale ca fier, seleniu, sodiu, calciu, magneziu si fosfor?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Crema fina de cocos pentru tarte si prajituri
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 65 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.