Acasă Sport și fitness Cum să-ți pregătești organismul pentru vară

Cum să-ți pregătești organismul pentru vară

0
Cum să-ți pregătești organismul pentru vară

 

Dacă ar fi să descriem vara prin trei cuvinte acelea ar fi energie, răsfăț, bucurie. Vara este sezonul dimineților însorite și parfumate, zilelor călduroase, amurgurilor târzii și serilor lungi. Anotimpul relaxării, bunei dispoziții și hainelor lejere – dar și al caniculei, oboselii și deshidratării. Între satisfacții și provocări e – ca peste tot, de altfel, nevoie de echilibru și de un pic de pregătire. Iată câteva sfaturi pe care e bine să nu le ignori dacă, știind că se apropie vara,  încerci să-ți oferi o stare de bine, zi de zi.

 

Începe cu hidratarea

Apa este elementul esențial pentru un corp sănătos. Atenție mare la temperatura acesteia – deși suntem tentați să bem apă rece în zilele toride de vară, acest lucru nu este recomandat deoarece apa rece îngreunează procesul de digestie și modifică temperatura internă a corpului. Încercați, de asemenea, să vă hidratați numai cu apă și să evitați băuturile care provoacă deshidratarea, precum cafeaua, alcoolul sau sucurile carbogazoase. Dacă doriți ca apa să aibă gust, puteți strecura în apă diverse fructe uscate, precum merișoarele, goji sau prunele ori cateva frunze de menta proaspătă sau bucațele de citrice.

 

Totul se leagă de ce anume mănânci

Alimentația sănătoasă și echilibrată poate influența corpul considerabil. Consumă de pe acum cât mai multe fructe și legume și include-le în alimentația ta zilnică, vor face minuni atât la interior, cât și la exterior. Nu uita că sportul fără o alimentație echilibrată nu face tocmai minuni – trebuie să găsești un echilibru între cele două pentru a te bucura de o stare de bine și pentru a străluci.

 

Fă din sport o rutină

Nu mai ai nici măcar scuza sezonului rece, acum poți include mișcarea în rutina ta. Ca să îți poți pregăti corpul pentru vară este indicat să faci sport în fiecare zi. Acesta prelungește durata de viață, activează metabolismul și garantează starea de bine. Nu trebuie neapărat să mergi la sală, poți alerga, poți să sari coarda, să mergi pe jos mai mult decât de obicei, să dansezi sau să urci scările,  poți începe cu exerciții ușoare chiar la tine acasă, trebuie doar să începi de undeva!

 

Ai grijă de pielea ta

Pielea, cel mai mare organ al corpului uman, este expusă intemperiilor vremii, în sezonul rece se confruntă cu frig, în perioada tranziției de la primăvară la vară este supusă schimbărilor imprevizibile de temperatură și vântului, iar vara soarele poate fi cel mai mare dușman al acesteia. Folosește creme hidratante și nu uita niciodată de protecția solară. Pregătirea corpului pentru vară nu constă doar în hidratarea interioară, ci și în cea exterioară. Pielea este învelișul nostru care ne protejează de factori externi nocivi, e de datoria noastră să avem grijă de aceasta.

 

Odihnește-te suficient

Pentru pregătirea unui corp perfect de vară, odihna este un factor esențial, care atunci când lipsește cu desăvârșire nu se sfiește să lase amprente asupra noastră. Nu neglija somnul, încearcă să dormi 8 ore din 24 pentru a te simți bine și pentru a ține kilogramele nedorite la distanță. Odihnit, corpul are mai multă energie, e mai relaxat și mai pregătit de acțiune pentru sezonul estival.

 

Consumă fibre

Dacă îți dorești un corp puternic și sănătos, fibrele nu trebuie să lipsească din alimentația ta de vară. O dietă bogată în fibre ajută la scăderea nivelului colesterolului, îmbunătățește nivelul glucozei din sânge și contribuie la reducerea stării de oboseală. Mai mult decât atât, fibrele au abilitatea de a reduce apetitul alimentar, reușind astfel să te bucuri de o senzație de lejeritate în zilele toride de vară.

 

Nu uita de vitamine!

Corpul nostru are putere dacă îl hrănim cu combustibilul potrivit. Vara este de departe, cel mai generos sezon din perspectiva abundenței vitaminelor. Fie că vorbim de fructe sau legume, ori de soare, vara ne pune la dispoziție o varietate de ingrediente care odată consumate, ne pot îmbunătăți semnificativ sănătatea organismului și dispoziția. Pe blogul SanoVita găsești numeroase articole cu rețete sănătoase, ușor de preparat, ideale pentru vară.

 

Există snacks și pentru vară

Știm, poftele alimentare și micile plăceri pe care le recunoaștem drept gustări nu pleacă în vacanță, chiar dacă e vară. Recomandarea noastră, pe lângă fructele proaspete de sezon sunt nucile și batoanele musli, variante mai mult decât potrivite, sănătoase și savuroase, pot fi consumate oricând și oriunde, asigurând energie și vitalitate corpului.

 

Și mai ales, nu uita că pregătirea corpului perfect pentru vară este un exercițiu – natural, organic, „ajustat” doar de știință – de echilibristică între trup, minte și suflet, așa că cel mai bine e să ai grijă de toate trei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.