Acasă Rețete Aperitive și gustări sănătoase Drob vegan cu mei si seminte de dovleac

Drob vegan cu mei si seminte de dovleac

7
Drob vegan cu mei si seminte de dovleac

Drob vegan cu mei si seminte de dovleac

Reteta de drob vegan cu mei si seminte de dovleac este o alternativa 100% vegetala la clasica reteta de drob de miel sau variantele sale, drobul de pui sau de porc. Este un preparat fresh, usor si sanatos, potrivit pentru o masa de sarbatoare dupa care musafirii nu raman ingreunati si evita orice problema de digestie. La fel de potrivit este insa acest drob si pentru mesele tale obisnuite, inclusiv din perioada de post, mai ales ca se pregateste cu mare usurinta.

TIMP PREPARARE   70 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Aperitiv/Fel principal

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Drob vegan cu mei si seminte

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Seminte de mei

seminte-de-mei-decorticat

Drojdie inactiva uscata

fulgi-de-drojdie-uscata-100g

Seminte de dovleac

seminte-de-dovleac-100g

Crema de cocos

crema-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

  Mod de preparare reteta Drob vegan cu mei si seminte

  • Meiul se spala si se fierbe.
  • Semintele de dovleac se macina in rasnita sau in blender.
  • Legumele taiate marunt, coaja de lamaie și patrunjelul se calesc in foarte putina apa.
  • Compozitia rezultata se trece printr-o sita, apoi se adauga semintele de dovleac, fulgii de drojdie, amidonul si meiul racit.
  • Se pune compozitia intr-o formă de chec (unsa cu ulei in prelabil) si deasupra vei turna smantana.
  • Se coace pana se rumeneste pe deasupra.
  • Se poate servi cu un sos de legume si salata verde sau alaturi de o salata din cruditati si o pasta de naut sau alune.

  Observatii reteta Drob vegan cu mei si seminte

  • Daca nu stiai, fulgii de drojdie inactiva nu ai aceleasi proprietati ca si drojdia clasica si nu vor fi folositi pentru a creste aluaturile. Fulgii de drojdie inactiva sunt un produs diferit, folosit pentru a imbunatati valoarea nutritiva si gustul mancarurilor, avand un gust asemanator branzeturilor.
  • Smantana vegetala o poti cumpara ca atare, online sau offline sau o poti pregati singura acasa, dupa reteta de aici. Noi folosim smantana vegetala din crema de cocos, pe care o gasesti la pret promotional pe site-ul Sanovita.
  • Meiul nu contine gluten, asadar poate fi consumat fara grija si de catre persoanele care prezinta intoleranta la acest compus.

  Stiai ca?

  • Planta de mei este supranumita camila desertului, datorita capacitatii sale de a rezista foarte bine si a rodi chiar si in conditii de seceta indelungata? Multa lume crede ca aceasta cereala se foloseste numai pe post de hrana pentru pasari, dar, in realitate, ea are o multime de beneficii si pentru om, cunoscute inca din cele mai vechi timpuri: combate anemia, te ajuta sa elimini apa in exces si sa iti curati rinichii, trateaza depresia, starile de anxietate si iritabilitate.
  • Fulgii de drojdie inactiva se pot folosi si pe post de agent de legare (inlocuitor de ou) in chiftelute, perisoare, drob si alte preparate similare.
  • In medicina naturista, semintele de dovleac au devenit cunoscute mai ales pentru tratarea unor boli ale barbatilor, cele legate de functionarea prostatei?
  • Semintele de dovleac sunt bogate in minerale precum fier, zinc, fosfor si magneziu?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Drob vegan cu mei si seminte de dovleac
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 66 Review(s)

7 COMENTARII

  1. Doamne ajuta . Retete minunate , apetsante si gustoase . Felicitari pentru idei . Eu am o mare si speciala rugamine . Aceste retete nu pot fi editate intr-o brosurica si oferita spre vanzare sau ca bonus pentru fidelitate ? Sunt convinsa ca veti avea un succes formidabil . Este adevarat ca oricum aveti multe aprecieri , sunteti deja o firma cu renume si cu vechime , dar poate va ajuta si ideea mea . O zi buna si succes !

    • Va multumim din suflet pentru aprecieri, doamna Cornelia Ruzic, de asemenea multumim si pentru sugestie, vom analiza propunerea dumneavoastra si vom incerca sa gasim in viitor o solutie pentru ea. Momentan noi avem revista Sano Vita care contine, in fiecare numar, retete sanatoase si gustoase. Aceasta revista se distribuie gratuit in magazinele partenere, majoritatea magazine de tip Plafar.
      Vrem sa stiti ca orice alte idei mai aveti sunt binevenite si va asteptam oricand pe blog sa ni le spuneti, daca ne sta in putinta, vom face tot posibilul pentru a le pune in practica.

  2. Buna ziua! In modul de preparare al retetei ati mentionat „amidon”. Lipsind de la lista ingredientelor, puteti sa-mi spuneti cantitatea? As dori sa incerc reteta. Multumesc anticipat si va doresc spor in toate! Sunteti minunati!

    • Buna ziua si multumim mult atat pentru aprecieri cat si pentru sesizare, intr-adevar a fost o scapare in lista ingredientelor, este vorba despre o lingura de amidon de porumb. Am adaugata acum si in reteta. Va asteptam cu feedback si dupa ce pregatiti drobul! Sa aveti o zi splendida!

    • Buna ziua,
      Da, se poate înlocui amidonul de porumb cu faina de soia. Cel mai probabil va iesi putin mai faramicios drobul, insa este la fel de gustos. Va asteptam pe blog cu impresii si dupa preparare! O zi frumoasa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.