Halva

Timp citire:

HalvaO simplă bucată de halva poate să readucă în memorie acele momente când, mici fiind, mergeam la țară în plin post, iar bunica așeza pe masă o farfurie plină de halva. Noroc cu mama, care ne avertiza că o să ni se facă rău dacă nu ne oprim din înfulecat! Fă un salt în trecut cu noi și încearcă acestă rețetă de halva, creată de cheful nostru, Daniela Dan – o halva de care te poți, de altfel, bucura oricând, nu numai când este post.

 

TIMP DE PREPARARE   40 minute

PORȚII  4

TIP REȚETĂ   Gustare

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente pentru halva

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Semințe de floarea soarelui

SEMINTE DE FLOAREA SOARELUI 150G

Semințe de susan

SEMINTE DE SUSAN DECORTICAT 100G

  Cum se face halvaua

  • Începi prin a râșni semințele până devin foarte fine (sau le poți lăsa mai grunjoase, dacă așa îți plac) și apoi pui totul într-un vas mai mare în care o să amestecăm toate ingredientele.
  • Cântărești mierea și ca să fie mai lichidă, pui la fiert un vas cu apă și, după ce a ajuns la fierbere, adaugi vasul cu miere în acea apă, unde lași borcanul câteva minute. De ce facem asta? Dacă mierea e bine lichefiată, o poți amesteca mai ușor cu semințele.
  • Untul de cacao se topește pe baie de abur (deasupra unui vas cu apă fiartă așezi un bol – să nu fie de plastic – în care pui untul amestecând ușor până la topire).
  • Torni mierea și untul de cacao peste semințele râșnite amestecând rapid (noi preferăm să o facem cu mâna pentru a omogeniza produsul).
  • Pui halvaua în formele dorite, apoi o introduci în congelator pentru 1-2 ore (cât să se întărească), după care se taie felii.

  Știai că?

  • Există mai multe tipuri de halva. Primul tip este halvaua realizată din făină – acesta are o compoziție mai gelatinoasă și este făcută de obicei din cereale – iar a doilea tip este halvaua sfărâmicioasă făcută de obicei din nuci și unt.
  • Halvaua conține cantități semnificative de minerale și este bogată în calorii, de aceea se recomandă a se consuma maximum 25-30 de grame pe zi.
  • Semințele de floarea soarelui mențin sănătatea ochilor și a pielii.
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Cum transformi în realitate „Mă apuc de sport de anul ăsta”

De câte ori ți-ai spus sau ai auzit „Mă apuc de... anul ăsta”, fie că vorbim despre a începe să faci puțin mai mult...

Trei obiceiuri pe care să le deprinzi în bucătărie anul acesta

  Foarte mulți dintre noi văd noul an ca pe un nou început. O nouă ocazie de a o „lua de la capăt” sau de...

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu mai satisfac...

Articole din aceeasi categorie

Cum transformi în realitate „Mă apuc de sport de anul ăsta”

De câte ori ți-ai spus sau ai auzit „Mă apuc de... anul ăsta”, fie că vorbim despre a începe să faci puțin...

Trei obiceiuri pe care să le deprinzi în bucătărie anul acesta

  Foarte mulți dintre noi văd noul an ca pe un nou început. O nouă ocazie de a o „lua de la capăt”...

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu...