Halva

1
Halva

HalvaO simplă bucată de halva poate să readucă în memorie acele momente când, mici fiind, mergeam la țară în plin post, iar bunica așeza pe masă o farfurie plină de halva. Noroc cu mama, care ne avertiza că o să ni se facă rău dacă nu ne oprim din înfulecat! Fă un salt în trecut cu noi și încearcă acestă rețetă de halva, creată de cheful nostru, Daniela Dan – o halva de care te poți, de altfel, bucura oricând, nu numai când este post.

 

TIMP DE PREPARARE   40 minute

PORȚII  4

TIP REȚETĂ   Gustare

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente pentru halva

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Semințe de floarea soarelui

SEMINTE DE FLOAREA SOARELUI 150G

Semințe de susan

SEMINTE DE SUSAN DECORTICAT 100G

  Cum se face halvaua

  • Începi prin a râșni semințele până devin foarte fine (sau le poți lăsa mai grunjoase, dacă așa îți plac) și apoi pui totul într-un vas mai mare în care o să amestecăm toate ingredientele.
  • Cântărești mierea și ca să fie mai lichidă, pui la fiert un vas cu apă și, după ce a ajuns la fierbere, adaugi vasul cu miere în acea apă, unde lași borcanul câteva minute. De ce facem asta? Dacă mierea e bine lichefiată, o poți amesteca mai ușor cu semințele.
  • Untul de cacao se topește pe baie de abur (deasupra unui vas cu apă fiartă așezi un bol – să nu fie de plastic – în care pui untul amestecând ușor până la topire).
  • Torni mierea și untul de cacao peste semințele râșnite amestecând rapid (noi preferăm să o facem cu mâna pentru a omogeniza produsul).
  • Pui halvaua în formele dorite, apoi o introduci în congelator pentru 1-2 ore (cât să se întărească), după care se taie felii.

  Știai că?

  • Există mai multe tipuri de halva. Primul tip este halvaua realizată din făină – acesta are o compoziție mai gelatinoasă și este făcută de obicei din cereale – iar a doilea tip este halvaua sfărâmicioasă făcută de obicei din nuci și unt.
  • Halvaua conține cantități semnificative de minerale și este bogată în calorii, de aceea se recomandă a se consuma maximum 25-30 de grame pe zi.
  • Semințele de floarea soarelui mențin sănătatea ochilor și a pielii.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Halva
Autor
Publicat la
Timp preparare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.