Cuscus cu legume
Usor de pregatit, satioasa si excelenta pentru o digestie usoara, reteta de cuscus cu legume se potriveste unui pranz cand nu ai prea mult timp la dispozitie sa gatesti, unei zile de post sau in cadrul unei diete de eliminare a kilogramelor in plus. Cuscusul este foarte gustos si total nepretentios: nici macar nu trebuie sa il fierbi (cel putin cel pe care il gasesti pe site-ul nostru), iar la el poti sa adaugi legumele care iti plac cel mai mult. Nu exista combinatii nepotrivite sau gospodine nepricepute cand vine vorba de cuscus.
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 4
TIP RETETA Fel principal
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Cuscus cu legume
- 1 cana cuscus
- 2 cani apa
- 50 g seminte de floarea soarelui nesarate/alune rumenite
- 2 linguri amestec de legume uscate
- 1 punga legume asortate congelate
- 4 linguri ulei de masline
- sare, dupa gust
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Cuscus cu legume
- Fierbem cele doua cani cu apa cu o lingura de amestec de legume uscate.
- Dupa ce au clocotit putin, oprim focul, apoi punem cuscusul in apa fiarta, unde il vom lasa 5 minute la inmuiat intr-un vas acoperit. Cuscusul va absorbi apa.
- Separat, calim putin legumele in tigaie cu 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa, sare dupa gust si le calim amestecand cu grija fara să le zdrobim.
- Punem semintele de floarea soarelui peste cuscusul cald si omogenizam combinatia amestecand usor.
- Cand sunt gata legumele, se pun pe o farfurie alaturi de cuscusul amestecat cu seminte.
- Preparatul se serveste cald.
Observatii reteta Cuscus cu legume
- Nu ai gatit pana acum cuscus si nu stii ce este? Format din granule mici, sferice, preparate din faină de grau dur, specifice Asiei Centrale, dar mai cu seamă tarilor nordafricane, cuscusul a reprezentat intial, mancarea locurilor desertice, salbatice si pustii.
- Cuscusul poate fi folosit in preparatele culinare fiert sau doar inmuiat si adaugat in sosuri, garnituri sau salate.
Stiai ca?
- Cuscusul este o sursa importanta de potasiu si proteine?
- Poti pregati cuscus si ca desert? După ce este fiert sau inmuiat, acesta se amesteca cu nuci, miere, vanilie sau scortisoara, dupa preferinta fiecarui consumator. Il poti decora cu fructe uscate sau proaspete.
- La origine, cuscusul se prepara intr-un fel de vas special, numit tajine? Tajine insemna un tip de vas emailat, format dintr-o baza adanca si un capac conic si inalt, cu rolul de a pastra aburul in interior si a lasa mancarurile suculente.
- Desi are aceleasi proprietati nutritionale ca si graul, cuscusul este considerat de catre specialistii in nutritie un aliment mai dietetic? Acest lucru este posibil datorita faptului ca boabele absorb o cantitate mult mai mare de apa decat cele clasice de grau, crescand asadar in volum si facand mancarea care are la baza cuscus mult mai satioasa.