Încearcă micii din tofu!

Timp citire:

Mici din tofu cu cartofi prăjiți și salată

Se știe, românii sunt mari iubitori de mici. Dar dacă te decizi să mănânci mai puține alimente de origine animală, urmezi o anumită dietă sau, pur și simplu, vrei să încerci și alte gusturi, există opțiuni. Poți, de pildă, să faci mici din tofu!

Chef Daniela Dan vă propune o rețetă simplă, gustoasă și ușoară de mici din tofu, perfectă pentru perioada de vară. Îi poți servi în multe combinații: fie simpli, cu muștar, fie îi poți pune alături de o salată, un piure de cartofi, un orez, cuș-cuș sau alături de orice altă garnitură preferi!

TIMP DE PREPARARE   30 minute

PORȚII   aproximativ 15

TIP REȚETĂ   Aperitiv

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente rețetă mititei din tofu

  • 500 g tofu SanoVita (cu oregano și busuioc) – (2 căni)
  • 80 g pesmet (1/2 cană)
  • 2 linguri unt de arahide cremos
  • 2 linguri ulei presat la rece
  • 1 lingură sos soia
  • 1 ceapă mică, tăiată mărunt
  • 2 lingurițe usturoi granulat
  • 1 linguriță mărar
  • 1 linguriță coriandru
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 linguriță amestec de legume
  • sare după gust
  • 2 lingurițe făină in + 4 linguri apă – se amestecă bine până devine o pastă omogenă
  • 2 linguri apă (pentru înăbușit)

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Amestec de legume

AMESTEC DE LEGUME 125G

Pesmet din făină neagră cu semințe

 

PESMET DIN FAINA NEAGRA CU SEMINTE 400G

  Mod de preparare mititei din tofu

  • Tofu se zdrobește cu furculița.
  • Se călește ceapa în apă, fără ulei.
  • Se adaugă într-un vas toate ingredientele, alături de ceapa călită și se amestecă foarte bine.
  • Se formează mititeii, se presară peste ei un strat subțire de boia dulce, după care se coc la cuptor până se rumenesc (aproximativ 20 minute la 180°C).
  • Se lasă la răcit apoi se pot servi cu orice vrei lângă sau simpli, doar cu muștar.

  Știai că?

  • Tofu își are originile în China (de la doufu); se crede ca a fost produs pentru prima dată în timpul Dinastiei Han (206 î.Hr. – 220).
  • Este un preparat natural, din boabe de soia, apă și substanțe coagulante (clorură de magneziu), fără conservanți sau arome artificiale.
  • Este foarte bogat în proteine și este o sursă de minerale (mangan, seleniu, fosfor, calciu, cupru, iod, fier), acizi grași polinesaturați (omega 3, 6) și fitoestrogeni (izoflavone), cu rol în susținerea cardiovasculară, scăderea colesterolului, prevenirea osteoporozei, susținerea imunității și lupta împotriva simptomelor menopauzei.
  • Tofu mai este cunoscut drept ”brânza de soia” sau ”brânza de Asia”, asta și pentru că procesul de producție este foarte similar cu cel al brânzei. Avantajul principal este acela că are un conținut redus de grăsimi, comparativ cu brânza de origine animală.
  • Tofu e opțiunea perfectă pentru persoanele cu intoleranță la lactoză, iar dacă vrei să îți faci singur tofu acasă, iată cum. Chiar nu e deloc dificil!
  • În 2014, Comisia Europeană a inclus rețeta de mici pe lista preparatelor tradiționale ale Europei, alături de hamburger și de cârnații spanioli chorizo.
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu mai satisfac...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin de vitamine...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un moment în...

Articole din aceeasi categorie

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un...