Fursecuri cu vanilie
Aceasta reteta de fursecuri cu vanilie are la baza faina de grau integrala si uleiul de cocos, este aromata cu esenta (si, optional, semintele dintr-o pastaie) de vanilie si este foarte usor de facut. Cu o lista de ingrediente minimala si doar 30 de minute de preparare, aceste fursecuri cu vanilie sunt un desert crocant si aromat, perfect pentru cei care prefera dulciurile mai sanatoase (nu contin zahar rafinat), nu sunt fani ai ciocolatei si carora le place sa gateasca alaturi de copiii lor – pentru ca reteta poate fi usor preparata in familie, lasandu-i pe cei mai mici membri ai acesteia sa isi aleaga formele preferate de fursecuri si sa le taie cu propriile manute.
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 7
TIP RETETA Desert
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Fursecuri cu vanilie
- 2 ¼ cani faina de grau integrala
- ½ cana ulei de cocos lichid
- ½ cana sirop de artar
- ½ lingurita esenta de vanilie
- 1 praf de sare
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Fursecuri cu vanilie
- Primul pas in prepararea acestor fursecuri cu vanilie este preincalzirea cuptorului la 180o C.
- Tapeteaza doua tavi termorezistente cu hartie de copt, pentru a le avea pregatite si la indemana.
- Intr-un bol incapator, adauga untul de cocos topit, siropul de artar, sarea si esenta de vanilie si mixeaza-le pana la incorporare.
- Adauga in bol, pe rand, cate o lingura de faina de grau integrala, amestecand in bol cu o lingura de lemn.
- Varsa ingredientele din bol pe blatul de lucri si framanta din ele un aluat omogen (daca ti se pare ca este prea lipicios, adauga inca 1-2 linguri de faina; daca ti se pare prea uscat, adauga inca 1 lingura de sirop de artar).
- Imparte aluatul astfel obtinut in 2 si intinde fiecare jumatate sub forma dreptunghiulara, cu ajutorul unui sucitor, pana obtii o foaie de aluat de fursecuri de vanilie groasa de 6 mm.
- Folosind formele metalice pentru fursecuri preferate (inimioare, de exemplu), decupeaza fursecurile cu vanilie din fiecarea foaie de aluat si muta-le pe cate o tava tapetata cu hartie de copt; lasa putin spatiu intre ele (fursecurile nu se vor intinde la copt, dar nu trebuie nici sa se lipeasca unul de altul).
- Aduna resturile de aluat si intinde-le din nou pe blatul de lucru, repetand procesul pana se termina tot aluatul.
- Da tavile cu fursecuri la cuptorul preincalzit, timp de aproximativ 11-13 minute sau pana cand marginile acestora incep sa devina aurii.
- Scoate tavile din cuptor si lasa fursecurile la racit 10 minute, in tava (timp in care acestea se vor intari usor), apoi serveste-le imediat.
Observatii reteta Fursecuri cu vanilie
- Din aceasta lista de ingrediente vei obtine 26-28 de fursecuri cu vanilie, de 5 cm diametru.
- Daca vrei sa obtii fursecuri cu vanilie si mai aromate, poti adauga in compozitie si semintele de la jumatate de pastaie de vanilie.
- ceste fursecuri cu vanilie pot fi si decorate (dupa ce s-au racit complet) cu o glazura de zahar si lapte vegetal: 2 cani de zahar pudra, 3 linguri lapte de migdale, 2 linguri sirop de artar, ½ lingurita esenta de vanilie si un strop de colorant alimentar (optional).
- In plus, poti face aceste fursecuri cu vanilie de Sarbatori, le poti da o gaura in partea superioara (cu un pai, inainte de coacere) si apoi le poti transforma in ornamente de Craciun, pentru propria casa sau pentru prieteni.
Stiai ca?
- Pastaile de vanilie se obtin din orhidee de vanilie, flori care sunt polenizate artificial (manual) din 1841 pana astazi?
- Pastaile de vanilie contin vanilina, vitamine din grupul B-urilor si urme de minerale?
- Aroma de vanilie iti poate induce o stare de calm si te poate scapa de stres, folosita in cadrul tratamentelor de aromaterapie?