Acasă Rețete Deserturi sănătoase Inghetata de casa cu banane – reteta video

Inghetata de casa cu banane – reteta video

2
Inghetata de casa cu banane – reteta video

inghetata de casa cu bananeInghetata de casa cu banane este o alegere sanatoasa pentru familia ta: stii exact ce ingrediente contine, este un desert racoritor fara E-uri si chimicale adaugate, mult mai ieftin decat variantele din comert si atat de usor de facut incat nu vei mai cumpara niciodata inghetata de banane de la supermarket! In plus, aceasta reteta de inghetata de banane este versatila si poate fi usor transformata in inghetata de casa cu fructe de padure si banane sau capsune si banane (o combinatie de zile mari).

TIMP PREPARARE   5 minute

PORTII  2

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Inghetata de casa cu banane

  Mod de preparare reteta Inghetata de casa cu banane

  • Pentru aceasta reteta de inghetata, incepe prin a congela bananele decojite.
  • Cand bananele s-au intarit, scoate-le din congelator si mixeaza-le pana devin o pasta, intr-un blender vertical.
  • Lasa blenderul pornit si adauga siropul de curmale, apoi zeama de lamaie, fulgii de nuca de cocos si esenta de vanilie – incorporand, pe rand, fiecare ingredient, in pasta de banane.
  • Toarna amestecul de inghetata astfel obtinut intr-o caserola de plastic dotata cu un capac si da-o la congelator, minim 1 ora.
  • Serveste inghetata de casa imediat.

  Observatii reteta Inghetata de casa cu banane

  • Poti decora inghetata de banane cu fulgi de nuca de cocos, fructe de padure sau felii de banane.
  • Poti face foarte usor variatiuni ale acestei retete de inghetata de casa: inlocuieste 2 banane cu o cantitate echivalenta ca gramaj de fructe de padure sau capsune (proaspete sau congelate deja).

  Stiai ca?

  • Nu se stie cand a fost inventata inghetata, dar probabil chinezilor trebuie sa le multumim pentru ea? In secolul VI, in China exista un desert bazat pe lapte inghetat.
  • Alexandru cel Mare manca gheata aromata cu miere si nectar?
  • In secolul XVI, italienii dezvoltau propria reteta de inghetata, in secolul XVII, Carol I (regele Marii Britanii) avea des la desert „crema de gheata”, iar in 1660 francezii de rand puteau gusta minunatia la Café Procope, prima cafenea din Paris?
  • Prima reteta de inghetata inregistrata si pastrata pe hartie a fost scrisa de britanica Lady Anne Fanshawe, in caietul ei de retete, si dateaza din 1665? Reteta este una de inghetata aromata cu apa de flori de protocale, mace (condiment obtinut din aceeasi sursa ca nucsoara) sau ambergris (substanta eliminata de casaloti, folosita in industria parfumurilor).
  • In Statele Unite coloniale, aromele populare de inghetata includeau vanilia, capsunile, cafeaua, fisticul, ciocolata, dar si parmezanul, stridiile si sparanghelul?
  • Presedintele american George Washington a cheltuit in jur de 200 de dolari pe inghetata, in vara anului 1790?
  • Cornetul de inghetata a fost creat in 1904, la Targul Mondial din St. Louis: unui vanzator de inghetata i s-au terminat farfuriile de hartie in care isi vindea produsul, iar vanzatorul ambulant Abe Doumar (un immigrant din Siria) i-a sugerat sa foloseasca in loc vafele facute de un vecin de stand, pe care sa le ruleze in forma de con? Abe si-a transformat ideea in afacere inventand masina de facut 4 vafe odata, iar in 1905 a deschis primul stand de inghetata propriu (dintr-un viitor lant).
  • Degustatorii de inghetata profesionisti folosesc linguri de aur speciale, care le permit sa simta doar gustul produsului, fara alte arome auxiliare?

Pentru mai multe retete video gustoase si usor de pregatit, aboneaza-te la canalul nostru de YouTube, unde vom adauga periodic filmulete interesante cu retete simple pentru tine.

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Inghetata de casa cu banane – reteta video
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 55 Review(s)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.