Acasă Rețete Deserturi Gem de rosii si busuioc

Gem de rosii si busuioc

0
Gem de rosii si busuioc

gem de rosii si busuiocAi gustat vreodata gem de rosii si busuioc? Incearca sa il faci chiar acum, urmand indicatiile din reteta noastra de mai jos, pentru a descoperi o alternativa la dulceturile clasice, cu o aroma interesanta si care merge de minune intinsa pe paine prajita sau servita langa aperitive, la o masa festiva. Pentru acest gem de rosii si busuioc poti folosi rosii clasice sau cherry si din ingredientele de mai jos iti vor iesi 5 borcane mici (200 g) de gem.

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   5 borcane de 200 g

TIP RETETA   Desert/Garnitura

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Gem de rosii si busuioc

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Sare de mare

sare-de-mare-grunjoasa-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Gem de rosii si busuioc

  • Incepe sa pregatesti acest gem de rosii si busuioc prin a spala si taia in cuburi rosiile (daca folosesti rosii cherry este suficient sa le tai in 4 felii).
  • Deasupra unui bol incapator, pune o sita mare si adauga in ea rosiile taiate si sarea; asteapta 30 de minute, timp in care se va scurge tot sucul din rosiile sarate.
  • In jumatatea de ora in care astepti, sterilizeaza borcanele alese (in baie de apa sau la cuptor).
  • Varsa sucul de rosii din bol si toarna rosiile sarate intr-o cratita mare si nu foarte adanca.
  • Adauga in cratita zaharul si zeama de la lamaie.
  • Lasa pulpa de rosii la fiert, la foc mic, amestecand constant cu o lingura de lemn, pentru a nu se prinde de fundul cratitei (si nu pune capacul peste cratita).
  • Cand pulpa de rosii incepe sa se ingroase, stai cu ochii pe amestec, pentru a evita arderea.
  • Cand gemul de rosii si busuioc capata consistenta dorita, stinge focul si incorporeaza frunzele proaspete de busuioc, taiate marunt.
  • Toarna gemul de rosii si busuioc astfel obtinut in borcane sterilizate, sterge bine marginea fiecarui borcan inainte de a-i pune capacul si lasa-le la racit pe toate.

  Observatii reteta Gem de rosii si busuioc

  • Pentru acest gem de rosii si busuioc poti folosi rosii clasice sau cherry (rosii sau galbene); fa cate un borcan din fiecare tip de rosii, pentru diversitate!
  • Din aceasta cantitate de rosii iti vor iesi 5 borcane mici (200 g) de gem.
  • Poti pastra borcanele de gem de rosii si busuioc timp de pana la 1 an in camara sau la loc racoros si intunecat.

  Stiai ca?

  • Rosiile (Solanum lycopersicum) sunt fructe, din punct de vedere botanic, dar sunt folosite intr-un mod asemanator legumelor in bucatarie?
  • Rosiile contin licopen, antioxidant care poate reduce riscul de cancer si boli cardiace, poate proteja pielea de arsurile solare, se gaseste in cea mai mare concentratie in pielita rosiilor si care creste cantitativ odata ce acestea sunt gatite)?
  • Exista rosii galbene, portocalii, verzi si mov, cu forme si arome diverse?
  • Rosiile se potrivesc foarte bine in combinatie cu busuiocul, in mancaruri diverse, dar si cu oregano, marar, patrunjel, fenicul, tarhon, capere, menta, otet balsamic, curry, paprika, ulei de masline si usturoi?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Gem de rosii si busuioc
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 38 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.