Acasă Nutriție și alimentație sănătoasă Cum ajustezi alimentația pentru întoarcerea la școală

Cum ajustezi alimentația pentru întoarcerea la școală

0
Cum ajustezi alimentația pentru întoarcerea la școală

Pentru mulți dintre noi, mici sau mari, sfârșitul verii e semn că școala se apropie și că ușor, ușor trebuie să reintrăm în ritmul organizat și disciplinat pe care ciclul educațional îl impune. Dacă vara e prilej de bucurie atât pentru părinți – care nu trebuie să mai pregătească meniuri și pachețele în avans – cât și pentru copii care nu trebuie să meargă la școală, ci la distracție, începutul toamnei ne aduce în fața unor schimbări care vizează nu doar programul, ci și alimentația. Aflați în rândurile următoare cum să ajustați alimentația pentru întoarcerea la școală, astfel încât copilul dumnevoastră să fie energic, bucuros și să aibă rezultate școlare satisfăcătoare.

 

Nu săriți niciodată peste micul dejun

Indiferent cât de mult v-ați grăbi, nu săriți niciodată peste prima masă a zilei. Micul dejun este important pentru că oferă aportul de energie de care copilul are nevoie pentru a-și desfășura activitățile de peste zi în condiții optime. Dacă în timpul vacanței ați dormit mai mult și, în consecință, ați luat micul dejun mai târziu sau deloc, în momentul reîntoarcerii la școală acest lucru nu este deloc recomandat. Rutina și disciplina merg mână în mână cu micul dejun – treziți-vă de dimineață și acordați-vă timp pentru a mânca, astfel veți fi energici și nu vă veți supraalimenta. Chiar dacă nu aveți poftă, mâncați împreună cu copilul sau copii dumneavoastră, acest lucru îl va ajuta și le va da o stare de bine. Dacă simțiți că nu aveți inspirație pentru mic dejun, am pregătit pe blog, chiar aici, o selecție mai mult decât curpinzătoare de rețete delicioase și sănătoase, precum și două noi produse dedicate micului dejun și stării de bine, Musli Imunoplus și Granola cu fructe.

 

Pachețelul de acasă e mereu o alegere sănătoasă

Nu dați sandvișul din mână pe cel de la supermarket. Produsele din comerț nu sunt întotdeauna foarte echilibrate nutritiv, pot conține, printre altele, cantități mari de grăsimi saturate și grăsimi hidrogenate care afectează sănătatea pe termen lung.  De asemenea, anumiți aditivi și potențiatori de gust care se regăsesc în majoritatea produselor, ar putea  constitui factori declanșatori pentru o anumită simptomatologie la persoanele sensibile. Mai bun este, fără îndoială, ce gătiți acasă, folosind ingrediente de calitate și metode de preparare sănătoase. Există numeroase rețete apetisante care i-ar convinge chiar și pe cei mai mofturoși prichindei să aleagă pachețelul de acasă. Important este ca dumneavoastră, în calitate de părinți, să nu vă dați bătuți în fața mofturilor și să experimentați în fiecare zi noi rețete pentru pachetul copilului. Avem un articol foarte bine documentat despre asta chiar aici.

 

Diversitate – Sănătate – Gust Bun

Trebuie, de altfel, să țineți cont că odată cu începerea școlii debutează și sezonul rece, când sistemul imunitar este mai solicitat – de aceea este recomandat să introduceți în alimentație ingrediente care să îl protejeze și să îi mențină buna funcționare. Puteți opta pentru legume și fructe care conțin vitaminele A, C, D și E, precum și pentru alimente cu conținut ridicat de acizi grași Omega-3 precum nucile, semințele de chia sau semințele de in. Meniul unui copil care merge la școală trebuie să fie mai întâi de toate sănătos, adaptat nevoilor unui organism în creștere, diversificat pentru a nu plictisi și pentru a îndeplini aportul necesar de nutrienți și vitamine și nu în ultimul rând, să aibă gust bun și aspect plăcut – copii sunt reticenți în fața mâncărurilor care nu arată bine pentru că aceștia mănâncă mai întâi cu privirea, de aceea vă recomandăm să vă dați silința atunci când le pregătiți fie pachețelul, fie cina sau prânzul – pentru un aspect atractiv al legumelor spre exemplu, puteți achiziționa un spiralator de legume, sigur copii dumneavoastră le vor îndrăgi mai mult.

 

Mișcare – Odihnă- Hidratare

Ca eforturile alimentare să nu fie în van, țineți cont și de celelalte aspecte care vă ajută copilul să fie sănătos, energic și să atingă performanțele dorite – odihna, activitatea fizică și apa au de asemenea, un rol foarte important în dezvoltarea copilului, mai ales în sezonul rece, pentru că toate sunt strâns conectate cu sistemul imunitar, care are nevoie de acestea pentru a lupta cu agenții patogeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.