Acasă Rețete Fel principal Drob din tofu cu mămăligă

Drob din tofu cu mămăligă

0
Drob din tofu cu mămăligă

Drob din tofu cu mămăligă

Drobul și mămăliga sunt două preparate tradiționale foarte iubite de români și populare în perioada sărbătorilor, fie că vorbim de sărbătorile de iarnă sau de cele pascale. Această rețetă de drob de tofu cu mămăligă le îmbină într-un mod neașteptat, înlocuind toate ingredientele de origine animală cu legume. Astfel, poți mânca un preparat cel puțin la fel de delicios ca drobul, fără să te gândești la colesterol.

TIMP DE PREPARARE   60 minute 

PORȚII  8-10

TIP REȚETĂ  Aperitiv/Fel principal

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


INGREDIENTE DROB:

  • 700 g ciuperci champignon
  • 300 g tofu cu sare
  • 3 cepe mari
  • 3 morcovi mari
  • 7 căței de usturoi
  • 2 legături de mărar
  • 2 legături de pătrunjel
  • 2 linguri de boia afumat
  • 6 linguri de ulei floarea soarelui presat la rece SanoVita
  • 4 lingurițe făină de in (sau semințe de in date prin râșniță)
  • 10 linguri apă
  • Sare după gust

PENTRU MĂMĂLIGĂ:

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Tofu sare

Ulei floarea soarelui presat la rece

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

  Mod de preparare mămăligă:

  • Se pune apa la fiert, într-un ceaun sau o oală, la foc mare, pentru a scurta procesul. În momentul când apa ajunge la punctul de fierbere, se adăugă mălaiul în ploaie, amestecând constant, pentru a evita formarea cocoloașelor.
  • După ce se termină de adăugat mălaiului, focul se dă mic, iar conținutul se lasă la fiert. Se adaugă uleiul. Pentru a nu se lipi, se amestecă în mod constant cu ajutorul unei linguri de lemn.
  • Când marginile mămăligii au început să se adune spre centru, se închide focul.
  •   Mod de preparare drob:

  • Într-o cană, se amestecă făina de in împreună cu cele 10 linguri de apă pentru 5 minute. Se va forma un gel (rolul acestuia este de a lega compoziția).
  • Ceapa se taie solzi și se adaugă în tigaie, împreună cu uleiul și cu 10 linguri de apă. Se lasă două minute după care se adaugă usturoiul tocat mărunt.
  • Ciupercile se curăță bine, se mărunțesc și se adaugă peste ceapă.
  • 2 morcovi se dau pe răzătoarea mică și unul se taie rondele. Se adaugă în tigaie (dacă nu mai este lichid, se poate adăuga puțină apă). Se mai lasă trei minute și se ia de pe foc.
  • Tofu se mărunțește bine (cu mâinile) și se adaugă verdeața tocată mărunt, boia afumată, gelul din in și se frământă bine.
  • Tava de chec se tapetează cu foaie de copt, se adaugă un strat (nu foarte gros) de mămăligă, după care se adaugă compoziția de drob, presând  și nivelând întreg conținutul. Se “plantează” deasupra rondele de morcov pentru decor.
  • Se introduce în cuptorul încins și se lasă la 150 °C aproximativ 30 minute. Când este complet copt, se scoate tava, se lasă la răcit, apoi se feliază.

  Știai că?

  • În SUA, drobul traditional și preparatele asemănătoare acestuia sunt interzise deoarece conțin plămâni de oaie, organe considerate toxice pentru sănătatea umană. Cu toate acestea, pentru iubitorii de haggis, chireta sau chiar de drob, unii producători locali de peste ocean au lansat rețete care nu conțin plămâni de ovine.
  • Uleiul de floarea soarelui presat la rece are un conținut mare de lecitină, ce ajută la susținerea activității sistemului nervos
  • Acest ulei conține vitaminele A, E și D, cu efect antioxidant benefic pentru sănătatea pielii, acizi grași polinesaturați, activi în scăderea colesterolului, precum și substanțe cu efecte antiinfecțioase, reglatoare ale activității hormonale, protectoare ale sistemului cardiovascular și regenerative.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Drob din tofu cu mamaliga
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent 25 de gustări sănătoase și cu puține calorii
Articolul următor Chec vegan, pentru toate gusturile
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.